Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θεοδωρικάκος: Ομάδα αναρχικών επιτέθηκε στον Βαρουφάκη όσο κι αν δεν βολεύει κάποιους

Θεοδωρικάκος: Ομάδα αναρχικών επιτέθηκε στον Βαρουφάκη όσο κι αν δεν βολεύει κάποιους

Ανάρτηση του υπουργού Προστασία του Πολίτη για τη χθεσινή επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη.

Ομάδα αναρχικών βρίσκεται πίσω από την επίθεση στο Γιάνη Βαρουφάκη, αναφέρει σε ανάρτησή του στα social media ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Ομάδα αναρχικών που ταυτοποιήθηκε από την ΕΛΑΣ οι δράστες της επίθεσης στον Πρόεδρο του ΜΕΡΑ25 Γιάννη Βαρουφάκη. Αυτή είναι η αλήθεια όσο κι αν δεν βολεύει κάποιους» γράφει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στη σύλληψη ενός εκ των φερόμενων ως δραστών της επίθεσης στον Γιάνη Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν ανήλικο, 17 ετών από το Μαρούσι, γνωστό στις Αρχές. Οι Αρχές έχουν ταυτοποιήσει κι έναν δεύτερο φερόμενο ως δράστη και θεωρείται θέμα ωρών η σύλληψή του.

Το χρονικό της επίθεσης στον Γιάνη Βαρουφάκη

Ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης ξυλοκοπήθηκε έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια το βράδυ της Παρασκευής.

Ομάδα ατόμων προσέγγισε το μαγαζί και του φώναξε «έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες μνημόνια».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σηκώθηκε για να τους μιλήσει. Εκείνοι απάντησαν αμέσως με βία, ξυλοκοπώντας άγρια τον γραμματέα του ΜέΡΑ25 με κλωτσιές και μπουνιές.

Μάλιστα, ένας εξ αυτών του έριξε μπουνιά στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να πέσει κάτω και στη συνέχεια, ο ίδιος τον κλώτσησε στο ίδιο σημείο, ενώ κατέγραφαν την επίθεση σε βίντεο.

Με κάταγμα στη μύτη από κλωτσιά

Ο Γιάνης Βαρουφάκης πήγε με τη σύζυγό του στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου διαγνώστηκε με κάταγμα στη μύτη και του τοποθετήθηκε νάρθηκας.

Από τους πρώτους που έσπευσαν στο νοσοκομείο ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κλέων Γρηγοριάδης.

Η πρώτη ανάρτηση του Γιάνη Βαρουφάκη για την επίθεση σε βάρος του

«Μπράβοι της νύχτας οι οποίοι επικαλέστηκαν ότι ψήφισε το Μνημόνιο» ήταν, σύμφωνα με τον Γιάνη Βαρουφάκη, αυτοί που του επιτέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής.

«Ευχαριστώ το συγκινητικό προσωπικό του Ευαγγελισμού. Ευχαριστώ & για τις ευχές (σχεδόν) όλων σας. Τώρα προέχει να μην αποπροσανατολιστεί κανείς: Θρηνούμε τους 57 των Τεμπών. Προστατεύουμε το αυθόρμητο κίνημα των νέων, την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα αλλάξει. Ραντεβού στους δρόμους», έγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης στο Twitter λίγες ώρες μετά το περιστατικό στα Εξάρχεια.

Δίνοντας στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών σε δεύτερο tweet ο Γιάνης Βαρουφάκης έγραψε:

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024