Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στο CNN το πρωτοσέλιδο των «Νέων» για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη

Στο CNN το πρωτοσέλιδο των «Νέων» για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη

Σε όλο τον κόσμο εκτενή ρεπορτάζ για τα Τέμπη, με το CNN να κάνει αναφορά στο πρωτοσέλιδο των «Νέων»

Στο CNN δημοσιεύτηκε το πρωτοσέλιδο των «Νέων» της Πέμπτης 2 Μαρτίου για τα αίτια της τραγωδίας. Το αμερικανικό δίκτυο, όπως και μέσα ενημέρωσης από όλο τον κόσμο, έχουν εκτενή ρεπορτάζ για τα Τέμπη, για τη σύγκρουση των τρένων, για το τι οδήγησε σε αυτό το συγκλονιστικό δυστύχημα που έχει προκαλέσει δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.

Το CNN αναφέρεται στην Ελλάδα που βρίσκονται επί 3 ημέρες σε εθνικό πένθος και έχει ρεπορτάζ για όσα έχουν γίνει.

Στο ρεπορτάζ των «Νέων» της Πέμπτης αναφέρεται:

Το μοιραίο δρομολόγιο ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 19.22 από την Αθήνα και να φτάσει στη Θεσσαλονίκη στις 23.35. Στις 23.15 περίπου, αντί να απέχει ελάχιστα από τον προορισμό του, το INTERCITY (IC) 62 συγκρούστηκε μετωπικά με εμπορικό τρένο που εκτελούσε το αντίθετο δρομολόγιο. Στο τρένο επέβαιναν συνολικά 352 άτομα (επιβάτες και εργαζόμενοι), σύμφωνα με την Hellenic Train. Ο τραγικός απολογισμός ανέρχεται – μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές – στους 42 νεκρούς, ενώ δεκάδες είναι οι σοβαρά τραυματίες που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης (έξι εξ αυτών σε ΜΕΘ). Tέλος, αγνοείται η τύχη περισσότερων από 30 ακόμα επιβαινόντων, μεταξύ τους και οι μηχανοδηγοί των δύο αμαξοστοιχιών.

«Πάμε κι όπου βγει» φέρεται να είπε στον υπεύθυνο των εισιτηρίων ο μηχανοδηγός του μοιραίου τρένου όταν αντιλήφθηκε τι συνέβαινε, σύμφωνα με καταγγελία επιβάτη. Βάσει των πρώτων στοιχείων, το δυστύχημα αποδίδεται σε εγκληματική αμέλεια του σταθμάρχη της Λάρισας, ο οποίος δεν μερίμνησε να κατευθύνει τα δύο τρένα σε αντίθετες «λωρίδες». Αποτέλεσμα η μοιραία σύγκρουση με το εμπορικό τρένο στη «λωρίδα» της καθόδου (προς Αθήνα).

Την αμέλειά του παραδέχθηκε ο ίδιος ο 59χρονος σταθμάρχης, ο οποίος απέδωσε το λάθος του στην «κακιά στιγμή». Ο σταθμάρχης είναι ο μοναδικός που έχει συλληφθεί μέχρι στιγμής και αναμένεται να του απαγγελθούν κατηγορίες για το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών με αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ατόμων. Το εν λόγω έγκλημα επισύρει ποινές από 10 χρόνια κάθειρξη ως και ισόβια. Αναμένεται, επίσης, να ασκηθούν διώξεις για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή και σωματικές βλάβες από αμέλεια και κατά συρροή.

Το επιβατηγό τρένο, πάντως, είχε κάνει στάση 15-20 λεπτών λίγο έξω από τη Λάρισα, λόγω προβλήματος στις γραμμές. Το ζήτημα προφανώς δεν επιλύθηκε, οδηγώντας στην πολύνεκρη τραγωδία.

Οι ευθύνες για το δυστύχημα, ωστόσο, δεν περιορίζονται σε ένα άτομο. Μπορεί ο σταθμάρχης βάρδιας και οι μηχανοδηγοί να αποτελούν τα μοιραία πρόσωπα, όμως πρόκειται για μια προαναγγελθείσα τραγωδία που έχει τις ρίζες της στη διαχρονική απαξίωση του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας, που είναι ένα από τα πιο απαρχαιωμένα της Ευρώπης.

Τι λέει η Hellenic Train

«Καθώς η διερεύνηση των συνθηκών που προκάλεσαν το τραγικό συμβάν βρίσκεται σε εξέλιξη, η Hellenic Train συνεχίζει να εργάζεται δίπλα στις Αρχές και στους διασώστες στο σημείο του δυστυχήματος και σε όλα τα νοσοκομεία που φροντίζουν τους τραυματίες» δήλωσε αργά το απόγευμα ο πρόεδρος του ΔΣ της Hellenic Train καθηγητής Dario Lo Bosco και πρόσθεσε: «H Hellenic Train, η διοίκηση και οι εργαζόμενοί της στέκονται δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων εκφράζοντας από καρδιάς τα πιο θερμά τους συλλυπητήρια αλλά και τη δέσμευσή τους για την πλήρη υποστήριξή τους καθώς και όλων των επιβατών».

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024