Η σιγουριά για «μπλε» χώρα μετά τις εκλογές και οι στόχοι της δεύτερης τετραετίας.

Στη Λάρισα βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπου έστειλε μήνυμα νίκης ενόψει των εκλογών 2023, ενώ επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι είναι «αδιόρθωτος» και ανέφερε πως το εκλογικό δίλημμα είναι «αλήθειες ή ψέματα».

Οι παρευρισκόμενοι υποδέχθηκαν τον πρωθυπουργό με χειροκροτήματα και συνθήματα νίκης όπως «νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός», «είσαι και θα είσαι ο πρωθυπουργός», «Μητσοτάκης ολέ, ολέ και «όλη Ελλάδα είναι μπλε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κανένας θεσμός, μόνο ο λαός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως στις εκλογές της άνοιξης η Ελλάδα θα «βαφτεί» μπλε και δεσμεύτηκε πως ο στόχος της δεύτερης τετραετίας θα είναι οι καλύτεροι μισθοί.

«Εάν κάνουμε τέτοια συγκέντρωση χωρίς ακόμα να έχουν προκηρυχθεί οι εκλογές, σκεφτείτε τι θα γίνει στην προεκλογική περίοδο», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας τις αντιδράσεις του κοινού, προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως κάποιοι δεν θα έχουν φωνή αύριο.

«Σήμερα πραγματικά ξεσηκώσατε τον κάμπο. Και από εδώ, από τη Θεσσαλία, από το κέντρο της χώρας όλη η Ελλάδα θα γίνει μπλε στις εκλογές της άνοιξης. Σήμερα από εδώ παντού στέλνετε το μήνυμα της νέας νίκης και της καινούργιας ελπίδας, για δεύτερη εντολή στην προκοπή, για την αυτοδύναμη Ελλάδα και την ισχυρή ΝΔ», προσέθεσε.

Ο πρωθυπουργός σχολίασε και την καταδικαστική απόφαση του ειδικού δικαστηρίου για τον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, ο οποίος θα παραμείνει κανονικά στα ψηφοδέλτια του κόμματος για τις εκλογές 2023.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αδιόρθωτος. Θα συνεχίσει ο κ. Τσίπρας να μιλά για δικαιοσύνη όταν σήμερα ο στενός του συνεργάτης κ. Παππάς κρίθηκε αμετάκλητα ένοχος; Υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας μας έλεγε ο κ. Τσίπρας. Του απαντώ ναι υπάρχουν και καταδίκασαν αμετάκλητα τον στενότερο συνεργάτη του. Ο κ. Τσίπρας κρατά τον κ. Παππά στα ψηφοδέλτια. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι πώς κρατά ο κ. Παππάς τον κ. Τσίπρα», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναλυτικά η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Παρά τις δυσκολίες καταφέραμε μαζί πολλά. Μας περιμένουν περισσότερα και καλύτερα. Εδώ στη Λάρισα είμαι πολύ χαρούμενος. Βλέπω τις ρίζες, τον κορμό και τους καρπούς της παράταξης. Την έμπειρη γαλάζια φρουρά, τους αγωνιστές που ίδρυσαν την παράταξη μαζί με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Βλέπω τα στελέχη της δικής μας γαλάζιας γενιάς που μπήκαμε στην πολιτική το 2004 μαζί με τον Κώστα Καραμανλή, βλέπω τους πρωταγωνιστές της εποχής που έρχεται, τους νέους και τους νέες μας, τους ΟΝΝΕΔιτες και τις ΟΝΝΕΔιτισσες, τους ΔΑΠιτες και τις ΔΑΠιτισσες. Βλέπω και νέους φίλους που μας πίστεψαν και που αν δεν ψήφισαν στο παρελθόν, θα μας ψηφίσουν για πρώτη φορά στις επερχόμενες εκλογές», είπε ακόμα ο πρωθυπουργός.

«Ο τόπος έχει ανάγκη από στιβαρό τιμόνι»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε και για τις κρίσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση της ΝΔ όπως την πανδημία του κοροναϊού αλλά και τις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας.

