Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέμπη: «Έρχονταν μόνο πτώματα και δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι» - Η ανατριχιαστική περιγραφή γιατρού

Τέμπη: «Έρχονταν μόνο πτώματα και δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι» – Η ανατριχιαστική περιγραφή γιατρού

Δύο γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας περιέγραψαν τις δύσκολες στιγμές που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τη νύχτα του δυστυχήματος στα Τέμπη

Συγκλονίζουν οι περγραφές των γιατρών από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, το οποίο δέχτηκε τον μεγαλύτερο όγκο των τραυματιών του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Η κάμερα του «Πάμε Δανάη!» μαζί με την Δανάη Μπάρκα βρέθηκε στο νοσοκομείο και συνομίλησε με δύο γιατρούς, οι οποίοι ήταν κλήθηκαν εκτάκτως στο νοσοκομείο προκειμένου να βοηθήσουν στην περίθαλψη των τραυματιών.

Ο Σέργιος Βουτυρίτσας, ειδικευόμενος γιατρός ορθοπεδικής στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, αναφέρθηκε στις πρώτες στιγμές του δυστυχήματος.

«Ήμουν στο σπίτι μου δεν είχαμε ιδέα τι συνέβη. Χτύπησε το τηλέφωνό μου γύρω στις 00:00 μας είπαν ‘ελάτε αμέσως στο νοσοκομείο, είναι επείγον’. Το προσωπικό ανταποκρίθηκε αμέσως. Εντός 20 λεπτών μαζευτήκαν όλοι στα επείγοντα.

«Όποιο ασθενοφόρο έφτανε έφερνε μόνο νεκρούς»

»Στην αρχή τα περιστατικά ήταν πιο ελαφρά. Κάποια στιγμή που μάθαμε πόσοι επέβαιναν στο τρένο, ξεκινήσαμε να καταλαβαίνουμε το μέγεθος. Το πιο δύσκολο ήταν αργότερα, επειδή από ένα σημείο και μετά, όποιο ασθενοφόρο έφτανε στα επείγοντα έφερνε μόνο νεκρούς», είπε ο κ. Βουτυρίτσας.

«Καθόμασταν όλοι μαζί και κοιτούσαμε σοκαρισμένοι. Έρχονταν μόνο πτώματα και δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι να βοηθήσουμε. Οι νοσηλευτές όλων των κλινικών, ήταν όλοι εδώ και βοηθούσαν όπως μπορούσαν. Οι γιατροί ξεκινήσαμε να δουλεύουμε σε ομάδες» περιέγραψε.

Αποκάλυψε μάλιστα πως ένα από τα θύματα του δυστυχήματος ήταν από το προσωπικό του νοσοκομείου. «Οι παλιότεροι που δουλέψαν μαζί της ήταν συντετριμμένοι», συμπλήρωσε.

«Βλέπεις νέα παιδιά που δεν μπορούσες να τα αναγνωρίσεις, ήταν πολύ οδυνηρό. Έρχομαι σε επαφή με συγγενείς κάποιων που βρίσκονταν στο τρένο, γιατί νοσηλεύονται στην κλινική μας, ευτυχώς πάνε καλυτέρα. Δεν υπάρχει κάτι που μπορουμε να πούμε στους συγγενείς των θυμάτων. Μόνο συλλυπητήρια και κουράγιο σε αυτούς τους ανθρώπους», δήλωσε στη συνέχεια ο γιατρός.

«Μου έχει αφήσει χαρακιά στην καρδιά»

Ο Κωνσταντίνος Λαχανάς, γενικός γιατρός, υπεύθυνος για την υποδοχή συγγενών στο γενικό νοσοκομείο Λάρισας περιέγραψε τις έντονες στιγμές που βίωσε.

«Δεν μπορώ να σας το περιγράψω, μου έχει αφήσει χαρακιά στην καρδιά μου, την οποία θα την κουβαλάω για πάντα στη ζωή μου. Θέλει περίσσεια δύναμη ψυχής. Όποιος και να ήταν στη θέση μου, θα γινόταν το ίδιο πράγμα. Πάνω από όλα να είμαστε άνθρωποι, όλοι κάνουμε ένα επάγγελμα. Θέλω να υπάρχει ανθρωπιά, αγάπη!», είπε χαρακτηριστικά.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024