ΣΥΡΙΖΑ: «Τα αίτια της τραγωδίας δεν θα διερευνηθούν από Επιτροπές που ορίζουν οι ελεγχόμενοι»
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιθυμεί «ένα βολικό προεκλογικό πόρισμα, που θα επικυρώνει την ετυμηγορία που ήδη έχει βγάλει στο διάγγελμά του ο κος Μητσοτάκης: Ότι όλα είναι ένα 'τραγικό ανθρώπινο λάθος' και 'διαχρονικές οι ευθύνες'».
Την σύσταση της ειδικής επιτροπής που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, για τη διερεύνηση των προβλημάτων που οδήγησαν στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως αναφέρει η Κουμουνδούρου, «η ανακοίνωση των εκλεχτών εμπειρογνωμόνων της κυβέρνησης δεν χαίρει καμίας διακομματικής συναίνεσης και προφανώς δεν μπορεί να θεωρηθεί υπερκομματική επιτροπή».
Και προσθέτει πως αν η κυβέρνηση ήθελε διακομματική επιτροπή, «θα μπορούσε να ζητήσει προτάσεις από όλα τα κόμματα».
«Η κυβέρνηση επιθυμεί ένα βολικό προεκλογικό πόρισμα»
Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως η κυβέρνηση, «αυτό που επιθυμεί είναι ένα βολικό προεκλογικό πόρισμα, που θα επικυρώνει την ετυμηγορία που ήδη έχει βγάλει στο διάγγελμά του ο κος Μητσοτάκης: Ότι όλα είναι ένα ‘τραγικό ανθρώπινο λάθος’ και ‘διαχρονικές οι ευθύνες’».
Για να καταλήξει πως τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία «δε θα μείνουν στο σκοτάδι. Θα διερευνηθούν, όχι από τις Επιτροπές που ορίζουν οι ελεγχόμενοι, αλλά από τις αρμόδιες Αρχές».
- Ιράν: Δύο άνδρες εκτελέστηκαν δι’ απαγχονισμού για τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του Ιανουαρίου
- Το smartphone καταστρέφει τους αντίχειρές σας – Να πώς μπορείτε να το αποτρέψετε
- «Μολυσμένη μητέρα» – Γιατί ο Κιμ Γιονγκ Ουν σβήνει την ίδια του τη μάνα από την ιστορία της Βόρειας Κορέας
- Μεσσηνία: Προθεσμία να απολογηθούν την Τετάρτη πήραν οι τρεις συλληφθέντες για τους εμπρησμούς
- Τη μεγαλύτερη απειλή στις πτήσεις την κουβαλάμε πάνω μας
- Τι ώρα ξεκινάει η στάση εργασίας των διανομέων – «Πιάνει» και τον τελικό του Μουντιάλ
- Οι 13 τίτλοι που έχει κατακτήσει στην καριέρα του ο Στέφανος Τσιτσιπάς
- Ευρώπη: Πώς βλέπουν την εκπαίδευση οι πολίτες – Η επαγγελματική κατάρτιση χάνει σε «κύρος», κερδίζει σε «δουλειές»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)







![Τα αδέρφια Τέιτ συνελήφθησαν στο Μαϊάμι – Διώξεις στη Μεγάλη Βρετανία για βιασμούς και κακοποίηση [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/photo_6260173253972266909_x-315x220.jpg)






























![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [19.07 – 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/POSTER-copy-30-315x220.jpg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442