Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο καταραμένος Φλεβάρης του Νεϊμάρ

Ο καταραμένος Φλεβάρης του Νεϊμάρ

Από την ημέρα της ολοκλήρωσης της φαραωνικής μεταγραφής του αξίας 222 εκατ. ευρώ ο Νεϊμάρ τραυματίζεται για πέμπτη φορά στην κρίσιμη περίοδο Φεβρουάριος-Μάρτιος, όταν παίζεται το μέλλον της Παρί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Δέκατος ένατος τραυματισμός από την ημέρα που φόρεσε τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν, το καλοκαίρι του 2017. Απών από 86 αγώνες, και σχεδόν πάντα τον κρίσιμο Φλεβάρη. Ποιος καταράστηκε τον Νεϊμάρ;

Ο Βραζιλιάνος «πετούσε» την Κυριακή στον αγωνιστικό χώρο του Πάρκου των Πριγκίπων. Ασίστ στο 11ο λεπτό, γκολ έξι λεπτά αργότερα. Μέχρι που ήρθε με φόρα ο μέσος της Λιλ Μπενζαμέν Αντρέ σημαδεύοντας τον δεξιό του αστράγαλο. Πόνοι, φορείο, κλάματα. Μια συνηθισμένη εικόνα για τους φίλους και την ηγεσία του παριζιάνικου κλαμπ.

Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια τέτοια εποχή, όταν η Παρί τον χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή για τις μάχες σε όλα τα μέτωπα: πρωτάθλημα, Κύπελλο, Τσάμπιονς Λιγκ.

«Μια μορφή κατάρας», γράφει το francetvinfo.fr και πολλοί συμφωνούν μαζί του.

Από την ημέρα της ολοκλήρωσης της φαραωνικής μεταγραφής του αξίας 222 εκατ. ευρώ ο Νεϊμάρ τραυματίζεται για πέμπτη φορά στην κρίσιμη περίοδο Φεβρουάριος-Μάρτιος, όταν παίζεται το μέλλον της Παρί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η μόνη χρονιά που ο Βραζιλιάνος δεν τραυματίστηκε σ’ αυτό το χρονικό διάστημα ήταν το 2020, όταν υπήρξε η διακοπή λόγω covid. Ηταν η σεζόν που η Παρί έφτασε μέχρι τον τελικό και ηττήθηκε από την Μπάγερν με 1-0.

Η «κατάρα» χτύπησε για πρώτη φορά τον Νεϊμάρ στις 25 Φεβρουαρίου 2018 στον αγώνα με τη Μαρσέιγ. Υπέστη κάταγμα στο πέμπτο μετατάρσιο και διάταση συνδέσμων στον αστράγαλο λίγες ημέρες πριν τον επαναληπτικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Υποβλήθηκε σε επέμβαση (τοποθετήθηκαν βίδες) και τέθηκε νοκάουτ για τρεις μήνες, ενώ η Παρί αποκλείστηκε από τη διοργάνωση.

Στο τέλος Ιανουαρίου του επόμενου χρόνου το πολυτιμότερο πετράδι του στέμματος της Παρί γίνεται ξανά χίλια κομμάτια. Στο ματς με την Γκινγκάμπ το μετατάρσιο εμφανίζει ξανά ρωγμή. Αλλους τρεις μήνες στα πιτς, αυτή τη φορά χωρίς να υποβληθεί σε επέμβαση. Χάνει και τα δύο παιχνίδια με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ και οι φίλοι της Παρί βρέθηκαν ξανά στο ίδιο έργο θεατές.

Πριν από δύο χρόνια, Φλεβάρης ήταν ξανά και με αντίπαλο τη Μαρσέιγ, πέφτει θύμα των προσαγωγών του. Απών και πάλι από τα δύο παιχνίδια με την πρώην ομάδα του Μπαρτσελόνα, στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά αυτή τη φορά η Παρί κατάφερε να προκριθεί.

Στα τέλη Νοέμβρη του 2021 τραυματίζεται σοβαρά στον αριστερό αστράγαλο στο ματς με τη Σεντ Ετιέν και μένει εκτός δράσης μέχρι τον Φλεβάρη του 2022.

Το Σάββατο τραυματίστηκε στον δεξιό αστράγαλο, στο ίδιο σημείο που είχε χτυπήσει και στη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Ακόμα δεν έχει εντοπιστεί επακριβώς το μέγεθος της ζημιάς αλλά είναι βέβαιο πως θα απουσιάσει από το Classique της Κυριακής με τη Μαρσέιγ. Στις 8 Μαρτίου είναι προγραμματισμένος ο επαναληπτικός με την Μπάγερν για τη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Παρί ηττήθηκε στην Πόλη του Φωτός με 1-0 και ψάχνει ένα θαύμα. Το ίδιο και ο Νεϊμάρ για το πονεμένο πόδι του.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024