Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βιωματική άσκηση προστασίας από σεισμό σε μαθητές του Δήμου Ρεθύμνου

Βιωματική άσκηση προστασίας από σεισμό σε μαθητές του Δήμου Ρεθύμνου

Άσκηση ετοιμότητας και προστασίας πραγματοποίησαν μαθητές Γυμνασίου του Δήμου Ρεθύμνου στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος πολιτικής προστασίας.

Ενημέρωση των μαθητών και βιωματική άσκηση προστασίας τους σε περίπτωση σεισμού ή άλλης φυσικής καταστροφής, υλοποίησαν το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρεθύμνης σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, στη σχολική κοινότητα του 2ου Γυμνασίου Ρεθύμνου.

Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να λάβουν σημαντικές πληροφορίες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση φυσικών και ανθρωπογενών κινδύνων, όπως είναι ο σεισμός και η πυρκαγιά, αξιοποιώντας τα διαθέσιμα από το Δήμο και την Πυροσβεστική αλλά και από ευρωπαϊκό έργο τεχνολογικά εργαλεία και υποδομές, από τον κ. Μυριοκεφαλιτάκη Β., υπεύθυνο υλοποίησης Ευρωπαϊκού Έργου στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Ρεθύμνης, τον κ. Ποθητό Β. , αν. Προϊστάμενο του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δ. Ρ. και τον κ. Αναγνώστου Τ. , Αξιωματικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Επιπλέον, συμμετείχαν σε δια ζώσης άσκηση μέσα στη σχολική αίθουσα, προκειμένου να αποκτήσουν μια στοιχειώδη εμπειρία της αμεσότητας και του συντονισμού που απαιτεί η διαχείριση τέτοιων ακραίων συνθηκών.

Αξίζει, τέλος, να επισημανθεί ότι η παρουσίαση και ενημέρωση των μαθητών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας που εκπονεί ο Δήμος Ρεθύμνου και στο που έχει ως στόχο το συντονισμό και τη συνεργασία των εθνικών φορέων Πολιτικής Προστασίας της περιοχής Αδριατικής Ιονίου.

Sports in

Άστον Βίλα: Με Μαρτίνες στη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό (pic)

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες θα βρίσκεται κανονικά στη διάθεση του Ουνάι Έμερι για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024