Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καλλιτέχνες: Κατάληψη στην παλιά Λυρική

Καλλιτέχνες: Κατάληψη στην παλιά Λυρική

Τι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι και οι σπουδαστές του χώρου.

Κατάληψη στο Ολύμπια – Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» δηλαδή στην παλιά Λυρική πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι και οι σπουδαστές του χώρου σε ένδειξη αλληλεγγύης σε παρόμοιες κινητοποιήσεις καλλιτεχνών που διαμαρτύρονται για το προεδρικό διάταγμα που υποβαθμίζει τα πτυχία τους.

Οι εργαζόμενοι και οι σπουδαστές στην παλιά Λυρική ύψωσαν στον εξωτερικό χώρο και πάνω από την επιγραφή Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» αλλά και εντός του κτιρίου ένα πανό που αναγράφει «κατάληψη δώστε χώρο στον χορό».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση η κατάληψη έγινε «ως πράξη αλληλεγγύης στις υπάρχουσες καταλήψεις καλλιτεχνών, με στόχο να δημιουργήσουμε μια εστία ζύμωσης και αγώνα που θα στεγάσει τις διεκδικήσεις του κλάδου μας».

Ακόμα σημειώνεται πως το συγκεκριμένο προεδρικό διάταγμα «επιχειρεί να υποβαθμίσει περαιτέρω τις εργασιακές μας συνθήκες συνθλίβοντας τα ελάχιστα αναχώματα ζωτικής σημασίας που είχαμε καταφέρει να ορθώσουμε με τις μέχρι τώρα συλλογικές μας διεκδικήσεις».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Από σήμερα Παρασκευή 24/2 το Ολύμπια- Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» τελεί υπό κατάληψη από ομάδα εργαζομένων και σπουδαστών στον χώρο του χορού.
Καταλαμβάνουμε το Ολύμπια ως πράξη αλληλεγγύης στις υπάρχουσες καταλήψεις καλλιτεχνών, με στόχο να δημιουργήσουμε μια εστία ζύμωσης και αγώνα που θα στεγάσει τις διεκδικήσεις του κλάδου μας. Οι άνθρωποι του χορού, δίχως στέγη για την τέχνη και το επάγγελμά μας ανοίγουμε χώρο για τον χορό μέσα από την πολιτική μας δράση στο κατειλημμένο Ολύμπια.

Το ΠΔ 85/2022 αντλώντας από το θολό τοπίο ισοτίμησης των πτυχίων ανώτερης εκπαίδευσης αποτελεί ξεκάθαρη υποβάθμιση των σπουδών μας και ευθεία επίθεση του κράτους στον καλλιτεχνικό κόσμο. Επιχειρεί να υποβαθμίσει περαιτέρω τις εργασιακές μας συνθήκες συνθλίβοντας τα ελάχιστα αναχώματα ζωτικής σημασίας που είχαμε καταφέρει να ορθώσουμε με τις μέχρι τώρα συλλογικές μας διεκδικήσεις».

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024