Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Γιάννης (ξανά) πήρε το όπλο του…  και μετοχές σε ομάδα του MLS

Ο Γιάννης (ξανά) πήρε το όπλο του… και μετοχές σε ομάδα του MLS

Ο Γιάννης παίζει ξανά σαν MVP και οι Μπακς με απίθανο 16 - 0 σερί πάτησαν κορυφή στο NBA* Και πλέον είναι και μέτοχος σε ομάδα ποδοσφαίρου

«Να με συγχωρούν οι Σέλτικς, αλλά ο Γιάννης είναι ο καλύτερος παίκτης της λίγκας. Οι Μπακς είναι πια το φαβορί για να κερδίσουν τα πάντα φέτος». Τάδε έφη ο Κέντρικ Πέρκινς.

Ο άλλοτε σέντερ της Βοστώνης που σχολιάζοντας τη νέα τάξη πραγμάτων του ΝΒΑ μπροστά στο ανοιχτό μικρόφωνο του ESPN μάλλον είπε όσα όλοι σκέφτονται.

Σερί 16-0 τρέχουν πλέον οι Μπακς από τις 24 Ιανουαρίου. Διόλου παράξενο λοιπόν ότι σκαρφάλωσαν για πρώτη φορά στην κορυφή του ranking (45-17).

Και το κυριότερο: Διόλου παράξενο πως ολόκληρο πλέον το πρωτάθλημα αντιλαμβάνεται πως τα «Ελάφια» δίνουν την αίσθηση πως είναι ξανά το μεγάλο φαβορί: Όχι για την πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας. Για την κατάκτηση του τίτλου.

Υπάρχουν τρία βασικά δεδομένα που οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα.

Η εντυπωσιακή βελτίωση της άμυνας τους από την αλλαγή του χρόνου και πέρα (2η καλύτερη στο πρωτάθλημα).

Το γεγονός ότι κάπου εδώ μπαίνει επί της ουσίας στην εξίσωση ο Κρις Μίντλεντον (μόλις 20 ματς φέτος), αλλά και ο Τζα Κράουντερ που μόλις μετακόμισε από το Φοίνιξ στο Γουισκόνσιν.

Και βέβαια ο Γιάννης. Ο Αντετοκούνμπο που έχει πάρει μπρος για τα καλά. Τα ξημερώματα στη νίκη επί των Μάτζικ (139-117) έβαλε 31 (10/14 εντός πεδιάς), μάζεψε 7 ριμπάουντ και μοίρασε 6 ασίστ μόλις σε 28΄ συμμετοχής.  Προχθές κόντρα στους Νετς (118-104) έβαλε 33, μάζεψε 15 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ ξανά σε 28΄.

Δεν είναι τόσο οι επιδόσεις. Στους μέσους όρους του κινείται (31, 4 π- 12ριμπ-5,4 ασίστ). Είναι ο χρόνος που αγωνίζεται. Αν προλαβαίνει να κάνει όλα αυτά σε 28΄συμμετοχής τι θα κάνει όταν θα χρειαστεί να παίξει 40΄;

Αυτή τη στιγμή οι Μπακς κυνηγούν τη δική τους εκδοχή, η οποία σταμάτησε στον αριθμό των 18 σερί νικών τη σεζόν 2019-2020. Μπορούν να το ισοφαρίσουν ξημέρωμα Δευτέρας στην πρωτεύουσα κόντρα στους Γουίζαρντς και να το ξεπεράσουν στις 8 Μαρτίου στο Ορλάντο κόντρα στους Μάτζικ.

Το μεγαλύτερο σερί στην ιστορία των Μπακς κρατά από το μακρινό 1971.  Και τον Λου Άλσιντορ (προτού γίνει ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ) στη σύνθεσή τους. Εκείνη η ομάδα είχε κάνει 20 σερί νίκες πριν κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Για τον Γιάννη όμως σήμερα η Αμερική δεν κουβεντιάζει μόνο για μπάσκετ. Υπάρχει και το ποδόσφαιρο. Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι μαζί με τον Θανάση, τον Κώστα και τον Άλεξ,  αγόρασαν μετοχές στην Νάσβιλ, μια ομάδα από το Τενεσί, η οποία αγωνίζεται στο MLS εδώ και τέσσερα χρόνια.

Στο ιδιοκτησιακό καθεστώς μπήκε μαζί τους και ο Φίλιπ Φόσμπεργκ, ένας γνωστός αθλητής του χόκεϊ επί πάγου. Στο μετοχικό γκρουπ είχε ενταχθεί πρόσφατα και η διάσημη ηθοποιός Ρις Γουίδερσπουν, μαζί με τον σύζυγό της Τζιμ Τοτ.

«Ο μπαμπάς μου ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και αυτό ήταν το πρώτο άθλημα το οποίο ερωτεύτηκα στην Ελλάδα. Πάντα ονειρευόμουν να αποκτήσω μια ποδοσφαιρική ομάδα.  Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένος που θα είμαι μέλος των ‘αγοριών με τα χρυσά’ και ανυπομονώ να έρθω σύντομα σε ένα παιχνίδι στο Γκέοντις Παρκ», ανέφερε μετά τη γνωστοποίηση της συμφωνίας ο Greek Freak.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024