Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Απόλυτη στήριξη στον Λίνεκερ – Οργή για το BBC

Απόλυτη στήριξη στον Λίνεκερ – Οργή για το BBC

Η απολύτως επιτυχημένη τηλεοπτική διαδρομή του Γκάρι Λίνεκερ, του κορυφαίου Άγγλου ποδοσφαιριστή, διέρχεται κρίση, καθώς το BBC αποφάσισε να τον σταματήσει από την ιστορική εκπομπή του, επειδή παρομοίασε την κυβερνητική στάση στο μεταναστευτικό με εκείνη των Ναζί.

Σάλος έχει προκληθεί στη Μεγάλη Βρετανία με την απόφαση του BBC να απομακρύνει τον Γκάρι Λίνεκερ από την ιστορική αθλητική εκπομπή «Match of the Day».

Ο θρύλος του αγγλικού ποδοσφαίρου, μέσω των προσωπικών του λογαριασμών στα social media σχολίασε πως τα κυβερνητικά σχέδια για μη παροχή ασύλου στους μετανάστες που φτάνουν στις ακτές της χώρας, είναι παρόμοια με εκείνα των Ναζί της δεκαετίας του ‘30.

Μετά τις υπουργικές αντιδράσεις, η διοίκηση του BBC αποφάσισε να τον αποσύρει από την εκπομπή μέχρι να καταλήξουν σε συμφωνία για το τι θα γράφει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο 62χρονος παρουσιαστής είναι γνωστός υπερασπιστής των δικαιωμάτων των μεταναστών, έχοντας βοηθήσει πολλούς αιτούντες άσυλο να βρουν στέγη.

Πάνδημη στήριξη

Κύμα συμπαράστασης στο πρόσωπό του εκδήλωσαν τόσο οι συμπαρουσιαστές του, Ίαν Ράιτ και Άλαν Σίρερ, όσο και οι παρουσιάστριες της μεσημεριανής εκπομπής «Football Focus», Άλεξ Σκοτ και Κέλι Σόμερς, ανακοινώνοντας την αποχή τους.

Παράλληλα, η ένωση ποδοσφαιριστών της Premier League, αποφάσισε να μη γίνουν δηλώσεις μετά το τέλος των αναμετρήσεων.

Ο Λίνεκερ, είναι μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες φιγούρες του BBC που δε δίστασε ποτέ να εκφράσει τις απόψεις του για πολιτικά ζητήματα, όπως το Brexit.

Πάντως, αυτή η αλλαγή προγράμματος, του έδωσε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά τον αγώνα της αγαπημένης του Λέστερ με την Τσέλσι.

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024