Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΚΚΕ: «Οι συναντήσεις Μπλίνκεν επιβεβαιώνουν τις δεσμεύσεις της επόμενης κυβέρνησης στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς»

ΚΚΕ: «Οι συναντήσεις Μπλίνκεν επιβεβαιώνουν τις δεσμεύσεις της επόμενης κυβέρνησης στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς»

Το ΚΚΕ σημειώνει ότι «στρώνεται το έδαφος για ΝΑΤΟϊκές διευθετήσεις στα ελληνοτουρκικά, επαναφέροντας τη γνωστή 'διπλωματία των σεισμών', που καμία απολύτως σχέση δεν έχει με την γνήσια και πραγματική αλληλεγγύη και φιλία μεταξύ των δύο λαών»

«Η επίσκεψη του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Α. Μπλίνκεν, στην Ελλάδα σηματοδοτεί την ακόμη πιο ενεργή και με όλους τους τρόπους συμμετοχή της χώρας μας στους επικίνδυνους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή, με επίκεντρο αυτή την περίοδο τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και την Ρωσία», σχολιάζει το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του.

Όπως σημειώνει, μάλιστα, «έγινε απολύτως σαφές ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να συνεχίσει τη στρατιωτική στήριξη, με όπλα και όχι μόνο, στην αντιδραστική κυβέρνηση Ζελένσκι».

Και σχολιάζει πως αυτό είναι το περιεχόμενο του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ και των αντίστοιχων Συμφωνιών, «που έχουν μετατρέψει την Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη σ’ ένα απέραντο ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο».

«Δεν είναι τυχαίο, ότι το αμερικανικό επιτελείο, που επισκέπτεται την Ελλάδα αυτές τις ημέρες, ‘επιθεωρεί’ βάσεις κι εγκαταστάσεις που παίζουν ενεργό ρόλο σ’ αυτούς τους σχεδιασμούς», επισημαίνει ο Περισσός.

Και προσθέτει ότι οι συναντήσεις Μπλίνκεν τόσο με την κυβέρνηση, όσο και με τον ΣΥΡΙΖΑ, «που εγκαινίασε άλλωστε τον Στρατηγικό Διάλογο με τις ΗΠΑ, επιβεβαιώνουν ότι η όποια επόμενη κυβέρνηση θα έχει ως ‘ακρογωνιαίο λίθο’ της πολιτικής της αυτές τις δεσμεύσεις απέναντι στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, που οδηγούν το λαό σε πολύ επικίνδυνες περιπέτειες».

«Στρώνεται το έδαφος για ΝΑΤΟϊκές διευθετήσεις στα ελληνοτουρκικά»

Γι’ αυτό, σημειώνει ο Περισσός, «αποτελεί κριτήριο ψήφου στις επόμενες εκλογές η στάση των κομμάτων απέναντι στις επικίνδυνες συμφωνίες και η ανάγκη εναντίωσης σ’ αυτές, που πρέπει να εκφραστεί μ’ ένα πιο δυνατό ΚΚΕ».

Υποστηρίζει πως κερδισμένοι από την εμπλοκή «στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς θα είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και στις δύο χώρες, που θα κάνουν ‘χρυσές δουλειές’, ιδιαίτερα στον ενεργειακό τομέα που ήδη πληρώνει ο λαός με την προμήθεια του πανάκριβου αμερικάνικου φυσικού αερίου».

Την ίδια ώρα, καταλήγει το ΚΚΕ, «στρώνεται το έδαφος για ΝΑΤΟϊκές διευθετήσεις στα ελληνοτουρκικά, επαναφέροντας τη γνωστή ‘διπλωματία των σεισμών’, που καμία απολύτως σχέση δεν έχει με την γνήσια και πραγματική αλληλεγγύη και φιλία μεταξύ των δύο λαών, κόντρα στις λυκοφιλίες των αστικών τάξεων και κυβερνήσεων».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024