Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πούτιν: Πως ο Ρώσος πρόεδρος αγοράζει κομμάτι-κομμάτι τη χώρα του για τα μάτια της Καμπάεβα

Πούτιν: Πως ο Ρώσος πρόεδρος αγοράζει κομμάτι-κομμάτι τη χώρα του για τα μάτια της Καμπάεβα

Εκατομμύρια δολάρια μπαίνουν από τις πόρτες και τα παράθυρα της Ermira στις τσέπες του Ρώσου προέδρου.

Μια εταιρεία με πιασάρικο όνομα και έδρα την Κύπρο, που ανήκει σε κάποιον περίπου άσημο, αλλά την «τρέχουν» όλοι οι στενοί φίλοι του Βλαντιμίρ Πούτιν, φέρεται από τον ιστότοπο «Proekt» ως το σημείο αναφοράς όλων των σχεδίων για τον απρόσκοπτο πλουτισμό του Ρώσου προέδρου.

Αν τα όσα τρομερά και φοβερά αποκαλύπτει ο ιστότοπος αυτός για τον Πούτιν είναι αληθινά, τότε ίσως και να είναι ο μεγαλύτερος «εγκληματικός» νους του κόσμου ολόκληρου.

Στα τέλη του 2003 ο Πούτιν ετοιμάζεται για μια θριαμβευτική επανεκλογή στην πρώτη γραμμή της εξουσίας, ο δεύτερος πόλεμος στην Τσετσενία λήγει με δική του νίκη και ο μεγαλύτερος -εκείνες τις μέρες- εχθρός του, ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι του πετρελαϊκού γίγαντα της Yukos είχε μόλις τέθηκε υπό κράτηση.

Ποιος είναι ο Βλάντισλαβ Κοπίλοφ

Την ίδια περίοδο ένας ταπεινός δικηγόρος ο Βλάντισλαβ Κοπίλοφ μετακόμισε στο νέο του διαμέρισμα 90τ.μ. στην Αγία Πετρούπολη.

Η τύχη ήταν με το μέρος αυτού του 50χρονου λειτουργού της δικαιοσύνης, που μόλις τρεις μήνες πριν αγοράσει το νέο του ακίνητο, είχε γίνει ιδιοκτήτης της κυπριακής εταιρείας Ermira Consultants.

Στην αρχή η εταιρεία δεν είχε δουλειά και δεν έβγαζε χρήματα.

Άξαφνα όμως εκατομμύρια δολάρια άρχισαν να μπαίνουν από… τις πόρτες και τα παράθυρα της, καθιστώντας τον δημιουργό της τον νούμερο ένα επιχειρηματία σε ολόκληρη τη Ρωσία.

Έχει γραφτεί πολλές φορές ότι ο Πούτιν προσωποποιεί αυτό που είχε πει ο Ουίνστον Τσόρτσιλ για τη Ρωσία το 1939, ότι δηλαδή «είναι ένας γρίφος τυλιγμένος σε ένα μυστήριο, μέσα σε ένα αίνιγμα».

Και ο κλήρος έπεσε στον… Πούτιν

Αν αληθεύουν τα όσα τρομερά και φοβερά αποκάλυψε για τον Ρώσο πρόεδρο και το θησαυροφυλάκιο του ο ιστότοπος «Proekt», δεν χωρεί καμιά αμφιβολία για το παραπάνω.

Γιατί ο Πούτιν είναι ο Κοπίλοφ και έτσι έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας, αν όχι του κόσμου ολόκληρου.

Ο πραγματικός Κοπίλοφ, μάνατζερ σε μια από τις οικονομικές αυτοκρατορίες στενού φίλου του Ρώσου προέδρου, όχι μόνο δεν έχει ξανακούσει ποτέ του την εταιρεία Ermira Consultants, αλλά είναι και αντίθετος στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Η ρωσική ηγεσία το έχει χάσει, πρέπει κάποιος να τους σταματήσει», δήλωσε στους δημοσιογράφους του «Proekt».

Ο «άλλος» Κοπίλοφ όμως δικηγόρος για 30 χρόνια και διαζευγμένος χωρίς διάδοχη ερωτική κατάσταση φέρεται βάσει χαρτιών και εγγράφων ότι είχε την τύχη να μπλέξει με την ομάδα των στενών φίλων του Ρώσου προέδρου, τον Αντρέι Φουσένκο και τον Γιούρι Κουβάλτσουκ και τους άλλους, που τον μεταμόρφωσαν σε υποψήφιο με αξιώσεις, αφού πρώτα τον έκαναν ιδρυτή της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Support for Children’s Sports» και μέτοχο του ομίλου Baltic Media Group.

Κάπως έτσι έγινε και ιδιοκτήτης του προαναφερόμενου διαμερίσματος…

Τα πολλά χέρια της Ermira

«Ο πραγματικός ιδιοκτήτης της Ermira είναι ο πρόεδρος Πούτιν», αναφέρει η πηγή του ιστότοπου υπό καθεστώς ανωνυμίας.

«Συνηθίζαμε να λέμε ‘’πλήρωσε μέσω της Ermira’’, που σήμαινε ότι έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα του για να πληρώσουμε για τη μία ή την άλλη συμφωνία, που αφορούσαν τα συμφέροντα του», εξηγεί ο ίδιος.

Το Ermira έγινε στην πορεία ένα τρόπο τινά κοινό ταμείο, όπου πήγαιναν τα χρήματα από διάφορες πλευρές για να καταλήξουν στις τσέπες του Ρώσου προέδρου.

Και επειδή ρωσική ιστορία χωρίς βότκα δεν γίνεται, ο παραδόπιστος Πούτιν έβγαζε χρήματα και από τις πωλήσεις της βότκας «Πούτινκα».

Σύμφωνα με τον «Proekt» την μάρκα της βότκας επινόησε η εταιρεία «Βινεκσίμ», ο ιδιοκτήτης της οποίας είχε ζητήσει από τον επιχειρηματία και φίλο του Ρώσου προέδρου, Αρκάντι Ρότενμπεργκ, την άδεια να κάνει χρήση του επιθέτου του στην επωνυμία της βότκας.

Στην υγειά του Ρώσου προέδρου

Εκείνος συμφώνησε και τα δικαιώματα του εμπορικού σήματος αρχικά περιήλθαν στην εταιρεία «Προμιμπέξ» και ύστερα από 10 χρόνια στην θυγατρική της «Ριάλ – ινβέστ».

Το 2021 η επωνυμία «μετακινήθηκε» στην εταιρεία «Μπαϊκάλ-ινβέστ», όπου εργάζονται οι ίδιοι μάνατζερ του Ρότενμπεργκ, που σχετίζονται με άλλα έργα του «ταμείου» του Πούτιν, σημειώνει ο ιστότοπος.

ΠΗΓΗ: Instagram

Σύμφωνα με την πηγή του, ακόμη την δεκαετία του 2000 τα δίκτυα διανομής που ήθελαν να εμπορευθούν την βότκα «Πούτινκα», πήγαιναν στον Ρότενμπεργκ «τσάντες, γεμάτες με μετρητά, ως πληρωμή για την άδεια να πουλούν την βότκα με το όνομα του προέδρου,, ενώ μέρος αυτών των χρημάτων «προορίζονταν πάντα για τον Πούτιν».

Από το 2014 έως το 2019, από την παραγωγή, τα δικαιώματα και τις πωλήσεις ποτών με την επωνυμία ‘Πούτινκα’ πιστεύεται ότι υπήρξαν κέρδη έως 500 εκατομμυρίων δολαρίων, γράφει η «Proekt».

Μια εταιρεία όμως που κερδίζει πολλά, ξοδεύει και πολλά, πάντα σε καταστάσεις που αφορούσαν τον ίδιο τον Πούτιν ή το συγγενικό του περιβάλλον.

Για του λόγου το ασφαλές, σύμφωνα με την έρευνα του ιστότοπου, η Ermira συμμετείχε στην κατασκευή του ανακτόρου του Πούτιν στο Γκελεντζίκ, που αποκάλυψε σε όλη του την υπερβολική πολυτέλεια ο σημερινός πολιτικός εχθρός του Αλεξέι Ναβάλνι, επίσης πίσω από της φυλακής τα σίδερα, αλλά και στην αγορά ενός διαμέρισματος 120 τ.μ. στην Μόσχα.

Επίσης στην αγορά δύο επαυλών στον οικισμό «Ούσοβο πλιούς» στην Μόσχα καθώς και άλλων τρία διαμερισμάτων και ενός πολυτελούς 2όροφου ρετιρέ στο Σότσι, 2.600 τ.μ. που βρίσκεται στο συγκρότημα «Καρολιόφσκι πάρκ» και το 2021 αναγνωρίσθηκε ως το μεγαλύτερο διαμέρισμα στην Ρωσία.

Για τα μάτια της Καμπάεβα

Σύμφωνα με την έρευνα, το ρετιρέ αυτό αγοράσθηκε από τον Όλεγκ Ρουντνόφ το 2011, έναντι 90 εκατομμυρίων ρουβλίων, σε τιμή πέντε φορές χαμηλότερη της πραγματικής του τιμής.

Ο προαναφερθείς αγόρασε το εν λόγω διαμέρισμα για την Αλίνα Καμπάεβα, γράφει ο ιστότοπος. Επίσης δύο διαμερίσματα σε πάνω ορόφους και διπλανούς ορόφους του συγκροτήματος έχουν αγοραστεί στο όνομα της γιαγιάς της, Άννα Ζατσεπίλινα.

Και η διαπλοκή συνεχίζεται με τον Πούτιν να είναι ο ιδιοκτήτης του ομίλου National Media Group (NMG), το 24% του οποίου κατέχει η Ermira, ενώ στη λίστα με τα στελέχη του βρίσκεται ξανά –οποία έκπληξη- το όνομα της Καμπάεβα.

Τι (δεν) πήρε η Λουντμίλα

Και επειδή ο Πούτιν μπορεί να είναι αυταρχικός -ποτέ η πρώτη του σύζυγος Λουντμίλα δεν απάντησε απευθείας σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν δεν είχε πρώτα το νεύμα της έγκρισης- είναι όμως και γαλαντόμος, γι’ αυτό και αγόρασε στην ίδια και στον σημερινό της σύζυγο Αρτούρ Οτσερετνάι ένα διαμέρισμα στη Μόσχα, με τις πληροφορίες του ιστότοπου να λένε ότι τους το πήρε πίσω για αδιευκρίνιστη αιτία…

Από την όλη ιστορία φυσικά και έχουν ευνοηθεί με λεφτά και σπίτια και οι δίδυμες κόρες του, όχι όμως και οι σύζυγοι τους, που ποτέ δεν τους έκανε ιδιοκτήτες κάποιου ακινήτου, σύμφωνα πάντα με την «Proekt».

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024