Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέμπη: Tο τελευταίο έγγραφο που έστειλε η ΡΑΣ στoν ΟΣΕ

Τέμπη: Tο τελευταίο έγγραφο που έστειλε η ΡΑΣ στoν ΟΣΕ

Το τελευταίο έγγραφο της ΡΑΣ στον ΟΣΕ στις 24 Φεβρουαρίου 2023.

Δώδεκα ημέρες έχουν περάσει από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς και συνεχείς είναι οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το MEGA, η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων με επιστολή που είχε στείλει στον ΟΣΕ ενημέρωνε για τα προβλήματα στους σιδηροδρόμους.

Η ΡΑΣ έστειλε επιστολή στον ΟΣΕ στις 24 Φεβρουαρίου 2023 για δύο ατυχήματα που είχαν γίνει το 2022, στο Λιανοκλάδι και στη Τιθορέα, 10 και 21 Οκτωβρίου του 2022.

Κοινή συνισταμένη και στα δύο ατυχήματα σύμφωνα με το έγγραφο της ΡΑΣ είναι πως έχουν διαπιστωθεί ατέλειες και συστήματα που δεν διασφαλίζουν την ασφάλεια των σιδηροδρόμων.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει πως ο ΟΣΕ είναι ο υπεύθυνος λειτουργίας των υποδομών, άρα εκεί που κινούνται τα τρένα κατ’ επέκταση και για τον έλεγχο της ασφάλειας τους στις κυκλοφορίες και θα πρέπει να υπάρχει μία συνεχή συντήρηση.

Αυτά τα ερωτήματα έθεσε η ΡΑΣ στον ΟΣΕ και μέχρι στιγμής, δεν έχει πάρει καμία απολύτως απάντηση. Η τελευταία επιστολή είναι το 2023 ενώ τα ατυχήματα έγιναν το 2022.

Δείτε το βίντεο

Στα γραφεία του ΟΣΕ η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων

Εν τω μεταξύ, το μεσημέρι της περασμένης Τρίτη βρέθηκαν στα γραφεία του ΟΣΕ στελέχη της ΡΑΣ. Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων έψαχνε στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να ρίξουν περισσότερο φως στην έρευνα για την τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΡΑΣ ερευνούσε ηχογραφημένες συνομιλίες και τυχόν σημαντικά έγγραφα, προκειμένου να προχωρήσει στην κατάρτιση πορίσματος, το οποίο θα σταλεί στον Εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση και στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Δεν αποκλείεται στο πόρισμα να προτείνεται η ανάκληση του πιστοποιητικού ασφαλείας του ΟΣΕ, ενώ αυτό θα σταλεί και στην Ευρωπαϊκή Αρχή Σιδηροδρόμων, ενώ εξετάζεται να υπάρξει πρόταση για ανάκληση του πιστοποιητικού ασφαλείας και για την Hellenic Train.

Αρχή Σιδηροδρόμων στο in: Έλεγχος σε ΟΣΕ και Hellenic Train για το δυστύχημα

Εν τω μεταξύ πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε αυτεπάγγελτος έλεγχος για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και σύμφωνα με πληροφορίες η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων ζητούσε εντός 48 ωρών να κατατεθούν όλα τα τεκμήρια, τα οποία αφορούν τις διαδικασίες ασφάλειάς και αν τηρήθηκαν. Αφορούσε τόσο τον ΟΣΕ, όσο και την ιδιωτική εταιρεία Hellenic Train.

Συγκεκριμένα είχε εκδοθεί απόφαση αυτεπάγγελτου ελέγχου με την οποία «ζητάμε εντός 48 ωρών όλα τα τεκμήρια» αναφερόταν.

Το in είχε επικοινώνησε με τη διοίκηση της Αρχής και είχε ζητήσει διευκρινίσεις σχετικά με τις αρμοδιότητες της και ειδικότερα αν έχει αρμοδιότητα για πιστοποίηση ως προς το δίκτυο ή την ασφάλεια κυκλοφορίας των συρμών.

Όπως τονίστηκε από τη διοίκηση «οι αρμοδιότητες μας είναι ο έλεγχος της τήρησης των διαδικασιών ασφαλείας των εταιρειών ΟΣΕ και Hellenic Train». Δηλαδή, όπως εξηγούσε η Ιωάννα Τσιαπαρίκου, πρόεδρος της ΡΑΣ, «αν ακολουθούνται οι διαδικασίες με βάση το υφιστάμενο δίκτυο οχήματα συστήματα, όπως περιγράφονται στα Συστήματα Διαχείρισης Ασφαλείας που μας καταθέτουν. Τα έργα υποδομής ή τα νέα οχήματα εγκρίνονται από τη ΡΑΣ σε σχέση με τη διαλειτουργικότητα».

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024