Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνεργασία Περιφέρειας Κρήτης και UNICEF

Συνεργασία Περιφέρειας Κρήτης και UNICEF

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα και έθεσαν από κοινού ως στόχο να γίνει η Κρήτη το καλύτερο μέρος στη Μεσόγειο «για να είσαι παιδί».

Οι στοχευμένες δράσεις προάσπισης της υγείας, του αθλητισμού, των δικαιωμάτων των παιδιών αλλά και της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας που είναι η λειτουργία στην Κρήτη των Κινητών Μονάδων Πρόληψης, συζητήθηκαν στη συνάντησή του επικεφαλής του Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα Luciano Calestini, με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη.

Μάλιστα ο κ. Calestini εξέφρασε την ευχή αλλά και τη θέλησή του να υπάρξουν ευκαιρίες για το γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα, να μετέχει στις προσπάθειες της Περιφέρειας Κρήτης για την προάσπιση των δικαιωμάτων και της ευημερίας όλων των παιδιών, με στόχο η Κρήτη να γίνει το καλύτερο μέρος στη Μεσόγειο για να είσαι παιδί.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Πιτσούλης εξέφρασαν τη χαρά τους στον κ. Calestini για τη συνάντηση αλλά για την προοπτική μιας επικείμενης συνεργασίας με τον Οργανισμό έχοντας στο επίκεντρο τον ευαίσθητο τομέα που αφορά τα παιδιά.

Ειδικότερα κ. Πιτσούλης παρουσίασε το πλέγμα δράσεων που εφαρμόζει η Περιφέρειας Κρήτης στους τομείς της πρόληψης και του αθλητισμού και πώς αυτοί οι πυλώνες συνδυάζονται προκειμένου να υπάρξει βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών στην Κρήτη.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται από την Περιφέρεια προκειμένου όλα τα παιδιά να έχουν ίσες δυνατότητες στην πρόσβαση και τη συμμετοχή τους στην άθληση. Μάλιστα ο κ. Πιτσούλης ανάφερε ότι : «Για την Περιφέρεια Κρήτης ο αθλητισμός δεν είναι μονοδιάστατος, αλλά είναι μία έννοια που εμπεριέχει τη ζωή, την υγεία, την αλληλεγγύη και την πρόληψη.

Καταληκτικά ο Γιώργος Πιτσούλης επεσήμανε την πρόθεση της Περιφέρειας Κρήτης για την ανάπτυξη συνεργιών με το γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα ώστε όλοι οι νέοι και νέες του νησιού να έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με τον αθλητισμό που αποτελεί σημαντική «επένδυση» για την νέα γενιά.

Ο Διπλωματικός Εκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα, Luciano Calestini δήλωσε: «Ήταν μεγάλη μου χαρά που είχα την ευκαιρία να συζητήσω για την πρόοδο που έχει γίνει για την προώθηση των δικαιωμάτων του παιδιού στην Ελλάδα αλλά και σε τοπικό επίπεδο, με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Πρόληψης και Κινητών Μονάδων Γιώργο Πιτσούλη.

Η πρόοδος που έχει γίνει τις τελευταίες δεκαετίες για τα παιδιά στην Κρήτη είναι αξιοθαύμαστη και είναι προφανές ότι η Περιφέρεια και οι Δήμοι της υπήρξαν η κινητήρια δύναμη πίσω από αυτές τις προσπάθειες.

Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το φάσμα των παρεμβάσεων που έχουν γίνει για την παροχή ευκαιριών στα παιδιά σε όλο το νησί, ώστε να συμμετέχουν σε μια σειρά από αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Η σωματική άσκηση και η κοινωνικοποίηση που συνεπάγεται η συμμετοχή σε ομαδικά αθλήματα, είναι μια σημαντική επένδυση τόσο για τη σωματική όσο και τη γνωστική ανάπτυξη ενός παιδιού.

Ελπίζω ότι θα υπάρξουν ευκαιρίες για το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα να συμμετέχει στις προσπάθειες της Περιφέρειας για την προάσπιση των δικαιωμάτων και της ευημερίας όλων των παιδιών, με στόχο η Κρήτη να γίνει το καλύτερο μέρος στη Μεσόγειο για να είσαι παιδί.»

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024