
Βόρεια Κορέα: Νέες εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων – Συνεχίζονται τα γυμνάσια ΗΠΑ και Ν. Κορέας
Αλλους δύο βαλλιστικούς πυραύλους εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα ενώ συνεχίζονται στην περιοχή τα μεγάλα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια των ΗΠΑ με τη Νότια Κορέα.
Ο στρατός της Βόρειας Κορέας εκτόξευσε σήμερα δύο βαλλιστικούς πυραύλους στο πλαίσιο άσκησης, μεταδίδει το επίσημο πρακτορείο της Πιονγιάνγκ (KCNA), από το οποίο, μέσω του Reuters, μεταδόθηκε η φωτογραφία, επάνω).
«Ασπίδα Ελευθερίας»
Δύο βαλλιστικοί πύραυλοι εδάφους-εδάφους εκτοξεύτηκαν από τη Νότια Χουανγκχάε, κοντά στη δυτική ακτή της χώρας, και διένυσαν απόσταση 611 χιλιομέτρων προτού πλήξουν τον στόχο τους, σύμφωνα με το KCNA.
Η εκτόξευση των δύο πυραύλων σημειώθηκε ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια νοτιοκορεατικών και αμερικανικών δυνάμεων, με την ονομασία «Ασπίδα Ελευθερίας 23», τα μεγαλύτερα εδώ και χρόνια στο πλαίσιο της αμυντικής συνεργασίας Ουάσιγκτον και Σεούλ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Ο Βορράς έχει αποδοκιμάσει την άσκηση ως «προετοιμασίες για έναν επιθετικό πόλεμο» εναντίον του, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.
Σε «πραγματικό πόλεμο»
Επίσης, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ζήτησε, πριν λίγες ημέρες, από τον στρατό της χώρας του να εντείνει τα γυμνάσιά του προκειμένου να μπορεί ν’ αποτρέψει και ν’ απαντήσει σε «πραγματικό πόλεμο», αν αυτό κριθεί απαραίτητο.
Η Βόρεια Κορέα πρέπει «ν’ αυξήσει τις διάφορες ασκήσεις προσομοίωσης πραγματικού πολέμου (…) σε διαφορετικές καταστάσεις» δήλωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με το πρακτορείο KCNA.
Επίσης, ζήτησε από τους στρατιώτες να προετοιμαστούν «για δύο στρατηγικές αποστολές: πρώτον την αποτροπή του πολέμου και δεύτερον ν’ αναλάβουν την πρωτοβουλία του πολέμου».
- Ο Τραμπ απειλεί με «μεγάλο τελωνειακό δασμό» τη Βρετανία εάν δεν καταργήσει φόρο ψηφιακών υπηρεσιών
- Η Ρωσία καταγγέλλει τις νέες κυρώσεις της ΕΕ που «δεν διαθέτουν νομιμοποίηση από τον ΟΗΕ»
- Πυρηνικά όπλα: Μεγεθύνονται οι επενδύσεις στην παραγωγή τους – Ξεπερνώνται οι ηθικές αναστολές
- G 20: Ο Τραμπ διατηρεί αμφιβολίες για τη συμμετοχή του Πούτιν στη σύνοδο της Φλόριντα
- Περού: Η Lockheed Martin επιβεβαιώνει την αγορά των 12 F-16
- ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος κατηγορεί την Κίνα για κρυφή και σε μεγάλη κλίμακα αντιγραφή των αμερικανικών εταιρειών ΤΝ

