Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέμπη: Επεισόδια στον Λευκό Πύργο μεταξύ ΜΑΤ και  ΚΚΕ - Γιγαντοπανό για το «έγκλημα»

Τέμπη: Επεισόδια στον Λευκό Πύργο μεταξύ ΜΑΤ και ΚΚΕ – Γιγαντοπανό για το «έγκλημα»

Η ένταση ξεκίνησε όταν δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν να πάρουν τα στοιχεία αυτών που ήταν μέσα στον Λευκό Πύργο και είχαν αναρτήσει πανό για τα Τέμπη.

Επεισόδια σημειώθηκαν στον Λευκό Πύργο μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών του ΚΚΕ που νωρίτερα είχαν αναρτήσει γιγαντοπανό για «το έγκλημα» στα Τέμπη.

Η ένταση ξεκίνησε όταν δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν να πάρουν τα στοιχεία αυτών που ήταν μέσα στον Λευκό Πύργο και είχαν αναρτήσει το πανό – μεταξύ αυτών και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής. Όταν αρνήθηκαν, οι αστυνομικοί απώθησαν βίαια τους διαδηλωτές και έκαναν χρήση χημικών.

Στο σημείο έφτασε το ΕΚΑΒ για έναν διαδηλωτή που καταγγέλλει πως χτυπήθηκε στο πίσω μέρος του κεφαλιού κατά τη συμπλοκή, όπως μεταδίδει το voria.gr.

Μάλιστα, για λίγη ώρα ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής με άλλους διαδηλωτές ήταν μέσα στον Λευκό Πύργο και οι δυνάμεις των ΜΑΤ ήταν στην είσοδο και δεν τους άφηναν να βγουν.

Εικόνα από 902.gr

Γιγαντοπανό για το έγκλημα στα Τέμπη

Νωρίτερα, στο πλαίσιο συγκέντρωσης του ΚΚΕ, αναρτήθηκε στον Λευκό Πύργο γιγαντοπανό με σύνθημα: «Τώρα η οργή να γίνει ανατροπή, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, τόνισε μεταξύ άλλων: «Το ΚΚΕ κάνει μια συμβολική ενέργεια καταγγελίας του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος στα Τέμπη. Η αστυνομία είναι εδώ με απειλές και εκφοβισμούς για ένα πανό που εκφράζει όλη την πόλη. Είναι ώρα φωνής και αγώνα για να πληρώσουν όλοι οι ένοχοι και να γίνει πράξη το “ποτέ πια”».

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση θέλει να επιβάλει κλίμα σιωπής για το έγκλημα στα Τέμπη

Σε σχόλιό του, για την «απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνει:

«Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας στα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ, που σήμερα το πρωί βρέθηκαν στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης και προχώρησαν στη συμβολική ανάρτηση πανό με σύνθημα “Τώρα η οργή να γίνει ανατροπή, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί”. Το αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός δύο εξ αυτών. Χαρακτηριστικό της στάσης της αστυνομίας είναι ότι εγκλώβισαν μέσα στον Λευκό Πύργο κάποιους από τους συμμετέχοντες στη συμβολική αυτή κινητοποίηση και δεν άφηναν κανένα να αποχωρήσει από το χώρο, ούτε καν τον βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Γιάννη Δελή.

Όσο και να θέλει η κυβέρνηση της ΝΔ να επιβάλει ένα κλίμα σιωπής και αστυνομοκρατίας στις πολύμορφες εκδηλώσεις για το έγκλημα στα Τέμπη, δεν θα της περάσει. Ο λαός και η νεολαία, όλοι μας, είμαστε αγανακτισμένοι και οργισμένοι με αυτήν την πολιτική που θυσιάζει τις ζωές μας στο βωμό των κερδών και του εχθρικού για το λαό κράτους. Αυτό εκφράζεται και με τα μαζικά συλλαλητήρια όλων αυτών των ημερών σε όλη τη χώρα.

Συνεχίζουμε. Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα!».

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024