Μετά τις συνεχείς αποκαλύψεις για τις συνθήκες που κινούνταν η εμπορική και η επιβατική αμαξοστοιχία το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, φουντώνει η πολιτική αντιπαράθεση για την απόδοση ευθυνών αναφορικά με το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τα όσα είπε ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Γιάννης Λοβέρδος στο MEGA για το πελατειακό σύστημα στον ΟΣΕ, σημειώνει ότι πρόκειται για παραδοχή αυτού που αναφέρθηκε από τις πρώτες μέρες της τραγωδίας ότι δηλαδή ο σταθμάρχης που βρίσκεται προφυλακισμένος, διορίστηκε με πολιτικό μέσο.
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Γιάννης Λοβέρδος, προς τιμήν του σήμερα, παραδέχτηκε αυτό που όλοι γνωρίζουν αλλά αρνείται τόσες μέρες η κυβέρνηση να παραδεχθεί: Ότι ο μοιραίος σταθμάρχης είναι κομματικό ρουσφέτι.
Ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε «επιτελικό κράτος» και «αριστεία», αλλά μετά από τέσσερα χρόνια στη διακυβέρνηση κυριαρχεί το χάος, οι πελατειακές σχέσεις, η αναξιοκρατία και η απαξίωση υποδομών και υπηρεσιών με δραματικές συνέπειες για τηn κοινωνία.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59