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια μας δίδαξαν ότι ο τόπος έχει ανάγκη από στιβαρό τιμόνι. Να μετρήσουμε μαζί τις δυσκολίες. Πρώτα με τις μεταναστευτικές εισβολές στον Έβρο, μετά την παγκόσμια πανδημία, ύστερα την ενεργειακή έκρηξη και το διεθνές κύμα ανατιμήσεων και τις επιθετικές προκλήσεις της Τουρκίας. Καμία κυβέρνηση δεν κλήθηκε να διαχειριστεί τόσες δυσκολίες και τόσες κρίσεις. Κι όμως μέσα σε όλα αυτά τα ταραχώδη γεγονότα, πολίτες και πολιτεία κρατήσαμε σε σωστή πορεία το εθνικό σκάφος», είπε ακόμα ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «δεν έλειψαν βέβαια και λάθη και καθυστερήσεις, πρώτος τα αναγνώρισα. Τα λάθη γίνονται πείσμα να τα διορθώνουμε και οι καθυστερήσεις αφετηρίες για καλύτερα αποτελέσματα».

«Είμαστε η ΝΔ, η μεγάλη λαϊκή παράταξη»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις και όπως οι φοροελαφρύνσεις και η μειώσεις φόρων, χαρακτηρίζοντας τη ΝΔ μεγάλη λαϊκή παράταξη.

«Αντίπαλός μας πραγματικός είναι μόνο ο κακός μας εαυτός. Έχουμε βάλει τον πήχη των προσδοκιών πολύ ψηλά και θα το ξεπεράσουμε. Φτάσαμε στην Ελλάδα του σήμερα με τους Έλληνες να έχουν απαλλαγεί από 68 βάρη του παρελθόντος. Όλοι σας πληρώνετε χαμηλότερους φόρους, λιγότερο ΕΝΦΙΑ και εισφορές. Η εισφορά αλληλεγγύης είναι πια παρελθόν. Έχουμε 300.000 νέες δουλειές και για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια έχουμε πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις και έκτακτη βοήθεια σε όσους συνταξιούχους δεν είδαν αυξήσεις, λόγω προσωπικής διαφοράς του νόμου Κατρούγκαλου», είπε ακόμα ο πρωθυπουργός.

«Την 1η Απριλίου θα έχουμε την 3η κατά σειρά αύξηση του κατώτατου μισθού. Να προστεθούν τα 43,5 δις που η Πολιτεία διέθεσε για να κρατήσει ανοικτές τις επιχειρήσεις και όρθιους τους εργαζόμενους στη διετία του κορονοϊού», συμπλήρωσε.

«Πάνω από 13,5 δισ. υψώθηκαν ως ανάχωμα στην εισαγόμενη ακρίβεια. Κόντρα στις Κασσάνδρες συγκρατήσαμε τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. Στηρίξαμε τον πρωτογενή τομέα. Μέτρα στοχευμένα, αποτελεσματικά. Πλαισιώνονται από το Καλάθι του Νοικοκυριού και τώρα έρχεται η ώρα υλοποίησης της κάρτας αγοράς που θα καλύπτει το 10% των βασικών αγορών κάθε ελληνικής οικογένειας μέχρι το καλοκαίρι. Μας έλεγαν οι αντίπαλοι μας ότι αυτά είναι ψιχουλα. Έχουν εγκριθεί σχεδόν 2 εκ. αιτήσεις. Είναι ένα ποσό 600 εκ. ευρώ που δεν τα βρήκαμε, ούτε από πρόσθετο δανεισμό, ούτε από πρόσθετη φορολόγηση της μεσαίας τάξης. Φορολογήσαμε τα δύο διυλιστήρια. Γι’ αυτό είμαστε η μεγάλη λαϊκή παράταξη, η ΝΔ», προσέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αν τα αθροίσετε όλα αυτά θα φτάσουμε στα 58 δισ. ευρώ για να στηρίξει η κυβέρνηση την κοινωνία και την οικονομία. Όλα αυτά έγιναν πράξη χάρις σε τολμηρή και συνετή πολιτική. Σήμερα η χώρα εμφανίζει από τους υψηλότερους ανάπτυξης σε όλη την Ευρώπη και την πιο ραγδαία πτώση της ανεργίας, κάθε χρόνο ρεκόρ επενδύσεων και είμαστε ελεύθεροι από κάθε μνημονιακή εποπτεία. Μπορούμε να δημιουργούμε περισσότερο πλούτο και να τον διανέμουμε σε όσους έχουν ανάγκη. Προήλθε από το προϊόν της ανάπτυξης», υπογράμμισε.

