Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκτροχιασμός τρένου: Βαγόνι βαγόνι ψάχνουν εγκλωβισμένους

Εκτροχιασμός τρένου: Βαγόνι βαγόνι ψάχνουν εγκλωβισμένους

Σχετίζεται το δυστύχημα με το τεχνικό πρόβλημα σε καλώδιο ηλεκτροκίνησης στον σταθμό του Παλαιοφαρσάλου.

Συγκλονισμένη είναι η χώρα από την τραγωδία με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη που είχε σαν αποτέλεσμα τουλάχιστον 26 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 85 να έχουν τραυματιστεί.

Αρκετοί εκ των τραυματιών είναι σε σοβαρή κατάσταση με κάποιους εξ αυτών να χειρουργούνται.

Παράλληλα στο σημείο επιχειρούν 150 πυροσβέστες, οι οποίοι με φακούς αναζητούν εγκλωβισμένους και επιζώντες ή τραυματίες στα συντρίμμια των δύο τρένων αλλά και στα γύρω χωράφια, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι πολλοί επιβαίνοντες εκσφενδονίστηκαν από τη σφοδρή σύγκρουση.

Γερανοφόρα οχήματα και μηχανουργοί από την Αθήνα έχουν ξεκινήσει από την Αθήνα προς τα Τέμπη προκειμένου να συνδράμουν στις επιχειρήσεις διάσωσης.

Υπενθυμίζεται πως λίγο μετά τις 23:00 εμπορικό τρένο με προορισμό από Θεσσαλονίκη προς τη Λάρισα συγκρούστηκε μετωπικά με την αμαξοστοιχία IC 62 της Hellenic Train που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη με περίπου 350 επιβάτες και 20 άτομα προσωπικό.

«Τα πρώτα δύο βαγόνια δεν υπάρχουν»

«Έγινε μετωπική σύγκρουση από ό,τι φαίνεται, αμαξοστοιχία επιβατική προς Θεσσαλονίκη με εμπορική από Θεσσαλονίκη προς Λάρισα. Βρέθηκαν στην ίδια γραμμή. Συγκρούστηκαν. Η σύγκρουση ήταν ισχυρότατη», είπε στον ΣΚΑΪ, περιγράφοντας την τραγωδία ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

«Τα βαγόνια ένα και δύο δεν υπάρχουν, το τρίτο έχει εκτροχιαστεί», συμπλήρωσε.

Το γεγονός πως στα πρώτα βαγόνια η κατάσταση είναι τραγική, επιβεβαίωσε και μία επιβάτης. «Μπροστά οι φλόγες, ο καπνός, γινόταν χαμός, πρέπει να είναι πάρα πολλά τα θύματα, τουλάχιστον τραυματίες», είπε αρχικά η γυναίκα μιλώντας στο MEGA.

«Τη στιγμή της σύγκρουσης καταλαβαίνουμε ότι εκτροχιαζόμαστε, πιανόμασταν, δεν είχαμε ζώνη να κρατηθούμε. Ακόμα και στα τελευταία βαγόνια υπήρχαν τραυματισμοί. Οι σοβαρότεροι τραυματισμοί ήταν στα πρώτα βαγόνια και είναι όλοι νέα παιδιά. Εμάς μας βοήθησαν τα νέα παιδιά, αλλά μπροστά η κατάστασή ήταν τραγική, ο καπνός και μόνο σε έπνιγε, εμάς που ήμασταν στο έκτο βαγόνι», είπε ακόμα.

Σχετίζεται το δυστύχημα με το πρόβλημα καλωδίου ηλεκτροκίνησης στον σταθμό του Παλαιοφαρσάλου;

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η πρώτη εκτίμηση τα αίτια του δυστυχήματος κάνει λόγο για λανθασμένη διαχείριση της κυκλοφορίας των αμαξοστοιχιών στον κόμβο της Λάρισας.

Όπως ανέφερε το MEGA επικαλούμενο πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί στον σταθμό του Παλαιοφαρσάλου, λόγω του τεχνικού προβλήματος καλωδίου ηλεκτροκίνησης είχε δημιουργηθεί φόρτος στις γραμμές.

Αυτό το καλώδιο που έπεσε λοιπόν σύμφωνα με το ρεπορτάζ είχε σαν αποτέλεσμα η αλλαγή στα κλειδιά να γίνεται χειροκίνητα και όχι μηχανικά κάτι που ίσως οδήγησε σε κάποιο ανθρώπινο λάθος στον συντονισμό που οδήγησε τα δύο τρένα να βρεθούν στην ίδια γραμμή και να συγκρουστούν.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024