Βέβαια το ΚΚΕ Εσωτερικού και οι παραφυάδες του αποτελούν βαθύ παρελθόν

Ποιος να το φανταζόταν ότι θα άνοιγαν κάποτε οι πόρτες του Περισσού για να περάσουν στελέχη της «αντίπερα όχθης», παρατηρεί ο ΒΗΜΑτοδότης.

Βέβαια το ΚΚΕ Εσωτερικού και οι παραφυάδες του αποτελούν βαθύ παρελθόν, ενώ η «βίαιη ωρίμανση» του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε καταλυτική στο να ξεπεραστούν προκαταλήψεις άλλων εποχών και στο να υπάρξουν επανατοποθετήσεις πολιτικού και ιδεολογικού χαρακτήρα.

Από την Κουμουνδούρου στον Περισσό

Κάπως έτσι βρέθηκε να στηρίζει το ΚΚΕ ο Γιάννης Μηλιός, μέλος της «Β’ Πανελλαδικής» που προέκυψε από την διάσπαση της ΕΚΟΝ-Ρήγας Φεραίος το 1978 και κατόπιν ήταν κεντρικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι που εγκαίρως αποστασιοποιήθηκε λίγους μήνες μετά την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας τον Ιανουάριο του 2015.

Εσχάτως, δήλωση στήριξης και συμπόρευσης με το ΚΚΕ έκανε και η πρώην βουλευτής του ΣΥΝ και ακολούθως της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη, η οποία επίσης προέρχεται από το ΚΚΕ Εσ. και την διάδοχη ΕΑΡ.

Με το ΚΚΕ έχουν συστρατευθεί και άλλοι πρώην συριζαίοι, όπως η πρώην βουλευτής Αγλαία Κυρίτση, πρώην κεντρικά κομματικά στελέχη της Κουμουνδούρου, αλλά και άνθρωποι που βρέθηκαν συγκυριακά κοντά με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά αποτραβήχτηκαν εγκαίρως, όπως ο τραγουδοποιός Διονύσης Τσακνής, με πολιτικές καταβολές στο ΚΚΕ, που θα είναι υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας και ο οποίος παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΕΡΤ Α.Ε. όπου τοποθετήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «παραμάγαζο Παππά»…

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr