Η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 8 Μαρτίου. Η Συνομοσπονδία των εργαζόμενων στο Δημόσιο αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι μετατρέπει τη στάση εργασίας για την Ημέρα της Γυναίκας σε 24ωρη απεργία μετά την τραγωδία στα Τέμπη.
Να σημειώσουμε ότι αντίστοιχες αποφάσεις έχουν πάρει μια σειρά από Εργατικά Κέντρα, όπως της Αθήνας και του Πειραιά, ενώ και η ΠΕΝΕΝ προχωρά σε 24ωρη απεργία, όπως ανακοίνωσε, με αποτέλεσμα η κινητοποίηση στις 8 Μαρτίου να εξελίσσεται σε Πανεργατική Απεργία.
Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σύμφωνα με την εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου, αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Πανδημοσιοϋπαλληλικής ΑΠΕΡΓΙΑΣ για την Τετάρτη, 8 του Μάρτη 2023, – μετατρέποντας τη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε απεργία – για να απαιτήσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών.
Συγκέντρωση στην Αθήνα ώρα 12:30, στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής