Ρόδος: Έκαναν παρέλαση με κορδέλες πένθους λόγω Τεμπών
Αρκετοί μαθητές που έλαβαν μέρος στην παρέλαση για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα, φόρεσαν πένθημες κορδέλες.
Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε στη Ρόδο η 75η επέτειος Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα.
Εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, των κομμάτων και εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Ρόδου, για να παρακολουθήσουν τη μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.
Παρέλασαν με πένθος
Οι εορτασμοί έγιναν στη σκιά της τραγωδίας στα Τέμπη, με ορισμένους μαθητές να φορούν μαύρες κορδέλες στα χέρια ή το χαρακτηριστικό πένθος στο πέτο κατά τη διάρκεια της παρέλασης.
Παράλληλα, όπως αναφέρει η Ροδιακή, κάποιοι από τους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών και φορέων επέλεξαν να μην καθίσουν στην εξέδρα των επισήμων και να παρακολουθήσουν την παρέλαση μαζί με τους πολίτες.
Νωρίτερα τελέστηκε η επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Ρόδου, ενώ ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον Βωμό της Πατρίδας.
Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την παρέλαση:

- Τραγωδία ανοιχτά του Ηρακλείου Κρήτης: Αναφορές για 3 νεκρούς μετανάστες
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου
- Νέες ταινίες: Δράμα, ερωτισμός και animation
- Κύπελλο Ελλάδας: Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κοντράρονται με φόντο τη δεύτερη κούπα της χρονιάς
- Λήμνος: Ήχησε το 112 λόγω κακοκαιρίας – Χείμαρροι και ορμητικά ρέματα
- Πέλικανς – Μπακς 119-138: Πέρασαν από τη Νέα Ορλεάνη και συνεχίζουν το σερί (vids)
- Ακίνητα: Έξι προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τα μπόνους δόμησης – Πότε εκδικάζονται
- Ιδού η απορία: Κάνουμε stretching πριν ή μετά την άσκηση;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442