Η ιταλική φίρμα ανακοίνωσε την παρουσίαση ενός νέου πρωτότυπου το οποίο θα αποτελέσει το εφαλτήριο για την δυναμική επάνοδό της

Πληθωρικά σχέδια για το μέλλον ανακοίνωσε η Lancia η οποία έχει ήδη αναγγείλει και έχει κάνει τις πρώτες κινήσεις για την δυναμική επιστροφή της η οποία θα έχει αποκλειστικά ηλεκτρική «χροιά».

Η αρχή θα γίνει με ένα νέο πρωτότυπο το οποίο θα παρουσιάσει στο πλαίσιο του Milan Design Week τον προσεχή Απρίλιο. Αν και προς το παρόν η ιταλική φίρμα δεν δίνει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για την ταυτότητα του νέου concept car, δεδομένα θα είναι πιο σαφές από το Pu+Ra Zero που η Lancia παρουσίασε τον περασμένο Νοέμβριο, ως οδηγό για την νέα αισθητική της κατεύθυνσης.

Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί πάντως το ενδεχόμενο να πρόκειται για μια πρωτότυπη εκδοχή της Ypsilon η οποία όπως έχει ανακοινώσει η ιταλική φίρμα, θα παρουσιαστεί το 2024, ούσα το πρώτο νέο μοντέλο της νέας ηλεκτρικής εποχής της Lancia.

Σε ό,τι αφορά το πιο μακρινό μέλλον, η Lancia έχει ανακοινώσει επίσης ότι το 2026 θα παρουσιάσει το μοντέλο που θα τεθεί επικεφαλής της γκάμας της και το οποίο, αναμένεται να υιοθετήσει την μορφή ενός ηλεκτρικού crossover που θα αναβιώσει την ονομασία Aurelia.

Επίσης από το 2028, η Lancia θα προσθέσει στην γκάμα της μια ακόμα αναβίωση που αυτήν την φορά θα αφορά την Delta που και αυτή θα επιστρέψει ως «ένα μυώδες μοντέλο με έντονα ανάγλυφα και γεωμετρικές γραμμές».

Παράλληλα με τα παραπάνω η ιταλική φίρμα έχει ανακοινώσει ότι τα νέα της μοντέλα θα διαθέτουν εσωτερικά από υλικά τα οποία θα αποτελούν προϊόν ανακύκλωσης διεκδικώντας μάλιστα τα πρωτεία ως προς αυτό, σε σχέση με τις υπόλοιπες φίρμες του ομίλου Stellantis.

Ταυτόχρονα όσο και αναμενόμενα η Lancia έχει εκκινήσει τις διαδικασίες για τη δημιουργία ενός νέου δικτύου πωλήσεων στην Ευρώπη το οποίο όπως άφησε να εννοηθεί με την δημιουργία μιας νέας έκθεσης στο Μιλάνο, θα διαθέτουν ένα ξεχωριστό σχεδιαστικό ύφος που θα τιμά και θα εμπνέεται από το αειθαλές ιταλικό design όχι σε ό,τι αφορά τους τέσσερις τροχούς αλλά τα αντικείμενα και την αισθητική των σπιτιών στην Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr