Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχοντας ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει σε θέματα ESG κάτω από την ομπρέλα «Παράγουμε ένα Καλύτερο Αύριο», επενδύει σταθερά στη βιώσιμη ανάπτυξη, αναπόσπαστο κομμάτι της δραστηριοποίησής της σε όλο το φάσμα της αλυσίδας αξίας της.

Ο σημαντικότερος κρίκος σε αυτή την αλυσίδα αξίας είναι οι άνθρωποί της και προτεραιότητα της εταιρείας είναι η ανάπτυξη και η πρόοδος τους, μέσα σε ένα αξιοκρατικό, συμπεριληπτικό και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον όπου αναγνωρίζεται ότι η διαφορετικότητα κάθε ατόμου μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη σε πολλαπλά επίπεδα, όπως την ενίσχυση της παραγωγικότητας, την αύξηση της αποτελεσματικότητας, την προσέλκυση και διατήρηση ταλαντούχων επαγγελματιών, την ενθάρρυνση της καινοτομίας και της δημιουργικότητας και την μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

.

Προτεραιότητα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας για τα επόμενα χρόνια η συμπερίληψη σε όλα τα επίπεδα

Η εταιρεία παραμένει πιστή στη φιλοσοφία της για ίσες ευκαιρίες και ευκαιρίες εξέλιξης στον εργασιακό τομέα και υποστηρίζει έμπρακτα προσπάθειες που προάγουν τη διαφορετικότητα. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία έχει υπογράψει και τη «Χάρτα Διαφορετικότητας», μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που προωθείται σε κάθε χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εταιρεία έχει αναπτύξει εδώ και χρόνια μια ολοκληρωμένη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης, αναλαμβάνοντας σημαντικές πρωτοβουλίες, που αφορούν στο περιβάλλον, στην κοινωνία και την υπεύθυνη κατανάλωση. Έχοντας υιοθετήσει το Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ, ευθυγραμμίζει τις δράσεις της με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG’s), ενισχύει τη στρατηγική της με παράγοντες ESG  και υλοποιεί μια σειρά φιλόδοξων στόχων με ορίζοντα το 2030.

Στο πλαίσιο αυτό, θέτει στο επίκεντρο του κοινωνικού πυλώνα την αξία της συμπερίληψης, λαμβάνοντας μέτρα και πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα για την προώθηση της διαφορετικότητας και την αντιμετώπιση ζητημάτων διακρίσεων και ανισοτήτων. Μια από τις προτεραιότητές της είναι  η παροχή ίσων ευκαιριών στους εργαζομένους της, η συνολικότερη ενδυνάμωση της κουλτούρας της συμπερίληψης, της ισότητας και της διαφορετικότητας (Diversity, Equity & Inclusion), αλλά και η περαιτέρω ενίσχυση της εκπροσώπησης γυναικών στον οργανισμό καθώς και η στήριξη των εργαζομένων στον κλάδο της εστίασης.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία θέλοντας να προάγει την συμπερίληψη σε όλη την αλυσίδα αξίας της, προχωράει στη δημιουργία ενός προγράμματος που απευθύνεται σε γυναίκες επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης, με στόχο την ενδυνάμωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της συμμετοχής τους στο οικονομικό γίγνεσθαι. Η πρωτοβουλία θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το EIT Food του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT), που ιδρύθηκε με στόχο την ενίσχυση της ικανότητας για ανάπτυξη καινοτομίας στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα, το ΕΙΤ Food εκπροσωπείται από τον οργανισμό Industry Disruptors – Game Changers και έχει ως εκπαιδευτικό συνεργάτη το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, που συναποτελούν το τοπικό EIT Food HUB.

.

Οι γυναίκες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, θα έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους σε επιχειρηματικούς και τεχνικούς τομείς, να εκπαιδευτούν ως προς τη βελτιστοποίηση των επιχειρηματικών διαδικασιών και να επεκτείνουν το δίκτυο συνεργασιών τους, διασφαλίζοντας μια λαμπρή επαγγελματική σταδιοδρομία. Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, οι δικαιούχοι θα λάβουν εξατομικευμένη καθοδήγηση και θα παρακολουθήσουν webinars από εμπειρογνώμονες και ειδικούς του κλάδου, ενώ ταυτόχρονα θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις με ενδιαφερόμενους φορείς και μέλη του οικοσυστήματος.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναδεικνύει ότι η βιωσιμότητα και η συμπερίληψη είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τη φιλοσοφία της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, η οποία θέτει στόχους με μετρήσιμα αποτελέσματα, αφήνοντας θετικό αποτύπωμα.

H διατήρηση της ισορροπίας στην οικογενειακή, προσωπική και επαγγελματική ζωή, η ενεργή συμμετοχή σε θέσεις και όργανα λήψης αποφάσεων και η ανάπτυξη της γυναικείας απασχόλησης και επιχειρηματικότητας, είναι βασικές παράμετροι που θα συμβάλλουν στην πραγματική κατάκτηση και εμπέδωση της ισότητας.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία επιβεβαιώνει τη δέσμευση της να παράγει ένα καλύτερο αύριο, μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα ενδυνάμωσης της γυναικείας επιχειρηματικότητας, συμβάλλοντας σε ένα μέλλον όπου όλοι και όλες έχουν ίσες ευκαιρίες να επιτύχουν και να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους.