Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιράν: Η Τεχεράνη απέλασε δύο Γερμανούς διπλωμάτες

Ιράν: Η Τεχεράνη απέλασε δύο Γερμανούς διπλωμάτες

Μετά την απέλαση δύο Ιρανών διπλωματών από την Γερμανία, η Τεχεράνη προέβη στην απέλαση δύο Γερμανών διπλωματών.

Το Ιράν απέλασε δύο Γερμανούς διπλωμάτες που ήταν τοποθετημένοι στην Τεχεράνη απαντώντας στην απέλαση δύο Ιρανών διπλωματών από το Βερολίνο στις 22 Φεβρουαρίου μετά την καταδίκη σε θάνατο ενός Γερμανοϊρανού, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε ανακοίνωση «την απέλαση δύο Γερμανών διπλωματών ως ανεπιθύμητων προσώπων, έπειτα από τις παρεμβάσεις (…) της γερμανικής κυβέρνησης στις εσωτερικές και δικαστικές υποθέσεις» του Ιράν.

Απελάθηκαν δύο Ιρανοί διπλωμάτες

Το Βερολίνο είχε ανακοινώσει στις 22 Φεβρουαρίου την απέλαση δύο Ιρανών διπλωματών χαρακτηρίζοντας «απολύτως απαράδεκτη» την καταδίκη του διαφωνούντα Τζαμσίντ Σαρμάντ, 67 ετών. Ο τελευταίος κατηγορείται ότι συμμετείχε σε επίθεση εναντίον τεμένους στη Σιράζ, στο νότιο Ιράν, που είχε προκαλέσει τον θάνατο 14 ανθρώπων τον Απρίλιο 2008.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, είχε επίσης επαφές με «αξιωματικούς του FBI και της CIA» και «επιχείρησε να έρθει σε επαφή με πράκτορες της ισραηλινής Μοσάντ». Οι υποστηρικτές του Σαρμάντ στη Γερμανία είχαν απορρίψει τις κατηγορίες αυτές, καλώντας το Βερολίνο να «ενεργήσει αμέσως» προκειμένου «να σώσει τη ζωή του».

Τι ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ιρανού ΥΠΕΞ

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν θα ενεργήσει με αποφασιστικότητα εναντίον κάθε υπερβολικής απαίτησης» σε σχέση με αυτήν την καταδίκη, ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Νάσερ Καναάνι.

Τουλάχιστον 16 κάτοχοι δυτικών διαβατηρίων, μεταξύ των οποίων έξι Γάλλοι, κρατούνται στο Ιράν. Η πλειονότητα αυτών έχουν διπλή υπηκοότητα, όμως το Ιράν δεν αναγνωρίζει καθεστώς διπλής υπηκοότητας για τους υπηκόους του.

Η καταδίκη του Τζαμσίντ Σαρμάντ σε θάνατο ανακοινώθηκε την επομένη των νέων κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταστολή των διαδηλώσεων που οργανώνονται στο Ιράν μετά τον θάνατο στη διάρκεια της κράτησής της από την αστυνομία ηθών, στις 16 Σεπτεμβρίου, μιας νεαρής Ιρανής κουρδικής καταγωγής, της Μαχσά Αμινί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024