Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Toyota Aygo X Undercover: Σε ειδική αποστολή υψηλής αισθητικής

Toyota Aygo X Undercover: Σε ειδική αποστολή υψηλής αισθητικής

H ιαπωνική φίρμα ενώνει τις δυνάμεις της με το fashion brand, Undercover, δημιουργώντας μια ειδική έκδοση του Aygo X η οποία θα κατασκευαστεί σε περιορισμένους αριθμούς

To Αygo X ενισχύει την fashion πλευρά του, με μια νέα έκδοση που φέρει την υπογραφή του ιαπωνικού οίκου μόδας Undercover και του σχεδιαστή Jun Takahashi που «ειδικεύονται» στο streetwear και την underground ένδυση προσθέτοντας στην ήδη στυλιστικά ενσυνείδητη εικόνα του ορισμένα επιπλέον χαρακτηριστικά που συντείνουν σε ακόμα πιο νεανική εμφάνιση.

Η έκδοση προδιαγράφεται ως συλλεκτική καθώς θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό με 5.000 μονάδες να διατίθενται στην Ευρώπη ενώ η πρεμιέρα τoυ πραγματοποιείται στο ταιριαστό περιβάλλον της επιδραστικής Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι.

Σε ό,τι αφορά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της έκδοσης, η εξωτερική του εμφάνιση υιοθετεί διχρωμία γκρι και μαύρου σε συνδυασμό με λεπτομέρειες σε κοραλλί χρώμα για τα κατώτερα πλευρικά τμήματα, την όψη και το πίσω τμήμα καθώς και στους τροχούς των 18,0 ιντσών. Η οροφή φέρει επιγραφές chaos και balance ενώ ακόμα πιο αισθητή είναι η υπογραφή του ιάπωνα σχεδιαστή με το χαρακτηριστικό γεωμετρικό μοτίβο στα καθίσματα και στα πατάκια.

Η έκδοση βασίζεται στο ανώτερο εξοπλιστικό επίπεδο Exclusive το οποίο περιλαμβάνει στις προδιαγραφές του μια υψηλής ευκρίνειας οθόνη αφής 9,0 ιντσών για το infotainment, ενεργό cruise control και σύστημα επαγωγικής φόρτισης κινητών, μεταξύ άλλων.

Όπως και οι μέχρι σήμερα γνωστές εκδόσεις του Aygo X, έτσι και η συγκεκριμένη εφοδιάζεται με τρικύλινδρο κινητήρα 1,0 λίτρου με απόδοση 72 ίππων και 92 Nm ροπής σε συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων. Τα παραπάνω εξασφαλίζουν στο μικρότερο και πλέον με πιο περιπετειώδη αισθητική μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας τη δυνατότητα να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 14,9 δευτερόλεπτα και ταυτόχρονα να εμφανίζει εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που διαμορφώνονται σε 110 γρ./χλμ.

Μιλώντας για τη συνεργασία με τον ιάπωνα σχεδιαστή, ο επικεφαλής της Toyota Ευρώπης, Tadao Mori δήλωσε ότι: «Ο σχεδιασμός μόδας και ο σχεδιασμός των αυτοκινήτων έχουν πολλά κοινά. Ο Jun Takahashi μας ενέπνευσε νέους τρόπους και ιδέες για το πώς με καθημερινά στοιχεία να δημιουργήσουμε κάτι ενδιαφέρον και πρωτότυπο».

Παράλληλα όπως σημείωσε ο ίδιος, η νέα έκδοση αποτελεί μια ακόμα ψήφο εμπιστοσύνης στην μικρή κατηγορία καθώς «η Toyota θα βρίσκει πάντα ένα τρόπο να προσφέρει μια πρόταση στην συγκεκριμένη κατηγορία, ιδίως τώρα που οι ανταγωνιστές μας την εγκαταλείπουν. Για εμάς αυτό αποτελεί μια ευκαιρία να καταλάβουμε αυτό το κομμάτι της αγοράς ακόμα και εν όψει της ηλεκτροκίνησης και των νέων αυστηρότερων προδιαγραφών που κάνουμε τα πράγματα δυσκολότερα».

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024