Παροχές προσωπικής υγιεινής καθώς και υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας προσφέρει ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, με μια κινητή μονάδα, κάθε Δευτέρα σε σημείο της παραλίας του «Μπάτη».

Κινητή μονάδα φιλοξενίας αστέγων και άπορων του Δήμου Παλαιού Φαλήρου εδρεύει κάθε Δευτέρα σε σημείο παραλίας του «Μπάτη» από τις 10.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι, προσφέροντας στις συγκεκριμένες, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του Παλαιού Φαλήρου, παροχές προσωπικής υγιεινής καθώς και υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Το όχημα κοινωνικής παροχής εξασφαλίστηκε από τον Δήμο Π. Φαλήρου, κατόπιν της πρωτοβουλίας που πήρε ο Δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Φωστηρόπουλος, υποβάλλοντας αίτημα στην Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Immortalizing – Metamorphosis».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημιουργεί αρδευτικό δίκτυο από γεωτρήσεις ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου

Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Παλαιού Φαλήρου

«Οι άστεγοι αποτελούν μια από τις πιο ευάλωτες ομάδες της ελληνικής κοινωνίας, γεγονός που μας καθιστά υπεύθυνους για τη φροντίδα τους με όποιο μέσο διαθέτουμε» επισημαίνει μεταξύ άλλων σε δήλωση του ο κ. Φωστηρόπουλος.

Η Κινητή Μονάδα Φιλοξενίας Αστέγων και Απόρων – η οποία επιστρατεύεται και σε περιπτώσεις έκτακτων καιρικών φαινομένων, σε συνεργασία του Δήμου με την Πολιτική Προστασία – είναι εξοπλισμένη με τουαλέτες, ντουζιέρες, ψυγεία και τραπέζια όπου θα σερβίρονται ροφήματα. Έχει προβλεφθεί επίσης η προμήθεια των φιλοξενούμενων με ρουχισμό και είδη υγιεινής.

Εφόσον το απαιτήσουν οι ανάγκες, εξάλλου, το όχημα θα στελεχωθεί από επιστημονικό προσωπικό (κοινωνικό λειτουργό, γιατρό, νοσηλευτή, διερμηνέα και υποστηρικτικό δυναμικό) το οποίο θα παρέχει πρώτες βοήθειες, ενημέρωση, καθώς και παραπομπή σε εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr