Πέμπτη 16 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός ή… Βραζιλία απέναντι στην Αργεντινή!

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός ή… Βραζιλία απέναντι στην Αργεντινή!

Αύριο, Σάββατο, το μεγάλο ντέρμπι των αιωνίων

Βράδυ Σαββάτου στο Γ. Καραϊσκάκης. Ντέρμπι με τα όλα του- κρίνει πολλά αναφορικά με την τελική κατάταξη των ομάδων στη λήξη της κανονικής περιόδου της Σούπερ Λίγκας. ΟλυμπιακόςΠαναθηναϊκός. Κλασικό ματς. ‘Η μήπως κλασική αναμέτρηση δεν είναι μια μονομαχία ανάμεσα στη … Βραζιλία και την Αργεντινή;

Υπερβολές, ίσως ειπωθεί. Αλλά για σταθείτε… Μοιάζει να είναι η προσέγγιση αυτή αρκετά κοντά στην πραγματικότητα και ας δούμε καλύτερα τα πράγματα: ο Ολυμπιακός, διαχρονικά έχει την τάση να επενδύει παραπάνω σε Βραζιλιάνους άσους σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη ελληνική ομάδα. Περιττό να αναφερθούν εδώ τα ονόματα που φόρεσαν την ερυθρόλευκη σε βάθος χρόνου…Στον αντίποδα, κάτι αντίστροφο συμβαίνει στον Παναθηναϊκό. Διότι είτε στη Λεωφόρο είτε στο Ολυμπιακό Στάδιο, τα πράσινα έβαλαν αστέρια από την Αργεντινή που άφησαν το στίγμα τους με το τριφύλλι στο στήθος.

Και κάπως έτσι, το φέρνει ξανά η μοίρα και η  (αθλητική) ζωή, ο Ολυμπιακός να ποντάρει σε Βραζιλιάνους και ο ΠΑΟ σε Αργεντινούς. Για να ειπωθεί καλύτερα, προβλέπεται να προκύψουν δύο δυνατές κόντρες, δύο ζευγάρια που πολλά θα …αποφασίσουν για την εξέλιξη του καυτού ντέρμπι.

Ο Ροντινέι πέφτει πάνω στον Μαντσίνι. Ο ηλικίας 31 ετών δεξιός μπακ του Ολυμπιακού, ήρθε τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο και όντως μοιάζει καταλυτική η παρουσία του. Η ποιότητά του δεν αμφισβητείται, δίνει οντότητα στη θέση, την έχει καπαρώσει με την αξία του και στα ανεβάσματά του δείχνει ιδιαίτερα επικίνδυνος. Παίκτης που μαρτυρά κλάση με το συνολικό πακέτο. Οσον αφορά στον Μαντσίνι, τον απέκτησε ο Παναθηναϊκός από τον Αρη και ως γνώστης της ελληνικής Λίγκας ο εξτρέμ από την Αργεντινή, μπήκε αμέσως στο πνεύμα της ομάδας. Κερδίζει χρόνο συμμετοχής, απλώνει τις αρετές του στο γήπεδο και προσφέρει ισορροπία στην ομάδα. Μια κόντρα με ύψιστο ενδιαφέρον.

Και από την άλλη πλευρά θα έχουμε τον Ραμόν απέναντι στον Παλάσιος. Ο πιτσιρικάς (στα 22 του είναι) που φορά εδώ και λίγες εβδομάδες τα Ερυθρόλευκα, μάλλον ήρθε φουριόζος στο Λιμάνι. Στη Λαμία πήρε ο Βραζιλιάνος ακόμη ένα παιχνίδι στην αρχική ενδεκάδα, έμεινε εκτός ο Ρέαμπτσιουκ και ο Ραμόν είχε την ευκαιρία να δείξει ξανά τι μπορεί να κάνει. Καλός ανασταλτικά, σταθερός στα μαρκαρίσματα που επιχείρησε και με ωραία ανεβάσματα, σε πείθει ότι αξίζει να σταθείς και τον παρακολουθήσεις. Θα δούμε και πώς θα κινηθεί απέναντι στον έμπειρο (31 ετών) Παλάσιος. Εχει σκαμπανεβάσματα αυτός ο πολύ αξιόλογος Αργεντινός εξτρέμ, αλλά όταν βρίσκεται στην καλή του ημέρα δεν μπορεί να μην τον θεωρήσεις άκρως επικίνδυνο. Γρήγορος και με καλά σουτ, που συνήθως απειλούν τον αντίπαλο γκολκίπερ. Αλλά στο συναπάντημα με τον Ραμόν, πρέπει να βγάζει και άμυνα, να βοηθά πίσω, όπως συνηθίζεται πλέον από όλους τους μεσοκυνηγούς που κάνουν παραπάνω από μια δουλειά στο χορτάρι.

Ένα ντέρμπι για το ελληνικό πρωτάθλημα, χωρίς αντίρρηση όμως με αρκετά λάτιν στοιχεία. Ποιος, αλήθεια, σκοπεύει να το χάσει;

Sports in

Οι 10 πλουσιότεροι αθλητές στον κόσμο: Πέμπτος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι αθλητές στον κόσμο, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του αμερικανικού περιοδικού Forbes, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι πολύ ψηλά στη λίστα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 16 Μαϊου 2024