Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηθοποιοί: Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση καλλιτεχνών στα Προπύλαια

Ηθοποιοί: Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση καλλιτεχνών στα Προπύλαια

Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν σήμερα οι καλλιτέχνες.

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν σήμερα οι καλλιτέχνες από την Πανεπιστημίου προς το Σύνταγμα.

Στην κινητοποίηση αυτή είχε καλέσει η ΠΟΘΑ, μετά την έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη. Ο λόγος των νέων κινητοποιήσεων είναι ότι τα σωματεία των καλλιτεχνών δεν έμειναν ικανοποιημένα από την πρόταση της Κυβέρνησης.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο λόγω της συγκέντρωσης

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας προχώρησε νωρότερα η ΕΛΑΣ, λόγω συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στα Προπύλαια σπουδαστές του Εθνικού Θεάτρου και μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος-Ακροάματος (ΠΟΘΑ).

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πανεπιστημίου και έκλεισαν τμηματικά και άλλες οδοί, καθώς οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία προς το Σύνταγμα.

Βίντεο από την πορεία προς το Σύνταγμα

Φωτογραφίες από το Σύνταγμα

 

Φωτογραφίες από τα Προπύλαια

Φωτογραφία από την Ομόνοια

Έξω από το Εθνικό Θέατρο στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου

Στην συγκέντρωση συμμετείχε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κλέων Γρηγοριάδης

Βίντεο από τη διαδήλωση

Η απάντηση Γιατρομανωλάκη στους καλλιτέχνες

Μία ημέρα μετά την επιστολή 18 καλλιτεχνικών φορέων και σωματείων, στην οποία απέρριπταν την κυβερνητική πρόταση, ο υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, επανήλθε λέγοντας -μεταξύ άλλων- ότι η ΚΥΑ απαντά στο μισθολογικό αίτημα, που ρητά τέθηκε στη συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Το αίτημα στη συνάντηση ήταν μισθολογικού χαρακτήρα και η προτεινόμενη ΚΥΑ απαντά ακριβώς σε αυτό, προτείνοντας μισθολογική εξίσωση. Η ΚΥΑ δεν αφορά ακαδημαϊκά ζητήματα γιατί ούτε το ΠΔ αφορά ακαδημαϊκά ζητήματα. Τα παραπάνω βήματα θεραπεύουν στρεβλώσεις που προϋπήρχαν του ΠΔ για δεκαετίες» αναφέρει ο κ. Γιατρομανωλάκης.

Η αντίδραση του Σωματείου των Ηθοποιών

«Στα χέρια μας λάβαμε μία ΚΥΑ, πάρα πολύ εύκολα μπορεί να καταρριφθεί μία ΚΥΑ είναι πολύ κατώτερη από ένα προεδρικό διάταγμα μιας νομοθετικής ρύθμισης» επισήμανε ο υπευθ. Δημ. Σχέσεων του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Γιάννης Παναγόπουλος.

«Σπουδάσαμε μετά το Λύκειο, παίρνουμε ένα δίπλωμα και ξαφνικά είμαστε απόφοιτοι λυκείου, άρα οι σπουδές για πλάκα» δήλωσε ο ηθοποιός Κώστας Καζάκος. Τα καλλιτεχνικά σωματεία εμφανίζονται συσπειρωμένα και δηλώνουν αποφασισμένα να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Η ανακοίνωση της ΠΟΘΑ

“Η ΚΥΑ που κατέθεσε η κυβέρνηση εξακολουθεί να μας αντιμετωπίζει ως ανειδίκευτους και να εντάσσει τα πτυχία μας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση“, αναφέρει η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος-Ακροάματος (ΠΟΘΑ).

“Σε αυτό το δυσμενές κλίμα διεκδικούμε το δίκιο μας απέναντι στον εμπαιγμό της κυβέρνησης, η οποία με ημίμετρα και προεκλογικά τεχνάσματα θεωρεί πως λύνει προβλήματα ετών που αφορούν χιλιάδες εργαζομένους στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού” προσθέτει η ΠΟΘΑ.

“Παρά τους δύο και πλέον μήνες που αγωνιζόμαστε για τα εύλογα αιτήματά μας, αιτήματα που ασπάζονται ο κλάδος, το σπουδαστικό σώμα αλλά και η κοινωνία, δηλώνουμε πως συνεχίζουμε σθεναρά!” καταλήγει η ανακοίνωση, καλώντας σε νέες κινητοποιήσεις.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024