Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καρναβάλι: Οι εκρηκτικές παρουσίες και οι στολές που εντυπωσίασαν

Καρναβάλι: Οι εκρηκτικές παρουσίες και οι στολές που εντυπωσίασαν

Εκθαμβωτικά άρματα, εντυπωσιακά κοστούμια, κέφι και χορός συνθέτουν το σκηνικό σε πολλές πόλεις

Σε έντονους καρναβαλικούς ρυθμούς ζει η χώρα. Έπειτα από τρία χρόνια «απουσίας» λόγω των μέτρων που είχαν ληφθεί για τον κοροναϊό, οι μεγάλες πόλεις, φορώντας τα καλά τους, υποδέχονται χιλιάδες καρναβαλιστές και επισκέπτες, που απολαμβάνουν στιγμές διασκέδασης και ξεγνοιασιάς.

Από την Ξάνθη και την Πρέβεζα ως την Πάτρα και το Ρέθυμνο, οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, που ολοκληρώνονται μέσα στο Σαββατοκύριακο με τις μεγάλες παρελάσεις, χαρακτηρίζονται από την μεγάλη συμμετοχή, την σάτιρα, την ανατροπή, την ευρηματικότητα, την δημιουργία, την φαντασία και την χαρά.

Στην πρωτεύουσα του καρναβαλιού, την Πάτρα, περισσότεροι από 50.000 καρναβαλιστές – μέλη των 139 πληρωμάτων, προσφέρουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα με τις πολύχρωμες και ευφάνταστες στολές τους, αλλά και με τις γεμάτες έμπνευση κατασκευές τους.

 

Γυναικείο καρναβάλι στην Πρέβεζα

Στην Πρέβεζα ξετυλίχτηκε στο κέντρο της πόλης ένα φαντασμαγορικό θέαμα με το ιστορικό καρναβάλι των γυναικών.

Οι γυναίκες ξεκινώντας από τη Λεωφόρος Ειρήνης διέσχισαν την οδό Καρυωτάκη και κατέληξαν στην παραλία καταχειροκροτούμενες από τον κόσμο που έσπευσε να τις δει από κοντά.

Περισσότερα από 16 γκρουπ εμπνευσμένα από την επικαιρότητα αλλά και αγαπημένους διαχρονικούς ήρωες και ηρωΐδες παρέλασαν στην πόλη, ενώ την παράσταση έκλεψε μια πολύχρωμη κινητή «εξέδρα» που κατασκευάστηκε και διακοσμήθηκε για να κάνει τη διαφορά στην φετινή επανεκκίνηση του θεσμού.

Στο Ρίο η Ζιζέλ

Στη Βραζιλία χιλιάδες χορευτές και εκατομμύρια θεατές λικνίζονται στους ρυθμούς της σάμπα, στο μεγαλύτερο και διασημότερο καρναβάλι της υφηλίου, στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Εκθαμβωτικά άρματα, εντυπωσιακά κοστούμια, κέφι. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν μέχρι σήμερα με πολύ χρώμα, λάμψη και σάμπα.

Ανάμεσα στους επισκέπτες του μεγαλύτερου καρναβαλιού στον κόσμο, είναι και το σούπερ μόντελ, Ζιζέλ. Το μοντέλο, δημοσίευσε φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ποζάροντας με χορευτές που συμμετέχουν στο καρναβάλι, τη μεγαλύτερη γιορτή της πατρίδας της.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024