
Ινδονησία: Έκρηξη του ηφαιστείου Μεράπι
Το ηφαίστειο Μεράπι ύψους 2.963 μέτρων είναι ένα από τα πιο ενεργά της Ινδονησίας και βρισκόταν ήδη στη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα συναγερμού της χώρας.
Το ηφαίστειο Μεράπι στην Ινδονησία εξερράγη σήμερα, εκτοξεύοντας σε ύψος 7 χιλιομέτρων ηφαιστειακή τέφρα, ανακοίνωσε η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών της χώρας.
Η έκρηξη του ηφαιστείου που βρίσκεται στην Ειδική Περιοχή της Γιογκιακάρτα σημειώθηκε γύρω στις 12 το μεσημέρι τοπική ώρα (07:00 ώρα Ελλάδος) και παρατηρήθηκε εκροή λάβας 1,5 χιλιομέτρου, σύμφωνα με τις αρχές.
Οι κάτοικοι κοντινής κοινότητας έλαβαν προειδοποίηση να σταματήσουν οποιαδήποτε δραστηριότητα στις επικίνδυνες ζώνες, δηλαδή σε ακτίνα τριών ως επτά χιλιομέτρων από τον κρατήρα του ηφαιστείου, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ινδονησιακής υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών.
Το ηφαίστειο Μεράπι ύψους 2.963 μέτρων είναι ένα από τα πιο ενεργά της Ινδονησίας και βρισκόταν ήδη στη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα συναγερμού της χώρας.
Ο Γιουλιάντο, αξιωματούχος τοπικού σταθμού παρακολούθησης, δήλωσε ότι οι αρχές δεν έχουν προχωρήσει στην απομάκρυνση κατοίκων.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αν υπάρξει επιδείνωση της κατάστασης και η απόσταση ασφαλείας ξεπεράσει τα 7 χιλιόμετρα “είναι πιθανόν να δοθεί στους κατοίκους η σύσταση να εκκενώσουν την περιοχή”.
Η Ινδονησία, η οποία βρίσκεται στον λεγόμενο Δακτύλιο της Φωτιάς του Ειρηνικού, έχει περισσότερα ηφαίστεια από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο. Η πιο πρόσφατη βίαιη έκρηξη του Μεράπι σημειώθηκε το 2010, στοιχίζοντας τη ζωή σε πάνω από 350 ανθρώπους.
Δείτε εικόνες και βίντεο:
Sisi lain ?
Merapi, Melatus, Jogja, Hujan Abu, Magelang, Indonesia pic.twitter.com/RHzx7EeiTI
— Minda Art (@mindaart) March 11, 2023
[Breaking News] Hujan abu Merapi Daerah Paten, Dukun Magelang Sampai gelap kayak malam | @pp_prayoga pic.twitter.com/TBnELisFLk
— Merapi Uncover (@merapi_uncover) March 11, 2023

- Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ και Ντέμπι Ρόου – Οι δύο σύζυγοι του Μάικλ Τζάκσον
- O 89χρονος μετά τον ΕΦΚΑ πήγε στη Λουκάρεως και πυροβόλησε τρία άτομα
- Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, Πρόεδρος PIF: «Ζητάμε την επιβράβευση της καινοτομίας, όχι μόνο την πρόσβαση!»
- Σούπερ ημιτελικός στο Champions League: Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν με το… βλέμμα στη Βουδαπέστη
- Σάμος: Στάχτη 20 στρέμματα μετά από φωτιά στη δυτική πλευρά του νησιού
- Παναθηναϊκός: Χειρουργήθηκε με επιτυχία ο Σλούκας


