Η γερμανική φίρμα «κλείδωσε» την 1η Μαρτίου για την πρεμιέρα της νέας εκδοχής του ηλεκτρικού της hatchback το οποίο επιφυλάσσει σημαντικές βελτιώσεις σε κάθε επίπεδο

Mε ένα νέο teaser στο Twitter, η VW ανακοίνωσε την επίσημη πρεμιέρα του ανανεωμένου ID.3 για την 1η Μαρτίου, ενώ όπως έχει δηλώσει κατά το πρόσφατο παρελθόν, οι αλλαγές θα είναι τόσο εκτεταμένες που η νέα εκδοχή του ID.3 θα μπορούσε να θεωρηθεί ως νέα γενιά.

Αν και η VW δεν μπαίνει προς το παρόν σε λεπτομέρειες ως προς το βάθος των αλλαγών σε ό,τι αφορά το ηλεκτρικό σύνολο, έχει δώσει στη δημοσιότητα ορισμένα στοιχεία για τις σημαντικές μεταβολές.

Σε αυτές δεν συμπεριλαμβάνεται πάντως η εξωτερική σχεδίαση η οποία θα ακολουθήσει την εξελικτική οδό, ανανεώνοντας την εικόνα του ID.3 αλλά και φέρνοντας το πιο κοντά σε μια γήινη αισθητική που θα συνδέεται άμεσα με την εμφάνιση των νεότερων παραδοσιακών μοντέλων της γερμανικής φίρμας.

Αντιθέτως εκτεταμένες προδιαγράφονται οι αλλαγές στο εσωτερικό με επίκεντρο μια νέα οθόνη για το infotainment με διαγώνιο 12,0 ιντσών αλλά και βελτιωμένες δυνατότητες χάρη στην παρουσία ενός αναβαθμισμένου λογισμικού και ενός ισχυρότερου επεξεργαστή. Βελτιώσεις αναμένονται και σε όρους interface με νέα γραφικά και μια πιο χρηστική διάρθρωσή τους.

Παράλληλα, η VW έχει υποσχεθεί σαφή ποιοτική αναβάθμιση σε ό,τι αφορά τα υλικά αλλά και ανασχεδιασμένα στοιχεία με στόχο περισσότερη εργονομία και χρηστικότητα. Αρχικά όπως έχει προκύψει από τις σχετικές εικόνες, η κεντρική κονσόλα είναι ανασχεδιασμένη και φιλοξενεί δύο ποτηροθήκες, ενώ οι συστάσεις αναφέρουν και αφαιρούμενο πάτωμα για το πορτ μπαγκάζ.

Δεδομένες θα πρέπει να θεωρούνται οι βελτιώσεις και στα συστήματα υποβοήθησης, άνεσης και ασφάλειας με το Travel Assist να αποκτά διευρυμένες δυνατότητες και το σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης να επωφελείται από λειτουργία μνήμης.

Σε ό,τι αφορά την ηλεκτρική τεχνολογία αν και οι αλλαγές αναμένεται να εστιάσουν σε όλο το εύρος της γκάμας, η κυρίαρχη αλλαγή θα αφορά την προσθήκη μιας νέας ισχυρότερης έκδοσης με τα διακριτικά GTX. Aν και προς το παρόν η γερμανική φίρμα δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες σε σχέση με την νέα σπορ παραλλαγή του ID.3, οι φήμες αναφέρουν ότι θα αξιοποιήσει δύο ηλεκτρικά μοτέρ, όπως και τα υπόλοιπα GTX μοντέλα προσφέροντας ισχύ έως και 299 ίππους.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr