Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουλέμπα: Η Ουκρανία νίκησε τον χειμερινό τρόμο

Κουλέμπα: Η Ουκρανία νίκησε τον χειμερινό τρόμο

«Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς έως την τελική νίκη», έγραψε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ, Ντμίτρι Κουλέμπα σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Ο Κουλέμπα ανέφερε ότι η Ουκρανία «επέζησε από τον πιο δύσκολο χειμώνα της ιστορίας της», που σημαδεύτηκε από μαζικούς ρωσικούς βομβαρδισμούς, οι οποίοι βύθισαν στο σκοτάδι εκατομμύρια ανθρώπους.

«Έκανε κρύο και είχε σκοτάδι, αλλά δεν λυγίσαμε», έγραψε ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας σε ανάρτησή του στο Facebook. «Η Ουκρανία νίκησε τον χειμερινό τρόμο», πρόσθεσε ενώ έχει ήδη συμπληρωθεί ένας χρόνος από τη ρωσική εισβολή.

«Ήδη γνωρίζουμε πώς να νικήσουμε»

«Οι εταίροι μας στάθηκαν στο πλευρό μας, προσφέροντάς μας τη βοήθειά τους. Η ΕΕ έχει επίσης κερδίσει και, σε αντίθεση με τους χλευασμούς της Μόσχας, δεν πάγωσε χωρίς ρωσικό αέριο», που στοχοποιήθηκε από κυρώσεις, δήλωσε ο υπουργός. «Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς έως την τελική νίκη. Αλλά ήδη γνωρίζουμε πώς να νικήσουμε», είπε.

Ο χειμώνας στη Ουκρανία σημαδεύτηκε από σειρά ρωσικών πληγμάτων με πυραύλους και drones, που στοχοποίησαν ενεργειακές εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα να προκληθούν συχνά μαζικές διακοπές στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση.

«Εξαιρετικά τεταμένη η κατάσταση»

Οι Δυτικοί σύμμαχοι του Κιέβου προσέφεραν σταδιακά στη χώρα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και η Ρωσία περιόρισε τη συχνότητα και το εύρος των επιθέσεών της.

Οι μάχες έχουν επικεντρωθεί στο ανατολικό τμήμα της χώρας, κυρίως γύρω από την πόλη-οχυρό του Μπαχμούτ, όπου ο ουκρανικός στρατός έκανε λόγο χθες μια «εξαιρετικά τεταμένη» κατάσταση απέναντι στις ρωσικές επιθέσεις.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024