Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άρης Πορτοσάλτε: Μαίνεται η κόντρα με την Κατερίνα Καινούργιου - Το καυστικό σχόλιο και η παρατήρηση του στην παρουσιάστρια

Άρης Πορτοσάλτε: Μαίνεται η κόντρα με την Κατερίνα Καινούργιου – Το καυστικό σχόλιο και η παρατήρηση του στην παρουσιάστρια

Ο δημοσιογράφος απέφυγε να αναφέρει τόσο το όνομα της Κατερίνας Καινούργιου, όσο και του Ανδρέα Μικρούτσικου.

Μια νέα κόντρα έχει ξεσπάσει στην ελληνική τηλεόραση, αυτή τη φορά ανάμεσα στην Κατερίνα Καινούργιου και τον Άρη Πορτοσάλτε, με αφορμή την κριτική που άσκησε κατά του δημοσιογράφου ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

Μετά την αποκάλυψη της Κατερίνας Καινούργιου για το τηλεφώνημα που δέχτηκε από δημοσιογράφο «που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων για τη στάση του στην τραγωδία των Τεμπών», ο ίδιος μίλησε στην εκπομπή «Σήμερα» και έκανε λόγο για «πολλή παραποίηση».

Χωρίς ο Άρης Πορτοσάλτε να αναφέρει το όνομα της Κατερίνας Καινούργιου, αλλά φωτογραφίζοντάς την, έκανε το σχόλιο του στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ και ζήτησε από όσους εκφράζουν την άποψή τους είτε να μην τα περνάνε από το «σουρωτήρι τους» είτε να μην το κάνουν «αν έχουν αδυναμία να τα καταλάβουν».

Είπε συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος: «Έχουμε πάρα πολλή βία, έχει κλιμακωθεί επικίνδυνα. Είναι μια βία που εδράζεται στην παραποίηση. Επειδή μεγαλώνουμε και ζούμε σε έναν τόπο που η κουβέντα είναι πολύ εύκολη μπορούμε να λέμε ο ένας για τον άλλο, μπορώ να βάλω έναν κανόνα; Μην παραποιούμε αυτά που ακούμε, μην τα περνάμε από το σουρωτήρι μας και τα καταλαβαίνουμε όπως θέλουμε να τα καταλάβουμε ή έχουμε αδυναμία να τα καταλάβουμε».

Και πρόσθεσε: «Το γεγονός ότι στην Ελλάδα βγαίνουμε πίσω στον διαγωνισμό Pisa στην κατανόηση κειμένου σημαίνει ότι ακούω κάτι και δεν καταλαβαίνω».

Τότε, ο Δημήτρης Οικονόμου σχολίασε ότι υπάρχουν κάποιοι που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, με τον Άρη Πορτοσάλτε να ισχυρίζεται πως «υπάρχει παραποίηση, πάρα πολλή δεν θέλω να πω κάτι άλλο μένω σε αυτό».

«Καθένας έχει την άποψή του», συνέχισε ο Δημήτρης Οικονόμου. «Να την πει φίλε μου, όχι παραποίηση, όχι στοχοποίηση. Κι αν ακόμα δεν θέλεις με πρόθεση να στοχοποιείς, όταν παραποιείς δίνεις το έναυσμα να στοχοποιήσεις», απάντησε ο Άρης Πορτοσάλτε.

Δείτε όσα είπε

Το χρονικό της κόντρας τους

Η κόντρα μεταξύ της Κατερίνας Καινούργιου και του Άρη Πορτοσάλτε ξέσπασε όταν σε ανάρτησή της στο Twitter η παρουσιάστρια, αποκάλυψε ότι δημοσιογράφος «την πήρε τηλέφωνο για να την επιπλήξει ενώ μίλησε και με αγένεια για τον Αντρέα Μικρούτσικο» που πρόσφατα συνήλθε από τη σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του.

«Δέχθηκα τηλεφωνικά επίπληξη από τον δημοσιογράφο που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων για τη στάση του στην τραγωδία των Τεμπών, για την κριτική που του ασκήθηκε από την εκπομπή. Με έντονο ύφος μου συνέστησε «να μην ασχολούμαι εγώ με αυτά” ενώ μίλησε με αγένεια για τον Ανδρέα Μικρούτσικο λέγοντας ότι «η ζωή δεν του τα έφερε όπως ήθελε»… Άραγε αυτός ο κύριος επέπληξε τηλεφωνικά μόνο εμένα ή επικοινώνησε και με άλλους συναδέλφους;», έγραψε.

