Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρούλα Πισπιρίγκου: Προκαταρκτική για τις φωτογραφίες μέσα από την αίθουσα - Τι είπε στην κατάθεσή της η παιδίατρος της Τζωρτζίνας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Προκαταρκτική για τις φωτογραφίες μέσα από την αίθουσα – Τι είπε στην κατάθεσή της η παιδίατρος της Τζωρτζίνας

Η κατάθεση της παιδιάτρου που είδε την Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο

Η πρώτη γιατρός που είδε και εξέτασε την 9χρονη Τζωρτζίνα όταν η μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου τη μετέφερε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο με αναφερόμενο σύμπτωμα σπασμούς, καταθέτει σήμερα Παρασκευή ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας στη δίκη της 33χρονης κατηγορουμένης για την υπόθεση της δολοφονίας της πρωτότοκης κόρης της.

Παράλληλα όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, η δημοσιοποίηση φωτογραφιών μέσα από τη δικαστική αίθουσα της κατηγορουμένης Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη προκάλεσαν την άμεση παρέμβαση του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου. Ήδη δόθηκε σχετική εντολή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος για τον εντοπισμό των δραστών και εφόσον εντοπιστούν να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Οι φωτογραφίες που διέρρευσαν μέσα από την αίθουσα

Η κατάθεση της παιδιάτρου

«Όταν έβλεπα το παιδί δεν ήξερα το ιστορικό της οικογένειας» είπε στην κατάθεσή της η κ. Μένια Γράψα σημειώνοντας πως δεν πείσθηκε από την αναφορά της κατηγορουμένης μητέρας ότι η Τζωρτζίνα εκδήλωσε «σπασμούς».

Πρόεδρος: Τι ώρα είδατε το παιδί;

Μάρτυρας: 9:30 με 9: 50 π.μ.. Με είχε ενημερώσει η μητέρα ότι έκανε σπασμούς. Πολλοί γονείς έρχονται έχοντας διάγνωση από μόνοι τους. Μου ανέφερε τίναγμα κεφαλής και ματιών και ότι μετά το παιδί άρχισε να κάνει σπασμούς. Τις προσδιόρισε ως κινήσεις άκρων. Μου είπε πως τα ματάκια του ήταν ανοιχτά και πως παρακολουθούσε τις κινήσεις των ματιών της μαμάς του. Αυτό δεν με έπεισε ότι είναι σπασμοί. Σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι κάποια δηλητηρίαση από χάπια. Ρώτησα τη μητέρα αν υπήρχαν στο σπίτι φάρμακα και μου είπε ότι υπήρχαν αντιεπιληπτικά που της είχε χορηγήσει ο γιατρός για ισχαιμικό που είχε υποστεί. Σε ερώτησή μου για το πότε εκδηλώθηκε το επεισόδιο στο παιδί μου είπε ότι αυτό έγινε στις 5:30 περίπου.

Πρόεδρος: Ποια είναι η συνήθης αντίδραση των γονιών σε αυτά τα επεισόδια;

Μάρτυρας: Οι σπασμοί είναι κάτι που τρομοκρατεί παιδιά και γιατρούς. Οι γονείς αμέσως βουτάνε τα παιδιά και έρχονται αμέσως στο νοσοκομείο.

Συνεχίζοντας η μάρτυρας ανέφερε πως από την εξέταση διαπίστωσε πως οι σφίξεις του παιδιού, το οξυγόνο του και η θερμοκρασία του ήταν φυσιολογικά.

Πρόεδρος: Ένας έντονος εφιάλτης μπορεί να δημιουργήσει τέτοια αντίδραση σωματική;

Μάρτυρας: Ναι, εκεί πήγε και το μυαλό μου σκέφτηκα ότι μπορεί να βίωσε ένα τρόμο αλλά η μαμά επέμενε για σπασμούς.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου Αλέξης Κούγιας αμφισβήτησε την αξιοπιστία της κατάθεσης της μάρτυρος αναφέροντας ότι κατασκεύασε μια ψεύτικη εικόνα λέγοντας για αντιεπιληπτικά χάπια δεν ενώ η εντολέας του της είχε ότι στο σπίτι υπήρχαν αντικαταθλιπτικά χάπια.

Αλέξης Κούγιας: Για ποιο λόγο το κάνατε; Η κατηγορουμένη δεν έχει πάρει ποτέ αντιεπιληπτικά. Καταλαβαίνετε ότι δημιουργήσατε μια εντύπωση ότι η κατηγορουμένη σας είπε ψέματα;

Μάρτυρας: Και τα αντιεπιληπτικά και τα αντικαταθλιπτικά θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν ένα επεισόδιο. Και χειρότερο τα αντικαταθλιπτικά

Αλέξης Κούγιας: Δίνει ψευδή κατάθεση και επιφυλασσόμεθα να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της κατηγορουμένης. Είναι ψευδομάρτυρας και προκατειλημμένη.

Συνεχίζοντας ο συνήγορος υπεράσπισης υπέβαλλε στη μάρτυρα τις εξής ερωτήσεις:

Κούγιας: Είδατε ένα παιδί δασκαλεμένο να μην απαντάει;

Μάρτυρας: Όχι, κανείς από τους γιατρούς δεν μπορεί να σκεφθεί κάτι τέτοιο…

Κούγιας: Όμως αυτό το σκέφτηκαν εισαγγελείς ανακριτές…

Μάρτυρας: Κάποιο λόγο θα είχαν.

Κούγιας: Σε αυτό το κομμάτι της κατηγορίας ότι επέλεξε το νοσοκομείο σας να φέρει να σκοτώσει το παιδί και ότι το έπεισε να μην απαντάει τι λέτε; Εσείς μπορείτε να απαντήσετε σε αυτό;

Μάρτυρας: Όχι δε μπαίνω σε αυτό.

Κούγιας: Πως βλέπετε δηλαδή αυτό το σενάριο που σκέφτηκε η Δικαιοσύνη;

Μάρτυρας: Να κρίνω τη Δικαιοσύνη;

Σε αυτό το σημείο η Ρούλα Πισπιρίγκου ανέφερε ότι δεν αισθάνεται καλά και ζήτησε να βγει για λίγο έξω από την αίθουσα με τη πρόεδρο να της το επιτρέπει. Στη δικαστική αίθουσα βρίσκεται και ο Μάνος Δασκαλάκης.

Κούγιας: Γιατί λέτε ότι έφερε το παιδί μετά τη παρέλευση αρκετών ωρών.

Μάρτυρας: Η απάντηση μου είναι η ίδια. Η μητέρα μου είπε ότι εκδήλωσε το επεισόδιο στις 5:30

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024