Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέμπη: Παρών στην επιτροπή της Βουλής ο Κώστας Καραμανλής

Τέμπη: Παρών στην επιτροπή της Βουλής ο Κώστας Καραμανλής

Εστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστας Τασούλας.

Στη διάθεση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας έθεσε εαυτόν ο Κώστας Καραμανλής, ενημερώνοντας σχετικά τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

Ο παραιτηθείς Υπουργός σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Βουλής τονίζει ότι είναι στη διάθεση της επιτροπής που αναμένεται να συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα.

Μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Τασούλας ανέφερε ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί κατά την αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου, όπου ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης θα παράσχει σχετική ενημέρωση, καθώς με το άρθρο του Κτβ που έχει συγκληθεί η Επιτροπή είναι «περιχαρακωμένη» στην ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από τον αρμόδιο υπουργό.

Ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ωστόσο ότι υπάρχουν αιτήματα κοινοβουλευτικών ομάδων για συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, στην οποία θα μπορούσε να προσέλθει ο κ. Καραμανλής, το αμέσως επόμενο διάστημα.

Στο μεταξύ, ΝΔ κατέθεσε αίτημα για συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας την ερχόμενη Δευτέρα. Σε αυτήν καλούνται ο παραιτηθείς υπουργός Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Χρήστος Σπίρτζης και ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σύμφωνα με γαλάζιες πηγές η παρουσία και του Χρυσοχοΐδη κρίνεται απαραίτητη καθώς βασικό αντικείμενο είναι η εξέταση της περιβόητης σύμβασης «717» για την τηλεδιοίκηση, η οποία ξεκίνησε με υπογραφή Χρυσοχοΐδη, φτάνοντας στο σήμερα που παραμένει μερικώς υλοποιημένη.

Ηδη τις προηγούμενες ημέρες το περιβάλλον Καραμανλή διεμήνυε ότι ο ίδιος θα τοποθετηθεί το προσεχές διάστημα, αλλά όχι την Τετάρτη (15/3) που αρχίζει η ενημέρωση από τον Γεραπετρίτη στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου

Το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ  είπε ότι ο πρωθυπουργός δεν είχε ενημερωθεί για την εικόνα στον ΟΣΕ, κάτι που ερμηνεύεται ως αιχμή για τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος ήταν ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός για να ενημερώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την κατάσταση που επικρατούσε στους σιδηροδρόμους πριν την τραγωδία τα Τέμπη.

Μάλιστα, ερωτηθείς εάν η κατάσταση στον ΟΣΕ ήταν γνωστή στην κυβέρνηση ή και στον πρωθυπουργό, ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε χωρίς περιστροφές ότι ο πρωθυπουργός δεν είχε ενημέρωση, ενώ επεσήμανε με νόημα ότι οι αρμόδιοι έπρεπε να ξέρουν.

Παράλληλα ο Γιάννης Οικονόμου επεσήμανε πως «θεωρούμε αυτονόητο ότι όλοι οι άνθρωποι, και πρωτίστως οι πολιτικοί, που έχουν οποιοδήποτε ρόλο στην υπόθεση, οφείλουν να είναι στη διάθεση αυτών που κάνουν τις έρευνες. Την ώρα που λέμε ότι ο κ. Σπίρτζης είναι εξαφανισμένος, είναι αυτονόητο ότι και οι υπουργοί της δικής μας κυβέρνησης οφείλουν και πρέπει να μιλήσουν και είμαι προσωπικά σίγουρος ότι θα πουν αυτά που πρέπει».

Ερωτηθείς σχετικά αν ο κ. Καραμανλής θα πάει στη Βουλή απάντησε: «Η εκτίμησή μου είναι ότι θα πάει στη Βουλή και όπου χρειαστεί».

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024