Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι διάσημοι που έχασαν την ζωή τους σε δυστυχήματα και συγκλόνισαν ολόκληρο τον κόσμο

Οι διάσημοι που έχασαν την ζωή τους σε δυστυχήματα και συγκλόνισαν ολόκληρο τον κόσμο

Τα ατυχήματα διασήμων που τους κόστισαν την ζωή

Κόπηκε το νήμα της ζωής τους αιφνίδια συγκλονίζοντας τον κόσμο. Χιλιάδες θαυμαστές θρηνούσαν επί ημέρες, δρόμοι πήραν το όνομα τους, αφιερώματα για τη ζωή τους φιλοξενήθηκαν σε διεθνή μέσα.

Ηθοποιοί, πολιτικοί, καλλιτέχνες, αθλητές που έμειναν στην ιστορία, με πολλούς να αναρωτιούνται τι θα προσέφεραν αν ζούσαν λίγο ακόμη. Αν είχαν αποφύγει το τραγικό δυστύχημα… Από την άλλη κατάφεραν με έναν τρόπο να κερδίσουν την αθανασία αφού «ο αληθινός τάφος των νεκρών είναι οι καρδιές των ζωντανών» [Τάκιτος].

Τζον Κένεντι Τζούνιορ

Το Σαββατοκύριακο της 16ης Ιουλίου 1999, ένα από τα πιο διάσημα ζευγάρια της δεκαετίας του ’90 γνώρισε ένα σπαρακτικό τέλος. Ο Τζον Κένεντι Τζούνιορ επέβαινε με τη σύζυγό του, Κάρολιν Μπεσέτ, και την αδερφή της, Λόρεν, σε ένα αεροπλάνο με προορισμό το Martha’s Vineyard όταν λόγω βλάβης συνετρίβη στον Ατλαντικό Ωκεανό. Και οι τρεις επιβάτες βρήκαν ακαριαίο θάνατο. 

Κόμπι Μπράιαν

Πέθανε στις 26 Ιανουαρίου 2020, σε ηλικία 41 ετών, όταν το ελικόπτερο στο οποίο βρισκόταν συνετρίβη στην πλαγιά ενός βουνού στο Calabasas της Καλιφόρνιας. Όλοι οι επιβαίνοντες πέθαναν, συμπεριλαμβανομένης της 13χρονης κόρης του, Γιάννας, του πιλότου και άλλων έξι επιβατών. Η αιτία της συντριβής αποδόθηκε σε πυκνή ομίχλη και σύννεφα, με αποτέλεσμα τον αποπροσανατολισμό του πιλότου.

Πριγκίπισσα Νταϊάνα

Ο θάνατος της πριγκίπισσας Νταϊάνα συγκλόνισε όχι μόνο τη Βρετανία, αλλά ολόκληρο τον κόσμο. Όλοι γνωρίζουν για το ατύχημα του Παρισιού στις 31 Αυγούστου 1997 που σκότωσε την αγαπημένη πριγκίπισσα. Πιστεύεται ότι οι ενέργειες των παπαράτσι, που συχνά ταλαιπωρούσαν τη μητέρα του πρίγκιπα Γουίλιαμ και του Χάρι, προκάλεσαν τη συντριβή. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν την θεωρία συνωμοσίας, η οποία κάνει λόγο για δολοφονία και όχι πραγματικό αυτοκινητιστικό ατύχημα.

Αντόνι Γκαουντί

Στις 7 Ιουνίου 1926, κατά τη διάρκεια της καθημερινής του βόλτας, ο Γκαουντί χτυπήθηκε από ένα τραμ κατά μήκος της Gran Via de les Corts Catalanes. Λόγω της απεριποίητης εμφάνισης του 73χρονου (και του γεγονότος ότι δεν είχε στοιχεία ταυτότητας στην τσέπη του), οι άνθρωποι που είδαν το ατύχημα νόμιζαν ότι ήταν ζητιάνος.

Ο Γκαουντί έχασε τις αισθήσεις του, αλλά κανείς δεν έκανε τον κόπο να πάει έναν ζητιάνο στο νοσοκομείο. Ένας γιατρός που ζούσε κατά μήκος της Gran Via, ειδοποιήθηκε για το ατύχημα και πήγε να εξετάσει τον ηλικιωμένο άνδρα, αλλά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα. Ένας αστυνομικός τελικά μετέφερε τον λιπόθυμο, τραυματισμένο Γκαουντί στο Hospital de la Santa Creu, όπου του δόθηκε μόνο η στοιχειώδης φροντίδα που θα λάμβανε ένας φτωχός.

Πολ Γουόκερ

Το 2014, ο ηθοποιός των Fast & Furious πέθανε τραγικά όταν το αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόταν τράκαρε με ταχύτητες που ξεπερνούσαν τα 100 μίλια/ώρα. Ο 40χρονος Γουόκερ βρέθηκε νεκρός μαζί με τον φίλο του και οικονομικό σύμβουλο σε μια καμένη Porsche Carrera GT στο Λος Άντζελες. Η έκθεση του ιατροδικαστή ανέφερε ότι ο Γουόκερ πέθανε από σωματικά και θερμικά τραύματα. Δεν εντοπίστηκαν ναρκωτικά ή αλκοόλ σε κανέναν από τους δύο άνδρες.

Γκρέις Κέλι

Η Γκρέις Κέλι ήταν η επιτομή της κομψότητας. Πέθανε στις 14 Σεπτεμβρίου 1982 σε ηλικία 52 ετών μετά από εγκεφαλικό στο τιμόνι. Έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της και έφυγε από μια βουνοπλαγιά.

Η κόρη της, πριγκίπισσα Στεφανία, ήταν στο αυτοκίνητο εκείνη την ώρα και επέζησε. Ενώ το εγκεφαλικό ήταν η επίσημη αιτία θανάτου της, οι συνθήκες γύρω από αυτό έδωσαν έναν αέρα μυστηρίου και μια σειρά από ερωτήματα αναπάντητα.

Τζέιν Μάνσφιλντ

Στη δεκαετία του ’60 η Τζέιν Μάνσφιλντ ήταν έτοιμη να γίνει το μεγαλύτερο sex symbol της γενιάς της, αλλά η ζωή της κόπηκε τραγικά. Η Μάνσφιλντ ήταν καθ’ οδόν προς τη Νέα Ορλεάνη με τον εραστή της, Σαμ Μπρόντι, τον οδηγό της, Ρόνι Χάρισον, και τα 3 από τα 5 παιδιά της. Κατά την οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο, μια πυκνή ομίχλη από ένα σπρέι κατά των κουνουπιών, είχε ως αποτέλεσμα την έλειψη ορατότητας.

Ήταν τόσο πυκνό που κανένας –ούτε ο οδηγός ούτε κάποιος από τους επιβάτες- δεν είδε το ημιφορτηγό μπροστά τους. Οι θάνατοι, ωστόσο, βοήθησαν να σώσουν χιλιάδες ζωές. Εξαιτίας αυτού του τρομερού ατυχήματος, η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας άρχισε να απαιτεί όλα τα ρυμουλκούμενα ημιφορτηγών να είναι εξοπλισμένα με μια ράβδο DOT (επίσης γνωστή ως ράβδος Mansfield) – μια χαλύβδινη ράβδο που κρέμεται από το πίσω μέρος του χώρου φορτίου και είναι σχεδιασμένη να σταματήσει ένα αυτοκίνητο πριν κυλήσει κάτω από το τρέιλερ.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024