Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΔ για τον νέο Κώδικα Μετανάστευσης: «Προς τι τόση βιασύνη, κ. υπουργέ;»

ΣΥΔ για τον νέο Κώδικα Μετανάστευσης: «Προς τι τόση βιασύνη, κ. υπουργέ;»

Η ανακοίνωση του ΣΥΔ για τον Νέο Κώδικα Μετανάστευσης.

Καίρια ερωτήματα για τους λόγους που οδήγησαν το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να βιαστεί να θέσει σε διαβούλευση μόλις έξι ημερών, και εν όψει εκλογών, το Σχέδιο Νόμου για τον Νέο Κώδικα Μετανάστευσης, θέτει το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ).

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών ως οργάνωση που από την αρχή της αύξησης των προσφυγικών ροών έχει συντρέξει για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ προσφύγων αλλά και συνολικά, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΣΥΔ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα καταθέσει προτάσεις και θέσεις επί του νομοσχεδίου.

Τονίζει ότι γίνεται προσπάθεια να ενσωματωθούν «αρκετές Κοινοτικές Οδηγίες, οι περισσότερες εξ αυτών δεν ενσωματώνονται οριζόντια, αλλά à la carte», ενώ «αναφέρεται σε παλιές νομοθεσίες ενώ αυτές έχουν αναθεωρηθεί και τροποποιηθεί, χρησιμοποιεί σε κάποια σημεία παρωχημένη και λανθασμένη ορολογία, ενώ δεν αναφέρει σε κανένα σημείο την έκφραση, την ταυτότητα, τα χαρακτηριστικά φύλου και το σεξουαλικό προσανατολισμό, δηλαδή τα ΛΟΑΤΚΙ+ πρόσωπα με προσφυγικό/μεταναστευτικό προφίλ».

Η ανακοίνωση

«Αλήθεια, προς τι τόση βιασύνη, κ. υπουργέ;»

Σήμερα το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών – Transgender Support Association (ΣΥΔ), ως μία οργάνωση που από την αρχή της προσφυγικής κρίσης, βρίσκεται στο πλευρό όλων των προσφύγων και μεταναστών με κάθε τρόπο και ιδιαίτερα αυτών που εγκατέλειψαν τη χώρα καταγωγής τους, λόγω διώξεων, απειλών για τη ζωή ή την ελευθερία τους ή βίας που υφίσταντο για λόγους ταυτότητας ή έκφρασης φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού, θα καταθέσει δημόσια με υπευθυνότητα (όπως πάντα κάνει) τις θέσεις, τις παρατηρήσεις του και συγκεκριμένες προτάσεις στο επί διαβούλευση Σχεδίου Νόμου του Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου, για τον Νέο Κώδικα Μετανάστευσης.

Ένα μαμούθ ΣχΝ με πάρα πολλά φλύαρα και προβληματικά Άρθρα (συνολικά 180 Άρθρα, με άπειρες παραγράφους και σημεία), που ο νομοθέτης παρότι προσπαθεί να ενσωματώσει σε αυτό αρκετές Κοινοτικές Οδηγίες, οι περισσότερες εξ αυτών δεν ενσωματώνονται οριζόντια, αλλά à la carte, αναφέρεται σε παλιές νομοθεσίες ενώ αυτές έχουν αναθεωρηθεί και τροποποιηθεί, χρησιμοποιεί σε κάποια σημεία παρωχημένη και λανθασμένη ορολογία, ενώ δεν αναφέρει σε κανένα σημείο την έκφραση, την ταυτότητα, τα χαρακτηριστικά φύλου και το σεξουαλικό προσανατολισμό, δηλαδή τα ΛΟΑΤΚΙ+ πρόσωπα με προσφυγικό/μεταναστευτικό προφίλ.

Ένα νομοθέτημα, που τέθηκε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση μόλις πριν 6 ημέρες και λήγει αύριο, παρότι ο νόμος ορίζει ότι η δημόσια διαβούλευση επί των νομοσχεδίων θα πρέπει να διαρκεί δύο εβδομάδες. Εν ολίγοις, δεν τηρούνται καν οι δεσμεύεις που έχουν τεθεί από το ίδιο το κράτος.

Πραγματικά, μας είναι ακατανόητο γιατί ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, το έθεσε προς διαβούλευση μόνο τόσες λίγες ημέρες, και χωρίς μάλιστα να υπάρχουν επαρκείς τεκμηριωμένοι λόγοι που δεν τηρείτε το προβλεπόμενο από τη νομοθεσία χρονικό όριο διαβούλευσης.

Αλήθεια, προς τι τόση βιασύνη κύριε Υπουργέ;

Εν πάση περιπτώσει, το ΣΥΔ θα κάνει παρέμβαση επί της οποίας τα δημοκρατικά κοινοβουλευτικά κόμματα θα πρέπει να πάρουν θέση.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024