Ένοχος για παράβαση καθήκοντος ο Παπαγγελόπουλος
Κατά πλειοψηφία η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου.
Ένοχος κατά πλειοψηφία για δύο παραβάσεις καθήκοντος κρίθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.
Αντιθετα, οι ανώτατοι δικαστές κήρυξαν αθώο ομόφωνα τον κατηγορούμενο πρώην υπουργό για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας και αθώο επίσης κατά πλειοψηφία για άλλες τρεις περιπτώσεις παράβασης καθήκοντος.
Αθώα η Τουλουπάκη
Αθώα έκριναν οι 13 ανώτατοι δικαστές την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, για την οποία πείστηκαν ότι δεν έχει διαπράξει το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας που την οδήγησε στο εδώλιο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα που η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου, Βίκυ Ηλιοπούλου, ανακοίνωνε την απόφαση, το εδώλιο του πρώην υπουργού ήταν κενό για πρώτη φορά από την έναρξη της διαδικασίας τον περασμένο Σεπτέμβριο, καθώς όπως ανακοινώθηκε πριν λίγες ώρες ανέβασε πυρετό.
- H κυβέρνηση της Κόστα Ρίκα καταγγέλλει σχέδιο δολοφονίας του προέδρου Τσάβες
- Η διαλειμματική νηστεία δεν λειτουργεί το ίδιο για όλους
- Καιρός: Υποχωρεί το τσουχτερό κρύο την Τετάρτη – Έως τους 17 βαθμούς η θερμοκρασία
- Τα μαθηματικά της αποτυχίας – Οι ΗΠΑ επιχείρησαν 66 ανατροπές κυβερνήσεων, αλλά…
- Οι Duran Duran αφιέρωσαν το «Ordinary World» στη Ρενέ Γκουντ- Το μήνυμα κατά της ΙCE μήνυμα από τη σκηνή
- Plan B στις σχέσεις; Είναι πιο συχνό από όσο νομίζεις
- ΑΕΠ: Το στρεβλό μονοπάτι της ανάπτυξης στην Ελλάδα – Τι λείπει πραγματικά από την ελληνική οικονομία
- Τέσσερα χρόνια αργότερα στη σύνταξη οι σημερινοί 22χρονοι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 14.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tianhao-wang-aME_eAFPU2A-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442