
Τζόρτζια Μελόνι: Θα συνεδριάσει το υπουργικό εκεί όπου ξεβράστηκαν δεκάδες νεκροί μετανάστες
Η Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε πως «το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε τα θύματα, είναι να εξετάσουμε τι μπορεί να γίνει για να μην ξανασυμβεί».
Το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει κοντά στην παραθαλάσσια πόλη όπου ξεβράστηκαν δεκάδες πτώματα ανθρώπων, αφού ένα πλοιάριο γεμάτο με μετανάστες χτύπησε στα βράχια και βυθίστηκε τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μετά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της χώρας αυτής, τον Σεΐχ Μοχάμεντ μπιν Ζάγιεντ αλ Ναχιάν, με τον οποίο συζήτησε και το μεταναστευτικό, η Μελόνι απέρριψε τις κατηγορίες ότι η κυβέρνησή της δεν έδρασε για να αποτρέψει το συμβάν.
Απέρριψε επίσης το αίτημα της αντιπολίτευσης, που ζητά την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών, Ματέο Πιαντεντόζι.
«Ειλικρινά, ζητούν την παραίτηση διαφορετικού υπουργού κάθε μέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η Μελόνι επικρίθηκε επειδή δεν επισκέφθηκε την περιοχή του ναυαγίου, στην Καλαβρία, κάτι που έκανε ο πρόεδρος της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα.
«Ασχολούμαι κάθε μέρα» με το μεταναστευτικό
Όταν ρωτήθηκε αν σχεδιάζει να πάει, η Μελόνι απάντησε ότι σύντομα θα συνεδριάσει εκεί το υπουργικό συμβούλιο για να συζητήσει το μεταναστευτικό.
«Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε τα θύματα είναι να εξετάσουμε τι μπορεί να γίνει για να μην ξανασυμβεί», δήλωσε.
Το ναυάγιο αυτό επανέφερε στην επικαιρότητα τη συζήτηση για το μεταναστευτικό στην Ευρώπη και την Ιταλία.
Οι νέοι σκληροί νόμοι της κυβέρνησης Μελόνι για τις φιλανθρωπικές οργανώσεις διάσωσης των μεταναστών έχουν επικριθεί από τα Ηνωμένα Έθνη και άλλους.
Η Μελόνι, από την πλευρά της καλεί, τους Ευρωπαίους ηγέτες να κάνουν περισσότερα για να σταματήσουν την παράτυπη μετανάστευση και να αποτρέψουν νέες τραγωδίες στη θάλασσα.
«Δεν νομίζω ότι έχει περάσει ούτε μία ημέρα αφότου ανέλαβα την πρωθυπουργία, που να μην ασχοληθώ με αυτό το θέμα, εν μέσω της γενικευμένης έλλειψης ενδιαφέροντος εκ μέρους των άλλων», υποστήριξε η πρωθυπουργός της Ιταλίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μύκονος: Γιωτ των 220 εκατομμυρίων ευρώ αγκυροβόλησε στην Ψαρρού – Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης
- Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι όταν το ψεύδος αποκαλύπτεται, δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο από το θράσος
- Λίβανος: Στην Ουάσινγκτον ο πρόεδρος Αούν – Θα συναντηθεί με τον Τραμπ
- Σε εξέλιξη η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή της Ρένας Δούρου ως προέδρου της ΚΟ του κόμματος
- Τροχαίο στο Ίλιον: Φορτηγό προσέκρουσε σε κολώνα – Διακοπή κυκλοφορίας
- Γεραπετρίτης από το Βιετνάμ: Νέα ώθηση στις διμερείς σχέσεις και κοινό μέτωπο υπέρ του Διεθνούς Δικαίου



