
Τέμπη: Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων «παρακολουθεί με ανησυχία την πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας»
Ηχηρή ανακοίνωση των δικαστικών λειτουργών για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), σε μία αιχμηρή ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι παρακολουθεί «με ανησυχία» την πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας των Τεμπών.
Οι δικαστικοί λειτουργοί, μάλιστα, κάνουν λόγο για πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας «από εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος και την προσπάθειά τους να καταστήσουν μέρος του προβλήματος και την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη».
Ακόμη, η ΕΔΕ διαβεβαιώνει ότι οι δικαστικοί λειτουργοί θα πράξουν το καθήκον τους με ευσυνειδησία, «αυστηρά στα πλαίσια της ανεξάρτητης λειτουργίας τους».
Η ανακοίνωσης της ΕΔΕ
«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, σεβόμενη τη μνήμη των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη και την οδύνη των οικείων τους, παρακολουθεί με ανησυχία την πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας αυτής από εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος και την προσπάθειά τους να καταστήσουν μέρος του προβλήματος και την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.
»Διαβεβαιώνουμε ότι οι Έλληνες δικαστικοί λειτουργοί θα πράξουν το καθήκον τους με ευσυνειδησία, όπως πράττουν μέχρι σήμερα, αυστηρά στα πλαίσια της ανεξάρτητης λειτουργίας τους, με τις προβλεπόμενες εγγυητικές της ανεξαρτησίας αυτής διαδικασίες και εντός του πλαισίου, που καθορίζουν το Σύνταγμα και οι Νόμοι της Ελληνικής Πολιτείας».
- Ολική έκλειψη Ηλίου θα ρίξει τη σκιά της στην Ευρώπη στις 12 Αυγούστου
- Περισσότερα από 2000 κρούσματα Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό, – Πρωτοφανής ο ρυθμός εξάπλωσης, λένε οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα
- Πυρκαγιά στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης: Μήνυμα εκκένωσης από το 112
- Κυψέλη: Ανάστατοι οι κάτοικοι που βλέπουν ρωγμές στις πολυκατοικίες τους – «Όλα ξεκίνησαν από τον μετροπόντικα» λένε
- Ρωσία: Νόμιμοι στόχοι τα ξένα στρατεύματα που θα σταλούν στην Ουκρανία μετά την ειρηνευτική συμφωνία
- Τα εσώρουχα ως status symbol – Η ανατομία του λογότυπου Calvin Klein



