Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
G20: «Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία για όσο χρειασθεί»

G20: «Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία για όσο χρειασθεί»

Μία σύντομη συνομιλία στο περιθώριο της συνόδου της G20 είχαν οι ΥΠΕΞ των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε στον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία για όσο χρειασθεί.

Παράλληλα, κάλεσε την Ρωσία να κινηθεί προς την κατεύθυνση μιας ειρηνευτική συμφωνία με το Κίεβο, να εφαρμόσει την συνθήκη New START και να απελευθερώσει τον Αμερικανό πολίτη Πολ Γουέλαν.

Αυτές τις πληροφορίες έδωσε μη κατονομαζόμενος αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν στους δημοσιογράφους, ενημερώνοντάς τους για το περιεχόμενο της σύντομης συνομιλίας που είχαν οι δύο υπουργοί Εξωτερικών στο περιθώριο της συνόδου της G20.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, από την πλευρά του, υποβάθμισε την σύντομη συνομιλία των δύο υπουργών, σημειώνοντας πως δεν πρόκειται ούτε για διαπραγμάτευση, ούτε για συνάντηση.

«Αναίσχυντα»

Εν των μεταξύ, ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι «η Δύση ενταφιάζει αναίσχυντα τη γνωστή ανθρωπιστική πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών», σύμφωνα με το πρακτορείο RIA, στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της G20, αναφερόμενος στη συμφωνία για τα σιτηρά.

Η τωρινή φάση της συμφωνίας, που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση της Τουρκίας και των Ηνωμένων Εθνών, λήγει στις 18 Μαρτίου. Θα παραταθεί εάν καμία πλευρά δεν εγείρει επίσημα αντίρρηση.

Ενόψει της προηγούμενης προθεσμίας για την παράταση της συμφωνίας τον Νοέμβριο, η Ρωσία επέτεινε την κριτική της σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει περισσότερες παραχωρήσεις από τη Δύση, αλλά τελικά την άφησε να παραμείνει σε ισχύ για άλλες 120 ημέρες.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε την Τετάρτη ότι θα συμφωνήσει σε μια δεύτερη παράταση της συμφωνίας, μόνο εάν ληφθούν υπόψιν τα συμφέροντα και των δικών της παραγωγών αγροτικών προϊόντων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024