Μεγάλη νίκη για τη γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού, με τις Ερυθρόλευκες να επικρατούν στο κλειστό του Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη» του ΠΑΟΚ με 3-2 σετ.
Οο ερυθρόλευκες αν και αγωνίστηκαν χωρίς την Κούμπουρα (δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό της) και τις Σάλας, Χριστοδούλου με κορυφαίες τις Γενιτσαρίδη, Γουίντερς προηγήθηκαν 2-0, με τον ΠΑΟΚ να επιστρέφει ισοφαρίζοντας σε 2-2, αλλά να μην ολοκληρώνει την ανατροπή.
Έτσι με την ολοκλήρωση της 19ης αγωνιστικής οι ασπρόμαυρες παραμένουν στην πρώτη θέση έχοντας 50 βαθμούς, με την ΑΕΚ όμως να είναι πλέον στο -2 (48β.), ενώ ο Ολυμπιακός παρέμινε 4ος με 43 βαθμούς…
Στο πρώτο σετ ο Ολυμπιακός μετέτρεψε το 7-7 σε 10-7 με μπλοκ της Εμμανουηλίδου στην Κρολ με την Πολωνή διαγώνια του ΠΑΟΚ να μην ξεκινά καλά το ματς για να δεχθεί νέο μπλοκ για το 14-10 και με άσο της Καράρο η διαφορά να φτάσει στη μέγιστη τιμή της (15-10). Οι ασπρόμαυρες άρχισαν να ροκανίζουν τη διαφορά (16-14) για να ισοφαρίσουν 17-17, ωστόσο η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση για το 20-17 με νέο μπλοκ της Εμμανουηλίδου στην Κρολ (που έδωσε τη θέση της στη Λιάγκη). Κι αυτή τη φορά δεν προέκυψε νέα ανατροπή με την Γουίντερς να διαμορφώνει το τελικό 25-19.
Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που ξεκίνησε καλύτερα και είχε σταθερά το προβάδισμα (1-4, 4-6) για να προηγηθεί με 9-13 με δύο λάθη των ερυθρόλευκων που έφεραν το τάιμ άουτ του Μιτσέλι. Στην επιστροφή των δύο ομάδων, ο Ολυμπιακός πήρε την αλλαγή, η Τσιτσιγιάννη πήγε στο σερβίς διαλύοντας την υποδοχή του ΠΑΟΚ που έκανε το λάθος μετά το άλλο με τις ερυθρόλευκες να τρέχουν ένα απίθανο σερί 10-0 για το 19-13 φτάνοντας άνετα στο 25-19 και το 2-0.
Παρόμοιο σκηνικό και στο τρίτο σετ όπου ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με την Ηλιοπούλου στην πάσα, προηγήθηκε 7-10, αλλά και με πάλι με προβλήματα στην υποδοχή του και λάθη στην επίθεση ο Ολυμπιακός με επιμέρους σκορ 8-2 προσπέρασε με 15-12. Η διαφορά ήταν ότι αυτή τη φορά ο ΠΑΟΚ έβγαλε αντίδραση και στο 18-16 προηγήθηκε με 18-20 και έφτασε στο 20-23 με μπλοκ της Κρολ. Ο Ολυμπιακός με δυο μπλοκ έφερε και πάλι το ματς στην ισορροπία (23-23) κι αφού έσβησε δύο σετ μπολ, έφτασε σε ματς μπολ (27026) μπολ, το οποίο έσβησε η Κρολ και τελικά στο στο 28-28 επίθεση της Στράντζαλη και λάθος της Τσιτσιγιάνη έκλεισαν το σετ για τον ΠΑΟΚ.
Αυτή η εξέλιξη άλλαξε το μομέντουμ με τον ΠΑΟΚ να επιστρέφει για τα καλά στο παιχνίδι και στο δ’ σετ το 8-10 έγινε 8-17 (με την Γιώτα να παίζει ως πασαδόρος από το 8-11 έως το 8-13 όταν η Καράρο βγήκε έχοντας πρόβλημα στο δάχτυλο) με συνεχόμενα μπλοκ για να έρθει πολύ εύκολα το 2-2.
Στο τάι μπρέικ όμως ο Ολυμπιακός επέστρεψε και προκαλώντας πάλι προβλήματα στην ασπρόμαυρη υποδοχή μετέτρεψε το 5-4 σε 7-4 για να φτάσει στο 9-5. Ο ΠΑΟΚ με τα σερβίς της Κάφρεϊ και τα μπλοκ της Πολυνοπόλου πλησίασε στον πόντο (10-9) και στο 11-10 η Κρολ έχασε κόντρα ισοφάρισης (12-10 μπλοκ Λαμπρούση) και στο 13-11 δύο νέα εξαιρετικά σερβίς της Τσιτσιγιάννη διαμόρφωσαν το τελικό 15-11.
*Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 4 άσσους, 66 επιθέσεις, 13 μπλοκ και 21 λάθη αντιπάλων και του Π.Α.Ο.Κ. προήλθαν από 4 άσσους, 63 επιθέσεις, 12 μπλοκ και 25 λάθη αντιπάλων.
Τα σετ: 3-2 (25-19, 25-19, 28-30, 11-25, 15-11) σε 119′
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Νίκες για Αστέρα Τρίπολης (2-1) και Ατρόμητο (4-0), ισοπαλία στο ΑΕΛ Novibet – Κηφισιά (1-1) - Τα αποτελέσματα, η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική των πλέι άουτ της Super League.
LIVE: Μπέρνλι – Μάντσεστερ Σίτι. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπέρνλι – Μάντσεστερ Σίτι για την 34η αγωνιστική Premier League.
Ο Αστέρας ξύπνησε μετά το γκολ του Παναιτωλικού και πέτυχε νίκη-σωτηρίας. Έχασε ευκαιρίες είχε και δοκάρι, ενώ στο 89’ ο Παπαδόπουλος απέκρουσε πέναλτι του Ρόσα! Ανέβηκε πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.