Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φινλανδός ΥΠΕΞ: Αισιόδοξος για επικύρωση της ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Φινλανδός ΥΠΕΞ: Αισιόδοξος για επικύρωση της ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Ο Φινλανδός ΥΠΕΞ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επικύρωση της ένταξης της χώρας του και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

«O υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν επισκέπτεται την Τουρκία και είμαι σίγουρος ότι το μήνυμα από τις ΗΠΑ είναι πολύ ξεκάθαρο: όσο πιο σύντομα γίνει η επικύρωση και για τις δύο, τη Σουηδία και τη Φινλανδία, τόσο το καλύτερο», δήλωσε ο φινλανδός Υπουργός Εξωτερικών Πέκα Χααβίστο προσερχόμενος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες και αναφερόμενος στο αίτημα ένταξης των δύο σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ.

«Έχουμε δύο χώρες που έχουν απομείνει, η μία είναι η Τουρκία, η άλλη είναι η Ουγγαρία, και ελπίζουμε ότι και οι δύο χώρες θα προχωρήσουν τη διαδικασία επικύρωσης το συντομότερο», προσέθεσε. Ο ίδιος σημείωσε τέλος ότι η Φινλανδία και η Σουηδία έκαναν από την πλευρά τους αυτό που έπρεπε, έκαναν τις αιτήσεις για ένταξη στο ΝΑΤΟ και τώρα εναπόκειται στα μέλη της Συμμαχίας «να λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις».

Σάνα Μαρίν: «Η Φινλανδία θέλει να ενταχθεί στο NATO ταυτοχρόνως με τη Σουηδία»

«Στείλαμε πολύ σαφές μήνυμα στην Τουρκία και στην Ουγγαρία, η οποία επίσης δεν έχει ακόμη επικυρώσει (το αίτημά μας), ότι θέλουμε να ενταχθούμε στο NATO μαζί και αυτό είναι προς το συμφέρον όλου του κόσμου», σημείωσε η Μάριν.

«Θέλουμε να ενταχθούμε στο NATO μαζί με τη Σουηδία, ταυτοχρόνως, κι αυτό όχι μόνον επειδή είμαστε καλοί γείτονες και εταίροι, αλλά επίσης για πολύ συγκεκριμένα ζητήματα, τον σχεδιασμό της ασφάλειας του NATO σε όλον τον Βορρά», τόνισε η Φινλανδή πρωθυπουργός.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άφησε να εννοηθεί στις αρχές Φεβρουαρίου ότι το τουρκικό κοινοβούλιο θα μπορούσε να επικυρώσει την προσχώρηση της Φινλανδίας στο NATO χωρίς να κάνει το ίδιο γι’αυτήν της Σουηδίας, ενώ οι δύο χώρες έχουν καταθέσει μαζί αίτημα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024