Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Ο Όλαφ Σολτς αναχώρησε για τις ΗΠΑ - Την Παρασκευή θα συναντήσει τον Τζο Μπάιντεν

Γερμανία: Ο Όλαφ Σολτς αναχώρησε για τις ΗΠΑ – Την Παρασκευή θα συναντήσει τον Τζο Μπάιντεν

Η ατζέντα της επίσκεψης Σολτς στις ΗΠΑ περιλαμβάνει μόνο την συνάντηση με τον πρόεδρο Μπάιντεν και την συνέντευξη που θα παραχωρήσει στο CNN.

Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, αναχώρησε το βράδυ της Πέμπτης για τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου αύριο Παρασκευή θα συναντήσει τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, για συνομιλίες που αναμένεται να επικεντρωθούν στην υποστήριξη της Ουκρανίας, εν μέσω της συνεχιζόμενης ρωσικής εισβολής.

Παραδόξως, όπως επισημαίνει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), δεν έχει προγραμματιστεί κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών, ενώ τον καγκελάριο Σολτς δεν συνοδεύουν δημοσιογράφοι από το Βερολίνο – ως είθισται σε τέτοια ταξίδια – αλλά ούτε και επιχειρηματίες.

Αναφερόμενος στη συνεργασία των δύο κυβερνήσεων, ο καγκελάριος Σολτς σημείωσε ότι υπάρχει συχνή ανταλλαγή απόψεων. Όμως, τα τηλεφωνήματα και οι τηλεδιασκέψεις δεν αρκούν πάντα υπογράμμισε, αιτιολογώντας την απόφαση των δύο ηγετών να βρεθούν ενώπιος ενωπίω.

«Αυτό είναι απαραίτητο σε μια παγκόσμια κρίση, όπου αρκετά πράγματα έχουν γίνει πολύ δύσκολα», είπε πριν από την αναχώρησή του.

Τι περιλαμβάνει η ατζέντα Σολτς

Η ατζέντα της επίσκεψης Σολτς στις ΗΠΑ περιλαμβάνει μόνο την συνάντηση με τον πρόεδρο Μπάιντεν και την συνέντευξη που θα παραχωρήσει στον δημοσιογράφο του CNN, Φαρίντ Ζακάρια.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που ο Γερμανός καγκελάριος θα περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου από την αρχή της θητείας του, πριν από σχεδόν 15 μήνες.

Η προηγούμενη ήταν στις αρχές του περσινού Φεβρουαρίου, με κυρίαρχο θέμα και τότε το ουκρανικό. Εκείνες τις ημέρες, δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες είχαν αναπτυχθεί στα ουκρανικά σύνορα και, δύο εβδομάδες αργότερα, ξέσπασε ο πόλεμος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024