
Τέμπη: Την Παρασκευή 17 Μαρτίου στον ειδικό εφέτη ανακριτή ο επιθεωρητής και οι δύο σταθμάρχες
Επιθεωρητής και σταθμάρχης αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για την απολογία τους.
Σε απολογία καλούνται την Παρασκευή από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαΐμη οι τρεις νέοι κατηγορούμενοι, οι οποίοι διώκονται ποινικά με βαρύτατες κατηγορίες για την τραγωδία στα Τέμπη.
Ανάμεσα στους τρεις βρίσκεται ο επιθεωρητής κυκλοφορίας που ήταν εκείνος που τοποθέτησε στις νυχτερινές βάρδιες τον 59χρονο σταθμάρχη της Λάρισας, ο οποίος εχει ήδη κριθεί προφυλακιστέος.
Ο επιθεωρητής της κυκλοφορίας διώκεται ποινικά για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος με ποινές από 10 χρόνια ως ισόβια. Επίσης αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή, τόσες, όσοι και οι νεκροί της τραγωδίας και σωματικές βλάβες με τον ίδιο ποινικό χαρακτηρισμό, τόσες, όσοι και οι τραυματίες.
Θα απολογηθούν και οι δύο σταθμάρχες
Εκτός από τον επιθεωρητή κυκλοφορίας σε απολογία καλούνται και οι δύο απογευματινοί σταθμάρχες, οι οποίοι φαίνεται να έφυγαν νωρίτερα από το πόστο τους πριν από τη λήξη της βάρδιας τους.
Και οι τρεις κατηγορούμενοι αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να ενημερωθούν και να προετοιμάσουν την υπεράσπιση τους, ενώ μετά την απολογία τους ο εφέτης ειδικός ανακριτής και ο αρμόδιος εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.
- «Η Κύπρος είναι τουρκική»: Υποβρύχια πρόκληση των Γκρίζων Λύκων στην επέτειο της εισβολής
- Ιράν: «Οφθαλμός αντί οφθαλμού», απαντά ο Αραγτσί στις απειλές του Τραμπ
- Μεξικό: Κι άλλη δολοφονία δημοσιογράφου – Η 7η μέσα στο 2026
- Η Ακρόπολη και οι παροχές στους τουρίστες στο μικροσκόπιο της Libération – «Κάποιοι αναγκάζονται να ουρήσουν ανάμεσα στα μάρμαρα»
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Ζούμε περισσότερο αλλά όχι τόσο υγιείς
- Οι «Χούθι» χτύπησαν δεξαμενόπλοιο της Σαουδικής Αραβίας στην Ερυθρά Θάλασσα – Πιθανώς και δεύτερο