«Πορτοσάλτε κερατά δεν θα ξαναβάλω πάνω από το κεφάλι μου»

Όλα αυτά έπονται των όσων είπε ο Αντρέας Μικρούτσικος το πρωί στην εκπομπή «Super Κατερίνα» κατά του Άρη Πορτοσάλτε με αφορμή όσα είπε ο τελευταίος για την τραγωδία των Τεμπών.

«Έχω μία πάγια αντίληψη για τους δημοσιογράφους και την ελευθεροτυπία, για την οποία πρέπει να δίνεται μάχη, γιατί τα πάγια συμφέροντα θέλουν να τους καθυποτάξουν. Για μένα το Watergate είναι αποτέλεσμα δύο δημοσιογράφων κόντρα στην CIA και τον Αμερικανό Πρόεδρο.

Από την άλλη μεριά υπάρχουν τόσοι διαπλεκόμενοι σε αυτόν τον χώρο, τόσοι κερατάδες που είσαι αναγκασμένος να διαχωρίζεις τη θέση σου. Yπάρχουν τόσοι κερατάδες που πρέπει να διαχωριστεί ο ερευνητής δημοσιογράφος από τα λαμόγια. Δεν μπορούμε να το γενικεύουμε. Εγώ λέω και τα ονόματα και τα επίθετα», ανέφερε αρχικά ο Ανδρέας Μικούτσικος μετά την επιστροφή του στο Super Κατερίνα.

Στη συνέχεια όταν του ζητήθηκε να πει όνομα, δεν δίστασε να το αναφέρει και μάλιστα με βαρύτατους ισχυρισμούς: «Ο ανεπίτρεπτος, ανυπόστατος, ανιστόρητος του ΣΚΑΙ που τον είχαμε και από παλιά, ο Πορτοσάλτε. Τον είχαμε από παλιά και θυμάμαι έλεγα του Γιάννη Αλαφούζου “τι τον θες αυτόν;”. Κάναμε μαζί τον ΣΚΑΙ και τον έφερε. Μου έκανε εντύπωση από τότε το τζιτζιφιογκέ, το κομιλφό.

Δεν είχα τίποτα απολύτως με κανέναν. Τον έβλεπα και έλεγα “τι ναι τούτο ρε Γιάννη;” και καθοδόν άρχισε αυτό το πράγμα να γίνεται ένας μοχλός…Λες και τσεκάρουμε κάθε μέρα τις αντοχές μας ως λαός, λες και τσεκάρω εγώ το τι άλλο θα μου συμβεί. Πώς τον λένε γιατί αποφεύγω το όνομά του; Όχι άλλο Πορτοσάλτε στη ζωή μου, κατέκτησα τη ζωή μου, να ζω, να με γλιτώνει η ιατρική, να ζω και δεύτερη και τρίτη φορά αλλά Πορτοσάλτε κερατά δεν θα ξαναβάλω πάνω από το κεφάλι μου. Δεν είναι αυτός που είπε “επιτέλους θα φτιάξουμε δρόμους;” Και κάθομαι εδώ τώρα; Δεν πάω να τον φτύσω; Ήμουν εκεί όταν εκκολάφτηκε αυτό το αβγό στον ΣΚΑΪ».

«Επικοινώνησα τηλεφωνικά με την Κατερίνα Καινούργιου και της ζήτησα να μην στοχοποιούμαι. Με αφορμή τα όσα είπε εναντίον μου ο Ανδρέας Μικρούτσικος της είπα πως δεν είναι δυνατόν να στοχοποιούμαι και να δέχομαι τέτοιες επιθέσεις προσωπικές. Δεν γνωρίζω την κυρία Καινούργιου και έχω να δω τον Ανδρέα Μικρούτσικο τριάντα χρόνια. Ανθρώπινα πήρα τηλέφωνο και υπερασπίστηκα τον εαυτό μου. Δεν έχω αυτό το δικαίωμα;» σχολίασε ο Άρης Πορτοσάλτε, μιλώντας στο protothema.gr.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024