Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αμβρόσιος: Νέο παραλήρημα από τον πρώην Μητροπολίτη - Τα βάζει με τους παρουσιαστές που τον κατακρίνουν

Αμβρόσιος: Νέο παραλήρημα από τον πρώην Μητροπολίτη – Τα βάζει με τους παρουσιαστές που τον κατακρίνουν

«Εδώ δεν ξέρουν το “Πάτερ Ημών”... Μην έχουμε παράλογες απαιτήσεις», τόνισε, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του.

Δε λέει να κοπάσει η θύελλα που ξέσπασε μετά τις δηλώσεις του Αμβρόσιου για τα Τέμπη. Ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας την ώρα που οι συγγενείς έθαβαν τους δικούς τους ανθρώπους, χωρίς ίχνος ευαισθησίας και ενσυναίσθησης υποστήριξε πως «η πολύνεκρη τραγωδία ήταν τιμωρία από το Θεό για το τριήμερο του Καρναβαλιού».

Τώρα, σε νέα δήλωσή του τα βάζει με όσους… τα βάζουν μαζί του και κατακρίνουν τους αισχρούς ισχυρισμούς του, μένοντας -φυσικά- αμετακίνητος στις απόψεις του.

«Εδώ δεν ξέρουν το “Πάτερ Ημών”. Πώς να ερμηνεύσουν ένα θεολογικό κείμενο χιλιάδων λέξεων; Μην έχουμε παράλογες απαιτήσεις», ανέφερε ο Αμβρόσιος, για όλους εκείνους που έσπευσαν να αντιδράσουν με τα λεγόμενά του.

Το απόσπασμα προβλήθηκε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» και ο Αντρέας Μικρούτσικος δεν κατάφερε να κρατήσει την ψυχραιμία του και ξέσπασε κατά του πρώην Μητροπολίτη.

«Γιατί δίνετε λόγο στον παραλογισμό; Γιατί δε βάζετε ένα φρένο; Γιατί δε σκύβετε το κεφάλι; Δε βάλλεται, όταν λέει “ο Θεός τους τιμώρησε”. Ας δεχτώ πως είναι ιστορικό πρόσωπο. Γιατί δεν τον αφήνετε στην ησυχία του να ολοκληρώσει τον βίο του; Γιατί να γίνεται αιχμή του δόρατος, αυτό το αντιδραστικό, φασιστικό σκυλί του πολέμου;», ανέφερε οργισμένος ο παρουσιαστής στον αρχισυντάκτη του εκκλησιαστικού, site, Ανδρέα Καραγιάννη.

Και πρόσθεσε σε έντονο ύφος: «Εγώ το προχώρησα σήμερα, είπα φασιστικό όργανο. Και θα το προχωράω όσο θα επιμένει σε έναν λόγο εκδικητικό, που καταργεί κάθε έννοια θρησκείας . Όλη η διδασκαλία η χριστιανική, είναι στο αγάπα τον πλησίον σου, στη συμπαράσταση του ανθρώπου. Να χάνεις το παιδί σου και να λες ‘φταίει ο διάολος, το καρναβάλι και η Πάτρα;’ Ντροπή σας. Δεν είναι ούτε πνευματικό ζήτημα ούτε τίποτα. Είναι ένα δόγμα σκληρό, απάνθρωπο, μισαλλόδοξο».

Η προηγούμενη αισχρή δήλωση Αμβρόσιου

Σε κείμενό του στο ekklhsiaonline ο πρώην Μητροπολίτης υποστήριξε ότι η τιμωρία αυτή ήρθε μετά την «πανηγυρική Καρναβαλική εορτή του Διαβόλου», εκεί όπου πλεονάζει η αμαρτία και η ακολασία και θυμώνει τον Θεό που αποφασίζει να πάρει τις ζωές των νέων για να μας δώσει ένα μάθημα.

Εξάλλου κατά τον ίδιο η Ελλάδα μετατρέπεται σε μια χώρα άθεων και μάγων και κατ’ επέκταση σε μια χώρα που ο διάβολος κάνει πάρτι, καθώς δίνονται δικαιώματα στους ομοφυλόφιλους, οι νέοι είναι «αστεφάνωτοι», μέχρι και κάποιοι πολιτικοί συζούν χωρίς να είναι παντρεμένοι και γενικά η κοινωνία απομακρύνεται από τον «δρόμο του Θεού».

«Ο Διάβολος πανηγυρίζει για τις …κατακτήσεις του! Και κορυφαίο κατόρθωμα του Διαβόλου είναι το ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΗΑΣ, το τριήμερο του Καρναβαλιού», ανέφερε χαιρέκακα ο Αμβρόσιος που στην πραγματικότητα βρήκε ευκαιρία να κατηγορήσει τα ίδια τα θύματα για αυτό που συνέβη και να σκορπίσει μίσος, φανατισμό και αποπροσανατολισμό πάνω από τις στάχτες.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024