«Διδάσκουμε πια αγγλικά στα νηπιαγωγεία από τα τέσσερα χρόνια. Η χώρα έχει 120 πρότυπα και πειραματικά σχολεία. Για πρώτη φορά εδώ και 12 χρόνια έγιναν 25.000 νέες προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού. Διδάσκουν τα παιδιά μας σύγχρονα μαθήματα. Δώσαμε έμφαση στην τεχνική εκπαίδευση. Τα πανεπιστήμιά μας επιλέγουν τις βιβλιοθήκες της μάθησης και όχι τις βαριοπούλες της βίας».

«Από λαθρεπιβάτης στην ευρωπαϊκή αμαξοστοιχία, η Ελλάδα ταξιδεύει πια στο πρώτο βαγόνι»

Η ΔΑΠ ήταν πάντα πρωτεργάτης στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο πανεπιστήμιο. Έβαλε πλάτη. Σε αυτά τα οικονομικά θεμέλια, εδράζεται και η αναστήλωση της διεθνούς θέσης της χώρας. Από σχεδόν λαθρεπιβάτης στην ευρωπαϊκή αμαξοστοιχία, η Ελλάδα ταξιδεύει πια στο πρώτο βαγόνι. Μας σέβονται», σημείωσε.

«Η Ελλάδα στέκεται φρουρός των ευρωπαϊκών και εθνικών συνόρων»

«Μόλις επιβάλλαμε πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου οι τιμές κατέρρευσαν. Ταυτόχρονα η Ελλάδα στέκεται φρουρός των ευρωπαϊκών και εθνικών συνόρων. Πριν από 3 χρόνια η Ελλάδα δέχτηκε απρόκλητη μεταναστευτική εισβολή από την Τουρκία. Υπερασπιστήκαμε τα εθνικά και ευρωπαϊκά μας σύνορα. Υλοποιήσαμε αυστηρή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική. Το 75% των παράνομων εισόδων το 2015 ήταν από την Ελλάδα, σήμερα είναι μόλις στο 5%», είπε ακόμα ο πρωθυπουργός.

«Και επειδή συχνά οι δήθεν προοδευτικοί της αριστεράς μας κατηγορούν για έλλειψη ανθρωπισμού θα τους πω να σταθούν σε όσα κάναμε για τα ανήλικα προσφυγόπουλα. Πάνω από όλα η οικονομική ανάπτυξη σημαίνει και αμυντική θωράκιση. Τα πρώτα γαλλικά ραφάλ πετούν ήδη στους ελληνικούς ουρανούς. Μέχρι τέλος του έτους θα έχουμε πάρει και τα 24. Αναβαθμίζουμε τα F16, οι τρεις πρώτες φρεγάτες Μπελαρά χτίζονται ήδη, στηρίζουμε τους ενστόλους μας με πραγματικές βελτιώσεις στις οικονομικές απολαβές».

«Τα εθνικά χωρικά ύδατα έχουν ήδη επεκταθεί στα 12 μίλια στο Ιόνιο. Και ναι, αυτή η κυβέρνηση, μετά από μια 10ετία αδράνειας ξεκίνησε τις έρευνες για υδρογονάνθρακες. Οριοθετήσαμε θαλάσσιες ζώνες με Ιταλία και Αίγυπτο, έχουμε ισχυρές συνεργασίες και πανίσχυρες διμερείς συνθήκες με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία», προσέθεσε.

