Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεπόλια: «Ανήθικο» να δημοσιεύεις κατάθεση 12χρονου παιδιού - Πυρά από την δικηγόρο της

Σεπόλια: «Ανήθικο» να δημοσιεύεις κατάθεση 12χρονου παιδιού – Πυρά από την δικηγόρο της

Πυρά εναντίον όλων όσοι δημοσιεύουν καταθέσεις του 12χρονου θύματος βιασμού και μαστροπείας στα Σεπόλια εξαπολύει η δικηγόρος του παιδιού Ασπασία Ταραχοπούλου. Ενδιαφέρουσα και η απάντησή της σε ότι αφορά τα εντάλματα σύλληψης

«Είναι εξωφρενικό, απάνθρωπο και συγχρόνως ανήθικο» ήταν οι λέξεις που χρησιμοποίησε η δικηγόρος της 12χρονης που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας στα Σεπόλια, σχολιάζοντας την δημοσιοποίηση αποσπασμάτων της δικογραφίας και καταθέσεων του παιδιού.

«Το κορίτσι θα βρίσκει μπροστά του σε όλη τη ζωή του τη δημοσίευση όλων όσων είπε σε φωτοτυπίες», ανέφερε χαρακτηριστικά και μίλησε να νέα θυματοποίηση του παιδιού.

«Έχουμε ξεχάσει τους βιαστές και τους παιδοβιαστές και παρουσιάζουμε το παιδί ως θύτη».

Η δικηγόρος της οικογένειας του κοριτσιού Ασπασία Ταραχοπούλου, μιλώντας στον 105.5 Στο Κόκκινο, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της για τη διαρροή μέσω της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» ολόκληρης της 5ης κατάθεσης της 12χρονης κοπέλας που βιαζόταν στον Κολωνό.

Πρόκειται για παιδί…

Κάλεσε όλους να συναισθανθούν ότι πρόκειται για ένα παιδί, ενώ εξέφρασε την απογοήτευσή της για το γεγονός ότι το κορίτσι παρουσιάζεται ως θύτης, ακόμα και από γυναίκες.

Δήλωσε ότι η ίδια έχει ήδη αποστείλει εξώδικα ζητώντας παρέμβαση τόσο από το ΕΣΡ όσο και από την ΕΣΗΕΑ, ενώ έχει απευθυνθεί και στον Συνήγορο του Πολίτη.

Απόπειρα εκφοβισμού

Έκανε επίσης λόγο για απόπειρα εκφοβισμού του θύματος, σημειώνοντας ότι όπως αποδεικνύεται αυτή η ιστορία έχει πολύ βάθος και βγαίνουν συνεχώς νέα πρόσωπα στην επιφάνεια.

Ενδιαφέρον δε είχε η απάντηση της δικηγόρου και σε ότι αφορά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για αυτούς που καταγγέλλει η 12χρονη. Η ίδια επιβεβαίωσε ότι τα ονόματα που «βγαίνουν» είναι με βάση τις υποδείξεις του παιδιού, ωστόσο παραμένει και για την ίδια ερώτημα ως προς την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για κάποιους και της απλής κλήσης για απολογία στην ανακρίτρια για κάποιους άλλους.

Εξέφρασε δε ξανά την απορία της για την εσπευσμένη και παρατεταμένη προφυλάκιση της μητέρας, προαναγγέλλοντας ότι θα υπάρξει προσεχώς νέα αίτηση αποφυλάκισης και επαλαμβάνοντας ότι η 12χρονη επιμένει για την αθωότητα της μητέρας του.

Μάλιστα η κυρία Ταραχοπούλου ανέφερε στο σημείο αυτό, ένα εξωφρενικό περιστατικό: «προχθές άκουγα για μια μητέρα που κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού της και συνέλαβαν την μητέρα για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Και τον φερόμενο ως βιαστή δεν τον συλλάβανε, γίνεται προανάκριση. Την άφησαν ελεύθερη βέβαια την μητέρα […] Αλλά συλλάβανε τη μητέρα, όχι τον φερόμενο ως βιαστή. Μου θύμησε τη δική μας υπόθεση…»

Η κυρία Ταραχοπούλου σιωπηρά συμφώνησε ότι στις υποθέσεις βιασμών ακολουθείται από τις Αρχές μια τακτική που δικαιώνει όσους μιλούν για προσπάθεια να τρομοκρατήσουν τους καταγγέλλοντες.

Η μητέρα έπρεπε να συλληφθεί τελευταία

«Η δική μου σκέψη» είναι ότι αν υπήρχαν ενοχοποιητικά στοιχεία για τη μητέρα, με δεδομένο ότι ακόμη το παιδί έδινε στοιχεία και η διαδικασία είναι σε εξέλιξη θα έπρεπε, προκειμένου να μην το επιβαρύνουν ψυχολογικά, η σύλληψη της μαμάς της να καθυστερήσει. Έπρεπε πρώτα να ολοκληρωθούν οι καταθέσεις του παιδιού, επισήμανε η κυρία Ταραχοπούλου. Επεκτείνοντας τη σκέψη της θα έλεγε κανείς ότι «σαμποτάρουν» τις καταθέσεις του παιδιού, παρατήρησε σωστά ο δημοσιογράφος.

Η κυρία Ταραχοπούλου επισήμανε ακόμη ότι το παιδί τώρα συνειδητοποιεί τι έχει συμβεί και «ξεκλειδώνει». «Θέλει να μιλήσει να συλληφθούν όλοι, το παιδί ήταν υποχείριο του Μίχου, πιόνι του» εξήγησε.

Η δικηγόρος της οικογένειας δεν παρέλειψε ούτε αυτή τη φορά να επισημάνει ότι μέχρι σήμερα το παιδί δεν έχει καμία βοήθεια και στήριξη. «Πηγαίνει σε ένα ψυχολόγο 50χλμ μακριά, μια φορά την εβδομάδα. Ούτε σχολείο, ούτε τίποτα. Η φροντίδα περιορίζεται στην κατ’ ίδιαν διδασκαλία, δηλαδή πάρε τα βιβλία και διάβασε μόνη σου» είπε η κυρία Ταραχοπούλου σημειώνοντας ότι μόλις σήμερα, 21/2/2023, πήρα ένα e-mail από το υπουργείο Παιδείας που με ενημερώνει για την πρόσληψη δύο καθηγητών. Πότε θα υπογραφούν, πότε θα πάνε εκεί που βρίσκεται η 12χρονη, το σχολικό έτος τελειώνει, έρχεται Πάσχα, κτλ»

«Είναι πολύ θλιβερό, γιατί διαπιστώνουμε ότι είμαστε απροστάτευτοι, δηλαδή ό,τι και να συμβεί δεν υπάρχει κρατική πρόνοια και μέριμνα της Πολιτείας» πρόσθεσε.

Η κυρία Ταραχοπούλου εξέφρασε την ελπίδα η δίκη να ξεκινήσει μέσα στο 2023, γιατί μετά θα ολοκληρωθεί το 12μηνο της προφυλάκισης και θα αρχίσουν να αποφυλακίζονται οι βιαστές.

Επίσης ελπίζει να μην κληθεί ξανά το κορίτσι να καταθέσει, «γιατί κάθε φορά που καλείται να καταθέσει, είναι ένα πισωγύρισμα για το παιδί. Μόλις λίγο συνέρχεται και αρχίζει να μπαίνει σε ένα φυσιολογικό ρυθμό ζωής ξανακυλά…»

Το ηχητικό

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024