Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέμπη: «Πιστεύαμε ότι θα πεθάνουμε - Βγήκαμε από μια τρύπα στο πάτωμα του κυλικείου»

Τέμπη: «Πιστεύαμε ότι θα πεθάνουμε – Βγήκαμε από μια τρύπα στο πάτωμα του κυλικείου»

Η 19χρονη Βασιλική ήταν μαζί με τον φίλο της στο κυλικείου του μοιραίου τρένου.

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, περιγράφει η 19χρονη Βασιλική, που ήταν στο βαγόνι του κυλικείου και μαζί με τον φίλο της σώθηκαν από θαύμα.

Τα δύο παιδιά επέστρεφαν από την πόλη τους, τη Θήβα, στη Θεσσαλονίκη όπου σπουδάζουν και η 19χρονη περιγράφει ην έκρηξη και τον αγώνα τους να σωθούν, όντας τραυματισμένοι. Όπως περιγράφει στην εκπομπή «Tlive», κατάφεραν να βγουν από το μοιραίο τρένο από μια τρύπα που άνοιξε στο πάτωμα του κυλικείου.

«Την ώρα της σύγκρουσης ήμασταν στο πρώτο τραπέζι του κυλικείου… Ακούστηκε ένα μπαμ και μαύρισαν όλα. Έπιασε απευθείας φωτιά. Βρήκαμε γρήγορα τις αισθήσεις μας. Φώναξα τον Στέλιο και μου είπε ότι κι αυτός ήταν ζωντανός. Είχε τρύπα στο πάτωμα μπροστά μας. Βγήκαμε από εκεί, βγήκαμε έξω και περπατήσαμε λίγα μέτρα. Εμείς δεν είχαμε κινητά, βρήκαμε ένα τηλέφωνο ξεκλείδωτο. Πήρα τον μπαμπά μου και του είπα ότι καιγόμαστε…» λέει το κορίτσι, εμφανώς συγκινημένο.

«Ο κόσμος καιγόταν, πιστεύαμε ότι αυτές ήταν οι τελευταίες μας στιγμές»

«Ο κόσμος καιγόταν, έπεφτε από τα βαγόνια. Βγήκαν και άνθρωποι που ήταν καλά, με βαλίτσες. Ο Στέλιος ήταν ξυπόλυτος και κρύωνε. Ζητάγαμε από τον κόσμο να μας δώσει μπουφάν. Μου έλεγε να πάμε στη φωτιά που έβγαζε το βαγόνι για να ζεσταθεί. Πιστεύαμε ότι θα πεθάνουμε, ότι αυτές ήταν οι τελευταίες μας στιγμές» συγκλονίζει η Βασιλική.

«Ζητούσαμε στον κόσμο να μας βοηθήσει να βγούμε στην εθνική, μας τράβηξαν να ανέβουμε σε ένα κοντέινερ» συνεχίζει.

«Ο Στέλιος είχε κάποια εγκαύματα, εγώ είχα σπάσει τη σπονδυλική στήλη στα πλευρά, κάποιο κάταγμα στο πόδι» αλλά πάλεψαν να σωθούν και τα κατάφεραν και, όπως είπε η 19χρονη, ήταν οι πρώτοι τραυματίες που πήραν τα ασθενοφόρα.

«Το κυλικείο είχε μετατραπεί σε άμορφη μάζα»

«Εμείς όταν βγήκαμε ήταν πάρα πολύ νωρίς. Όταν βγήκαμε ήμασταν σχεδόν μόνοι μας. Δεν είδα να βγαίνουν άλλοι από το κυλικείο που είχε μετατραπεί σε μάζα. Είχε καεί όλο. Δεν ξεχώριζες ότι εκεί ήταν το κυλικείο και βγήκαμε από εκεί. Κόσμος πήδαγε για να σωθεί αλλά από το άλλο βαγόνι, που είχε πέσει πάνω από το κυλικείο. Κανένας δεν ξέρω αν βγήκε από το κυλικείο και αν τα κατάφερε» καταλήγει η Βασιλική που επέζησε από την εθνική τραγωδία.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024