Για τα ελληνοτουρκικά

«Όσο για την Τουρκία, δείξαμε με περίσσευμα ανθρωπισμού ότι στεκόμαστε δίπλα στον λαό της σαν καλοί γείτονες στο πρόσφατο δράμα του. Να επιφυλάξετε ένα θερμό χειροκρότημα για τους διασώστες μας. Σε αυτούς που επί μήνες μας έλεγαν ότι θα έρθουν νύχτα, τους απαντήσαμε ότι εμείς ήρθαμε νύχτα για να σας βοηθήσουμε.

Παραμένουμε πάντα απέναντι σε κάθε απειλή της απρόβλεπτης ηγεσίας της. Η πατρίδα μας είναι πυλώνας σταθερότητας και τείχος κατά της επιθετικότητας. Ξέρουμε ότι μπορούμε με γνώμονα το διεθνές δίκαιο να λύσουμε τις διαφορές μας και υπάρχουν κόκκινες γραμμές αδιαπραγμάτευτες και ζητήματα που κανένας Έλληνας πρωθυπουργός και σίγουρα εγώ δεν πρόκειται συζητήσει με την Τουρκία», είπε για τα ελληνοτουρκικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το όραμά μου για τη Θεσσαλία

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και για το όραμά του για μια Θεσσαλία πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη.

«Να θυμίσω ότι σχεδόν μισό δις ευρώ κατευθύνθηκαν σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες μόνο από τους κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής. Με πάνω από 1 δις ευρώ έχουν ενισχυθεί οι 35.000 παραγωγοί της Θεσσαλίας και 60.000 συμπολίτες σας έχουν καταρτιστεί σε προγράμματα απασχόλησης. Να τονίσω ότι η Πολιτεία δεν έδειξε ποτέ κανέναν εφησυχασμό. Ακόμα και σε πρωτοφανείς επιθέσεις της φύσης, κινητοποιηθήκαμε αμέσως για να κλείσουμε τις πληγές», είπε ακόμα.

«Το κράτος στάθηκε αρωγός μετά τον Ιανό. Ποτέ δεν υπήρξε γρηγορότερη αποκατάσταση ζημιών. Σχεδόν 1 δις ευρώ διατέθηκε στη Θεσσαλία για να αντιμετωπίσουμε τις ζημιές από τον Ιανό και το σεισμό. Το αναπτυξιακό μας σχέδιο είναι συγκεκριμένο, αποτυπώνει το όραμά μου για την Θεσσαλία πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη», προσέθεσε.

«Αυτό που δεν ξέρουμε είναι πως κρατά ο κ. Παππάς τον κ. Τσίπρα – Θα το μάθουμε κι αυτό»

«Ο αναπτυξιακός σφυγμός εδώ στη Θεσσαλία είναι πανίσχυρος. Η περιφέρειά σας θα πρωταγωνιστήσει στην ανάπτυξη. Θέλησα να περιγράψω την Ελλάδα που αλλάζει και τη Θεσσαλία που αλλάζει. Πετύχαμε πολλούς περισσότερους περιφερειακούς πόρους. Εξασφαλίσαμε ότι δεν θα έχουμε καμία απώλεια στα προγράμματα της αγροτικής ανάπτυξης, τα διαπραγματεύτηκα προσωπικά», είπε ο πρωθυπουργός και έστειλε ξανά μήνυμα νίκης ενόψει των εκλογών.

«Θα είμαι ξανά πρωθυπουργός με τη στήριξη της δική σας και της σιωπηλής πλειοψηφίας των Ελλήνων που μπορούν να διακρίνουν μεταξύ του έργου και των ψεύτικων υποσχέσεων. Η Θεσσαλία είναι σίγουρα όλη μπλε και θα παραμείνει μπλε. Αυτοί οι πόροι αλλάζουν τα πάντα, από τα μεγάλα έργα μέχρι την καθημερινότητά σας», είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ/

«Στο δρόμο προς τις επόμενες εκλογές λίγα θα έχω να πω και λίγα θα ζητήσω να λέτε για τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Μιλούν για αυτούς οι πράξεις τους. Επί 4 χρόνια λένε όχι σε όλα και ναι στο τίποτα. Καταψηφίζουν ουσιαστικά τα πάντα, ακόμα και τα δικαιώματα των πολιτών με αναπηρία. Πρόσφατα αποχώρησαν ουσιαστικά από τη βουλή, αντί για υπεύθυνοι βουλευτές έγιναν επαγγελματίες διαδηλωτές. Προσβάλλουν τους ψηφοφόρους τους. Η αποχώρηση τους δίνει τη δυνατότητα να αποφύγουν το διάλογο και την αντιπαράθεση. Ακόμα περιμένω τη συγγνώμη τους, καθώς διέσυραν τη χώρα επινοώντας δήθεν πεθαμένα παιδιά σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο, μια ανύπαρκτη μικρή Μαρία.

Χθες σε ένα πολύ ενδιαφέρον ντιμπέιτ πάλι πήγαν να αρνηθούν ότι ο κ. Τσίπρας αγνοούσε τα σύνορα στη θάλασσα. Η αλήθεια είναι αμείλικτη. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αδιόρθωτος. Θα συνεχίσει ο κ. Τσίπρας να μιλά για δικαιοσύνη όταν σήμερα ο στενός του συνεργάτης κ. Παππάς κρίθηκε αμετάκλητα ένοχος; Υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας μας έλεγε ο κ. Τσίπρας. Του απαντώ ναι υπάρχουν και καταδίκασαν αμετάκλητα τον στενότερο συνεργάτη του. Ο κ. Τσίπρας κρατά τον κ. Παππά στα ψηφοδέλτια. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι πώς κρατά ο κ. Παππάς τον κ. Τσίπρα», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Κεντρικός στόχος της δεύτερης τετραετίας θα είναι οι καλύτεροι μισθοί»

Ο πρωθυπουργός στάθηκε και στο εκλογικό δίλημμα το οποίο είναι να «πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω; Αλήθειες ή ψέματα; Αυξήσεις ή φόρους; Σιγουριά ή εκλογικούς πειραματισμούς;» και δεσμεύτηκε για καλύτερους μισθούς.

«Μέχρι την τελευταία μέρα θέλουμε να παλέψουμε για κάθε ψήφο. Θέλω να σας μιλήσω για το μεγάλο κίνδυνο ο οποίος είναι μπροστά μας και δεν είναι άλλος από τη νάρκη της απλής αναλογικής. Πρέπει να την απασφαλίσουμε. Η χώρα δεν έχει το περιθώριο να μπει σε περιπέτειες και ακυβερνησία. Το εκλογικό δίλημμα είναι τόσο σαφές. Θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω; Αλήθειες ή ψέματα; Αυξήσεις ή φόρους; Σιγουριά ή εκλογικούς πειραματισμούς;

Η πρώτη κάλπη θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει την επόμενη ημέρα. Η δεύτερη θα κάνει ισχυρότερη αυτή την επιλογή. Και στις δύο το ψηφοδέλτιο ένα μόνο πρέπει να γράφει, ΝΔ. Είχα την ευκαιρία να διαχειριστώ πολύ δύσκολες καταστάσεις. Δεν φανταζόμουν ότι θα βρισκόμουν αντιμέτωπος με τόσο σημαντικές κρίσεις. Αν κάτι έμαθα είναι ότι σε έναν αβέβαιο κόσμο, ο τόπος χρειάζεται σταθερότητα, συνέπεια και συνέχεια. Όσα ζήσαμε δείχνουν ποιος ξέρει και μπορεί να υπερβαίνει δυσκολίες. Ο λαός θα συγκρίνει και θα κρίνει γιατί θυμάται και συλλογάται, ζυγίζει και αποφασίζει. Δεν είναι μόνο το παρελθόν, αλλά και το μέλλον για το οποίο οι αντίπαλοί μας δεν έχουν να πουν τίποτα.

Οι σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και πολιτικών χτίζονται μέσα από τη συνέπεια λόγων και έργων. Θα μας πιστέψουν ότι θα κάνουμε αυτά που τους λέμε στη δεύτερη τετραετία, επειδή κάναμε αυτά που είπαμε την πρώτη.

Δεσμεύομαι ότι ο κεντρικός στόχος της δεύτερης τετραετίας θα είναι οι καλύτεροι μισθοί οι οποίοι είναι ακόμα χαμηλοί στον τόπο μας , τόσο στον ιδιωτικό τομέα όσο και στο δημόσιο τομέα. Ο δεύτερος στόχος είναι μια Ελλάδα ανθρώπινη με δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για όλους. Μόνο εδώ στη Θεσσαλία πάνω από 400 γυναίκες μεταξύ 50 και 69 ετών μέσα από το πρόγραμμα των δωρεάν μαστογραφιών ανακάλυψαν ότι έχουν καρκίνο του στήθους. Θέλουμε μια κοινωνία ψηφιακή και πράσινη, ένα κράτος φιλικό», είπε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η ενέργειά μας θα παράγεται ολοένα και περισσότερο από τον άνεμο και τον ήλιο μας. Θα αγωνιστώ για πατρίδα θωρακισμένη και ασφαλή και υπερήφανη και μέσα και έξω από τα σύνορά της. Πρωταγωνιστές στην Ευρώπη με ένα μεγάλο ρεύμα πατριωτισμού και δημιουργικού εκσυχρονισμού. Δεν θα ακούσετε από εμένα κάτι που δεν μπορώ να υλοποιήσω.

Θέλω οι υποσχέσεις να είναι δεσμεύσεις. Όταν μιλάω για καλύτερες αμοιβές να γίνουμε συγκεκριμένοι. Από 1.1.2024 θα έχουμε νέο ενιαίο μισθολογίο στους δημοσίους υπαλλήλους και αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα.

Το 80% του ρεύματός μας το 2030 θα προέρχεται αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Οι αγρότες μας θα βρεθούν με συγκριτικό πλεονέκτημα. Για την άμυνά μας μιλούν τα γεγονότα. Σε λίγο ο φράχτης στον Έβρο ολόκληρος θα είναι πραγματικότητα.

Έτσι κάναμε σήμερα όσα είπαμε χθες και έτσι θα κάνουμε αύριο όσα σχεδιάζουμε σήμερα. Αν άλλοτε ζητούσαμε να μείνουμε Ευρώπη, τώρα πετύχαμε να είμαστε Ευρώπη και σύντομα θα γίνουμε πρωταγωνιστές στην Ευρώπη. Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από καθαρές λύσεις και καθαρούς ορίζοντες», προσέθεσε.

«Οι εκλογές της άνοιξης θα φέρουν καινούργια άνοιξη για όλους»

«Οι αυριανές αποφάσεις να είναι γρήγορες. Η αυτοδυναμία είναι εθνική αναγκαιότητα. Αυτοδυναμία σημαίνει τελικά ευρυχωρία. Σας ζητώ να βαδίσουμε μαζί με πρώτους εσάς που ζείτε στην καρδιά της Ελλάδος και ταυτόχρονα είστε η καρδιά της ΝΔ.

Είναι μεγάλη καρδιά και μπορεί να κάνει δύναμη τις αδυναμίες. Ένα μεγάλο ρεύμα πατριωτισμού και δημιουργικού εκσυγχρονισμού. Ακούμε το σφυγμό, εξηγούμε τις θέσεις μας. Καταφέραμε πολλά. Μπορούμε περισσότερα. Η Ελλαδα μπροστά, ο κάμπος ανθίζει και μαζί ανθίζει ολόκληρη η πατρίδα. Είμαι σίγουρος ότι οι εκλογές της άνοιξης θα φέρουν καινούργια άνοιξη για όλους», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr