Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τέμπη: Πρώτο θέμα στα ξένα ΜΜΕ η σύγκρουση των τρένων

Τέμπη: Πρώτο θέμα στα ξένα ΜΜΕ η σύγκρουση των τρένων

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση του εκτροχιασμού των τρένων στα Τέμπη.

Δραματικές είναι οι ώρες μετά την σιδηροδρομική τραγωδία που σημειώθηκε από την σύγκρουση δύο τρένων στα Τέμπηπου είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 32 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 85 να τραυματιστούν.

Την ίδια ώρα, η είδηση του δυστυχήματος έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, με όλα τα διεθνή πρακτορεία και τα ΜΜΕ να μεταδίδουν ως πρώτο θέμα τον εκτροχιασμό των τρένων.

Reuters: Σύγκρουση τρένων στην Ελλάδα

BBC: Μακελειό μετά από σύγκρουση τρένων

Στο ρεπορτάζ του το βρετανικό BBC μετέφερε την μαρτυρία ενός άνδρα: «Υπήρχε πανικός στο βαγόνι, οι άνθρωποι ούρλιαζαν», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας. «’Ηταν σαν σεισμός», ανέφερε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Άγγελος Τσιαμούρας.

The Sun: Τουλάχιστον 26 οι νεκροί και πολλοί τραυματίες μετά την σύγκρουση των δύο τρένων

AP News: Σφοδρή σύγκρουση τρένων στην Ελλάδα με 29 νεκρούς, και τουλάχιστον 85 τραυματίες

CNN: Τουλάχιστον 26  νεκροί και 85 τραυματίες από σύγκρουση τρένων στην Ελλάδα

Πρώτη είδηση στο CNN είναι αυτήν την ώρα ο εκτροχιασμός των τρένων κοντά στην Λάρισα.

Συγκεκριμένα, το μέσο αναφέρει:  «Τα σωστικά συνεργεία βρίσκονται σε μια απελπισμένη αναζήτηση επιζώντων μετά τη μετωπική σύγκρουση δύο τρένων στην κεντρική Ελλάδα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες άνθρωποι και να τραυματιστούν επίσης δεκάδες.

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 85 τραυματίστηκαν όταν επιβατική αμαξοστοιχία που μετέφερε περισσότερους από 350 ανθρώπους συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία το βράδυ της Τρίτης, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, στα Τέμπη, στην κεντρική Ελλάδα, κοντά στην πόλη της Λάρισας, ανακοίνωσε η Ελληνική Πυροσβεστική Υπηρεσία.

«Μόλις ακούσαμε έναν κρότο… το βαγόνι (της αμαξοστοιχίας) άρχισε να περιστρέφεται, πριν καταλήξει στο πλάι όταν καταφέραμε να βγούμε», δήλωσε ένας άνδρας επιβάτης στην ελληνική δημόσια ραδιοτηλεόραση ΕΡΤ.

«Ήταν 10 εφιαλτικά δευτερόλεπτα με φωτιά, δεν μπορούσες να δεις πολλά πράγματα από τον καπνό», είπε ένας δεύτερος επιβάτης.

Guardian: Συντριβή τρένου στην Ελλάδα: Τουλάχιστον 26 οι νεκροί και δεκάδες τραυματίες από την σύγκρουση

Στο ρεπορτάζ του ο Guardian γράφει ότι  «Επιζώντες δήλωσαν ότι αρκετοί επιβάτες εκσφενδονίστηκαν από τα παράθυρα των βαγονιών λόγω της σύγκρουσης. Είπαν ότι άλλοι πάλεψαν για να απελευθερωθούν αφού η επιβατική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε, πέφτοντας σε ένα χωράφι δίπλα στις γραμμές.

«Υπήρχε πανικός στο βαγόνι, οι άνθρωποι ούρλιαζαν», δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ένας νεαρός άνδρας. που απομακρύνθηκε σε κοντινή γέφυρα. «Μόλις ακούσαμε έναν κρότο… το βαγόνι (του τρένου) άρχισε να περιστρέφεται, πριν καταλήξει στο πλάι όταν καταφέραμε να βγούμε», δήλωσε ένας άλλος επιβάτης στην ΕΡΤ.

Μιλώντας σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης, ένας έφηβος είπε ότι το πρώτο βαγόνι πήρε φωτιά και ότι χρησιμοποίησε μια σακούλα για να σπάσει το παράθυρο του δικού του βαγονιού, του τέταρτου, και να διαφύγει».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024