Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
TikTok: Υποχρεωτική απεγκατάσταση για τα στελέχη της Κομισιόν

TikTok: Υποχρεωτική απεγκατάσταση για τα στελέχη της Κομισιόν

Τι αναφέρει δημοσίευμα του Politico.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φαίνεται ότι έχει απαγορεύσει στο προσωπικό να χρησιμοποιήσει την κινεζική εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης  TikTok , λόγω ανησυχίας για τις συνθήκες ασφαλείας, σύμφωνα με το Politico.

Οι δυτικές κυβερνήσεις ανησυχούν ολοένα και περισσότερο από τα αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία δείχνουν ότι οι κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας βοηθούν το Κομμουνιστικό Κόμμα και τις υπηρεσίες πληροφοριών της Κίνας διά της συγκέντρωση τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων σε όλο τον κόσμο-με ιδιαίτερη έμφαση στους πολιτικούς στόχους υψηλού συμβολισμού.

Ένας ανώτερος υπάλληλος δήλωσε στο Politico ότι όλο το προσωπικό διατάχθηκε την Πέμπτη το πρωί να καταργήσει την εφαρμογή TikTok από τις επίσημες συσκευές του και ότι πρέπει επίσης να αφαιρέσει την εφαρμογή από τις προσωπικές τους συσκευές, εφόσον έχουν εγκατασταθεί εφαρμογές που σχετίζονται με την εργασία.

Εναλλακτικά, τα μέλη του προσωπικού μπορούν να διαγράψουν εφαρμογές που σχετίζονται με την εργασία από τα προσωπικά τους τηλέφωνα, εάν επιμείνουν στη διατήρηση του TikTok.

Η πολιτική της Επιτροπής

Αξίζει να σημειωθεί πως η Επιτροπή έχει μια πολιτική “φέρτε τη δική σας συσκευή”, την οποία οι ανώτεροι υπάλληλοι περιγράφουν ως “φρικτή” από την άποψη της ασφάλειας.

Τα άλλα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένου του Συμβουλίου και του Κοινοβουλίου, είναι πιθανό να ακολουθήσουν τελικά την απαγόρευση της κινεζικής εφαρμογής, αν και μπορεί να χρειαστεί πολύ περισσότερο χρόνο – ιδίως – για το κοινοβούλιο, προκειμένου να εφαρμόσει μια τέτοια πολιτική.

Η απαγόρευση είναι πιθανό να ανακοινωθεί δημοσίως στην τακτική ενημέρωση της Επιτροπής.

Οι ΗΠΑ. έχουν ήδη απαγορεύσει την εφαρμογή TikTok από πολλές κυβερνητικές συσκευές και οι Κάτω Χώρες εξετάζουν επίσης την απαγόρευση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν, προειδοποίησε σχετικά τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Σιου Ζι Τσου σε μία τηλεδιάσκεψη, που είχαν στις 20 Ιανουαρίου. πρέπει να συμμορφωθεί με το Digital Services Act (DSA) της Ευρωπαϊκής Ένωσης πριν την προθεσμία της 1ης Σεπτεμβρίου.

Απο την πλευρά του το TikTok, του οποίου η μητρική εταιρεία ByteDance είναι κινεζική, απάντησε πως δεσμεύεται στην τήρηση του DSA και περιέγραψε τις προσπάθειές του να εναρμονιστεί με άλλες νομοθεσίες της Ε.Ε. όπως το GDPR και ο περιορισμός της παραπληροφόρησης.

Πηγή: OT.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024